1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Advertisements

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
PhDr. Jitka Kendíková ZŠ J. Gutha-Jarkovského
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Individuální vzdělávací plán
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Monitorování projektu Seminář pro věcné manažery
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 10. ledna 2012.
Ing. Jana Böhmová Informace o vyhlášené 5. výzvě globálního grantu Podpora nabídky dalšího vzdělávání v kraji Vysočina ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 6. října 2010.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
Michala Krejčí MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory 3.2 Seminář pro příjemce 4. výzva GG
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Monika Horská20. března 2013 MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST SEMINÁŘ PRO ŽADATELE odbor regionálního rozvoje a evropských projektů.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY AKTIVITY UDRŽITELNOST
Dobrý den přejeme všem Bc. Martina Sochorová (ORREP – finanční část)
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory (seminář pro žadatele) – KÚ ÚK 4. výzva – 1.1, 1.2, 1.3

2 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Výběr indikátorů Vybrat VŠECHNY indikátory stanovené výzvou –u relevantních=SLEDOVANÝCH indikátorů uvést plánovanou hodnotu s informací,kdy bude plánovaná hodnota dosažena (nejpozději do data ukončení realizace projektu) –nerelevantní = NESLEDOVANÉ indikátory v rámci projektu uvést nulu podrobné informace: Metodika monitorovacích indikátorů OP VK ( nebo

3 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Výběr indikátorů v případě, že se indikátory týkají počtu podpořených osob –uvést také v členění dle pohlaví –není závazné (může se jejich poměr měnit), nutno sledovat a vykazovat hlavní indikátory – uvedené počty = závazné, povinné sledování! překročení možné – bez navýšení dotace, nesplnění = sankce  ohrožení naplňování MI v průběhu realizace projektu - snížení MI – podstatná změna s vlivem na krácení rozpočtu

4 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Výběr indikátorů úspěšně podpořená osoba (1.3): text žádosti: uvést, za jakých podmínek je daná osoba považována za úspěšnou a tuto skutečnost uvést v povinném komentáři u tohoto monitorovacího indikátoru (např. absolvování kurzu v počtu hodin a obdržení certifikátu apod.) kvantifikace indikátorů – uvádět adekvátní hodnoty vzhledem k požadované výši finančních prostředků výběrová komise je oprávněna navýšit některé indikátory, event. stanovit další indikátory (např. pokud žadatel některý z indikátorů opomenul a přesto je schopný jej vykazovat – jedná se pouze o indikátory uvedené ve výzvě), k jejichž naplnění je poté příjemce v právním aktu zavázán

55 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY 1. 1 Monitorovací indikátory - 4. výzva kód indikátorunázev indikátoru Počet podpořených osob celkem Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání celkem – dětí, žáků, v projektech z celkového počtu podpořených osob chlapci dívky Počet podpořených osob – pracovníků v dalším vzdělávání celkem muži ženy Počet podpořených osob – poskytovatelé služeb Počet nově vytvořených/inovovaných produktů p očet nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ŽP p očet nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ICT INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

66 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY 1. 2 Monitorovací indikátory - 4. výzva kód indikátorunázev indikátoru Počet podpořených osob - celkem Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání celkem - dětí, žáků, v projektech z celkového počtu podpořených osob chlapci dívky Počet podpořených osob – pracovníků v dalším vzdělávání celkem muži ženy Počet podpořených osob – poskytovatelé služeb Počet nově vytvořených/inovovaných produktů počet nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ŽP počet nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ICT počet nově vytvořených/inovovaných produktů výhradně zaměřených na žáky se speciálními vzdělávacími potřebami Počet žáků se speciálními vzdělávacími potřebami začleněných do integrovaných tříd INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

77 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY 1. 3 Monitorovací indikátory – 4. výzva kód indikátorunázev indikátoru Počet podpořených osob - klienti služeb muži ženy Počet podpořených osob – poskytovatelé služeb Počet nově vytvořených/inovovaných produktů počet nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ŽP počet nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ICT počet nově vytvořených/inovovaných produktů výhradně zaměřených na žáky se speciálními vzdělávacími potřebami Počet úspěšně podpořených osob muži ženy INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

8 Výklad pojmů Počáteční vzdělávání – veškeré formální vzdělávání v rámci vzdělávací soustavy, které probíhá před prvním vstupem na trh práce Další vzdělávání – vzdělávací proces zaměřený na poskytování vzdělávání po absolvování určitého školského vzdělávacího stupně, resp. po prvním vstupu vzdělávajícího se na trh práce. TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

