ERIK Einsteini. ERIK Je mi 28 let. Jsem svobodný a bezdětný. Jmenuji se.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční gramotnost: Hospodaření s penězi. PROČ CHTÍT VĚDĚT VÍC … 06 Hospodaření s penězi „Peníze Vás neudělají šťastnými, umožní Vám však být nešťastnými.
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace.Český.
V RODINĚ, V RODINNÉM ŽIVOTĚ jsou uspokojovány psychické potřeby dítěte (ale také rodičů): 1. přísun podnětů 2. smysluplný svět 3. životní jistota 4. vlastní.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková TEN DĚLÁ TO A TEN ZAS TOHLE A VŠICHNI DOHROMADY UDĚLÁME MOC!!! (J.
DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA, STŘEDNÍ ŠKOLA, DUCHCOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
BIKE SHARING PRO BRATISLAVU. Bike Sharing z pohledu uživatele: -občané Bratislavy i turisté budou moci využívat bike sharing co by součást veřejné dopravy.
Příčiny a možnosti zvládání nevhodného chování žáků Se zaměřením na negativní sebehodnocení.
Finanční gramotnost: Zajištění na stáří, renta. 09 Zajištění na stáří DŮCHODY V ČESKU … „Co mají společnýho pařížský a ostravský důchodce? Oba si můžou.
Trh, tržní vztahy Trh Představuje určitý prostor, kde se setkávají kupující a prodávající. Na trhu se uskutečňuje akt koupě a prodeje – dochází ke směně.
Ekonomika organizací Pracovní výkon a jeho odměňování.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Velkoobchodní sklady (technické charakteristiky a vybavení)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
9. Mateřská škola, Písek, Alšova Identifikační údaje o škole Právní subjekt:Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391.
Představení výzkumného projektu Lenka Hloušková Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta MU Brno.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Hospodářský proces Hospodářský proces. Hospodářský proces Hospodářský proces rozdělujeme na následující fáze: a) výroba b) rozdělování a přerozdělování.
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB JIHLAVA Mgr. Naděžda Vrbatová, PhD.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_IVOVACE_2301_STAV FINANCÍ Téma: Pojem F. G._ ZJIŠTĚNÍ STAVU FINANCÍ.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
EKOTÝM SKUPINA: ENERGIE & DOPRAVA. PLÁN NA OBDOBÍ ENERGIE Spočítat spotřebu na žáka Soupis elektrozařízení v kuchyňce, škole Změřit automat.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 13 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: říjen 2012 Ročník: 9. Vzdělávací.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
2 Marketingové koncepce
Banky, vklady, úvěry, půjčky z hlediska občana 2 – Půjčky apod.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Seminář o stavebním spoření
Ing. Kateřina Lichtenberková
Digitální učební materiál
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Majetek domácnosti Autor: Pavla.
Název projektu: Moderní škola
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Rozvojová a humanitární pomoc
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Krystýna Cirhanová studentka sekundy Angličtina v Egyptě-2015
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření domácnosti.
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
Příslovce Mgr. Michal Oblouk.
Služby banky-spořící účet
Prvouka – vesnice.
STANOVENÍ OSOBNÍCH CÍLŮ A KROKY K JEJICH DOSAŽENÍ
Užitečné závaží.
Název projektu: Moderní škola
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_20_20_zdravý životní styl.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Raná řecká tyranida, Sparta
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA EKOSYSTÉM – les a pole
Několik rad, jak si udělat život krásnější …
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
CESTOVNÍ RUCH JAKO SYSTÉM
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
Jsem senior na sedlčansku a mám zkušenosti. Zn. Chcete je využít?
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
dostupné bydlení z pohledu měst a obcí
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

ERIK Einsteini

ERIK Je mi 28 let. Jsem svobodný a bezdětný. Jmenuji se

Bydlím ve větší vesnici kousek od Prahy. Vesnice má veškeré vybavení, které potřebuji k životu : obchod, poštu, autobusovou a vlakovou zastávku. Vše je dostupné pěšky, ale často jezdím i na kole. Nedávno u nás dokonce otevřeli i knihovnu. Mám to tady rád.

Naše rodina tady odpradávna vlastní větší pozemek, na kterém stojí můj rodný dům, nyní tam již bydlí jen moji rodiče se sestrou.

Pozemek je veliký, nechal jsem si na něm postavit menší domek s nízkou spotřebou energie, říká se mu pasivní dům. Domek opravdu není velký, myslím však, že mé budoucí rodině bude stačit.

Od střední školy jsem se zaměřil na jazyky, dnes jich již umím pět. To mi umožňuje pracovat z domu, jsem překladatel. Mým zaměstnavatelem je jedno velké nakladatelství v Praze.

Překládám hlavně knihy, ale příležitostně si přivydělávám i tlumočením na mezinárodních konferencích a kongresech.

Práce mě moc baví a myslím, že jsem v ní i úspěšný. Vzhledem k tomu, že nikam nedojíždím, zbývá mi dostatek času na práci na zahradě.

Jsem vášnivý zahradník. Je to jeden z mých velkých koníčků. Pěstuji zeleninu a ovoce. Jsem již v této oblasti skoro soběstačný.

Jsem ekologicky smýšlející člověk. Svým každodenním chováním, se snažím minimálně zatěžovat životní prostředí. Jím zdravě, sezónně, především co si sám vypěstuji.

Poslední dobou jsem si udělal radost, vyspravil jsem si kurník po předcích a pořídil jsem si několik slepiček. Prodej vajec představuje příjemný přivýdělek.

Dobrovolnicky pracuji na projektu “ Pohádky z Afriky” - zdarma překládám příběhy pro děti od afrických spisovatelů, kteří potom dostanou z každé prodané knihy honorář.

Mým velikým koníčkem je cykloturistika, tak trávím i dovolenou.

A samozřejmě sbírám,miluji a čtu KNIHY

snažím se žít skromně, tak aby můj životní styl byl trvale udržitelný. šetřím si na stavební spoření a penzijní připojištění investuji do výsadby ovocných stromů a stromů a keřů vhodných na produkci dřeva (následně ušetřím na energiích a budu hlavně více soběstačný) investuji do zkvalitnění půdy pro pěstování zeleniny můj příjem a přivýdělky mi umožňují plnohodnotný život, krásnou dovolenou, i podporu místních organizací (hospic, knihovna, škola) a stále mi zbývá dostatečná finanční rezerva pro případ potřeby

NEBUĎ ZÁVISLÝ VYBUDUJ SI REZERVU INVESTUJ POJISTI SE A SPOŘ ŽIJ SKROMNĚ DARUJ