9 Výklad pojmů Podpořená osoba osoba – zástupce CS, která získala jakoukoliv formu podpory = aktivita financovaná z rozpočtu, ze které má cílová skupina prospěch (vzdělávací kurz, stáž, poradenství, odborné konzultace, výcvik, školení apod.). podpořenou osobou NENÍ  : - osoba, která se účastní podpory jednorázově (např. účastník konference o realizovaném projektu, návštěvník webového portálu). - členové realizačního týmu, kteří se podílejí na projektu pouze administrací TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

10 Výklad pojmů Úspěšně podpořená osoba - obdržela 1 nebo více podpor, ukončila kurz/program/obor předepsaným způsobem. –započítávání: - osoba = 1 podpora – započítává se pouze 1krát - v případě, že je osobě poskytnuto více odlišných/na sebe nenavazujících podpor v rámci jednoho projektu – tato osoba je započítána tolikrát, kolik podpor jí bylo poskytnuto - předepsaný způsob a podmínky úspěšného ukončení daného typu podpory musí být jasně stanoveny (test, zkouška apod.), dále stanoven způsob dokladování (certifikát, osvědčení apod.) - vykazují se až po úspěšném ukončení kurzu/programu/oboru předepsaným způsobem TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

11 Výklad pojmů TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dítě/žák se speciálními vzdělávacími potřebami – osoba se: a) zdravotním postižením (postižení mentální, tělesné, zrakové, sluchové, více vad, vady řeči, autismus, vývojové poruchy učení, chování) b) zdravotním znevýhodněním (zdravotní oslabení, dlouhodobá nemoc, lehčí zdravotní poruchy vedoucí k poruchám učení a chování) c) sociálním znevýhodněním – pro OP VK sociokulturní znevý- hodnění (např. postavení azylanta, nařízená ústavní výchova, rodinné prostředí s nízkým sociálně kulturním postavením, ohrožení sociálně patologickými jevy). Integrovaná třída - třída MŠ, ZŠ a SŠ, v níž jsou začlenění děti žáci se speciálně vzdělávacími potřebami - skupinová forma integrace (speciální třídy) - individuální integrace (třídy, do kterých jsou integrovány děti se speciálními potřebami)

12 Poskytovatel služeb - osoba poskytující služby nebo podporující poskytování služeb, která obdržela jednu nebo více podpor v rámci přijatých projektů - přímo pracuje s cílovou skupinou, poskytuje jí vzdělávací a ostatní navazující, se vzděláváním související služby – např. kariérové poradenství, individuální konzultace (s logo- pedem, psychologem apod.) anebo se jedná o tvůrce výukových materiálů, které budou využity pro práci s cílovou skupinou - každý poskytovatel se počítá právě jednou poskytovatel služeb nikdy NENÍ  : - člen realizačního týmu, který se na projektu podílí pouze jeho administrací (projektový a finanční manažer) TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Výklad pojmů INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

13 Počet podpořených osob – klienti služeb - počet osob (klientů služeb), které obdržely jednu nebo více podpor v rámci přijatých projektů - každá osoba, která obdržela podporu – započítává se pouze 1krát pokud osobě poskytnuto více odlišných/na sebe nenavazujících podpor v rámci 1 projektu, je tato osoba započítána tolikrát, kolik podpor jí bylo poskytnuto - forma podpory – např. vzdělávací nebo rekvalifikační kurz, stáž, odborná konzultace, poradenství, školení, odborná praxe… TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Výklad pojmů INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

14 Nově vytvořený/inovovaný produkt - provedené změny v jejich cílech, obsahu, metodikách a formách zvýšily jejich kvalitu (nové/inovované vzdělávací programy, moduly, studijní materiály, e-learningové kurzy, webové portály, pilotní ověřování…) - jedná se o počet v rámci projektu nově vzniklých/inovovaných produktů určených pro cílovou skupinu - počtem produktů se nerozumí počet kusů, nýbrž počet druhů nebo souborů (viz. způsob započítávání) - je výstupem projektu, který může být dále cíleně využíván pro účely vzdělávání. TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Výklad pojmů INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

15 Výklad pojmů Způsob započítávání nově vytvořeného/inovovaného produktu Např.: a) 150 CD s totožnými výukovými materiály = 1 produkt b) 150 CD, přičemž každých 50 CD se týká jiného předmětu = 3 produkty c) 150 CD, přičemž každých 50 CD se týká stejného předmětu, ale každý soubor je jiné úrovně = 3 produkty nově vytvořený/inovovaný produkt vytvořený/inovovaný ve 2 a více formách stejného obsahu – započítává se pouze 1krát -studijní text – tištěná a elektronická verze = 1 produkt, zkušební test v listinné podobě a testy v e-learningu = 1 produkt) -indikátor se vykazuje v momentě, od kdy je produkt využíván CS(více kurzů v rámci 1 produktu = započítává se pouze 1krát ) TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

16 Výklad pojmů nově vytvořeným/inovovaným produktem NIKDY NENÍ  –vyučovací hodina, –nakoupené pomůcky a učebnice, –nově vybavená třída nebo učebna, –webové stránky informující o projektu, –stáže, konference, exkurze, powerpointová prezentace, která vychází z nově vytvořeného/inovovaného produktu, –tisková zpráva, článek, inzerát o realizaci projektu, – akreditace produktu, –konference/tisková konference/seminář nebo jakákoliv podobná akce sloužící k informování či prezentaci výsledků daného projektu, –materiály, které byly vytvořeny žáky a studenty, které však dále neslouží ke vzdělávání TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

17 Výklad pojmů Nově vytvořený/inovovaný produkt s komponentou ŽP - jedná se o nově vytvořený/inovovaný produkt, ve kterém je problematice ŽP věnován tématický celek v rozsahu minimálně 15 – 20 % výuky - požadavek minima 15 – 20 % výuky, resp. obsahu výuky, měřený pomocí hodinové dotace – počítá se za dobu realizace projektu, v případě opakování nově vytvořeného/inovovaného produktu se minimum 15 – 20 % výuky počítá za jeden běh programu/kurzu/ modulu - pokud tentýž program/kurz/modul proběhne vícekrát za dobu reali- zace projektu – započítává se 1krát - jedná se o dobu věnovanou cílové skupině => do této doby nelze započítat přípravu vzdělávajícího (např. tvorbu metodiky, přípravu výukových materiálů, opravu zkušebních testů apod.). TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

18 Výklad pojmů Nově vytvořený/inovovaný produkt s komponentou ICT - jedná se o nově vytvořený/inovovaný produkt, ve kterém je problematice informačních technologií věnován tématický celek v rozsahu min. 40 hodin – pro cílovou skupinu. - jedná se o dobu věnovanou cílové skupině => do této doby nelze započítat přípravu vzdělávajícího (např. tvorbu metodiky, přípravu výukových materiálů, opravu zkušebních testů apod.) - minimální počet hodin, měřený pomocí hodinové dotace určené pro daný předmět, se počítá za dobu realizace projektu - v případě opakování nově vytvořeného/inovovaného produktu se minimální počet hodin počítá za jeden běh programu/kurzu/modulu - pokud tentýž program/kurz/modul proběhne vícekrát za dobu reali- zace projektu – započítává se 1krát. TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

19 Výklad pojmů příklad nově vytvořeného/inovovaného produktu s komponentou ICT: - fotografický kroužek, který se ve 40 a více hodinách věnuje softwarům k úpravě fotografií nově vytvořeným/inovovaným produktem s komponentou ICT NENÍ  produkt, kde je ICT použito jako nástroje nebo prostředku: - výukové materiály v elektronické verzi - zpracování výstupu kurzu na PC apod. TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

20 Výklad pojmů Nově vytvořený/inovovaný produkt výhradně zaměřený na děti/žáky se speciálními vzdělávacími potřebami -jedná se o nově vytvořený/inovovaný produkt (tzn. že platí vše, co platí pro nově vytvořený/inovovaný produkt), který je výhradně za- měřen na děti/žáky se speciálními potřebami -produkty, které vedou ke zlepšení podmínek, příležitostí, dovedností, kompetencí cílové skupiny -př. poradenská centra, individuální vzdělávací plány pro zdravotně postižené děti/žáky Výuková hodina -počítá se pro potřeby sledování nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ŽP, ICT a produktů zaměřených na žáky se speciálními vzdělávacími potřebami -45 minut TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

21 Děkuji za pozornost Dr. Jana Čuprová TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