Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Iva Tesařová, Lisa Minet 26. – 30.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Celostátní síť pro venkov
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem Koordinační centrum česko-německých.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Komunitní a otevřená škola
Interkulturní práce a slovník roku Mladý Jeroným, Jana Vlastníková.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Mezinárodní aktivity LLM v letech
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Síť podpory nadání. Poslání Sítě Vytvářet prostředí pro systematickou péči o nadané žáky a studenty prostřednictvím sdílení informací a příkladů dobré.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Program podpory odborných praxí Iva Tesařová Jihlava 12. září 2013 Tandem Koordinační centrum.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Soňa Vrátná Jednodenní školení jazykové.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Herzlich Willkommen bei uns oder was wir für Sie tun können? Setkání „Proč se učit (nejen) na Vysočině německy? Cílem setkání je prezentovat činnosti různých.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Plán vzdělávacích aktivit
Rozvoj výuky cizích jazyků
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
TTnet (Training of Trainers Network)
Plánování prvních kroků
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Co je program Mládež v akci?
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Kariérové poradenství a podnikavost
konference Jak se žije malotřídkám Praha
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní fórum Jihlava 12. září 2013 Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch

Poslání Tandemu Koordinační centra podporují sbližování a rozvoj všestranných styků a přátelských vztahů mezi mladými lidmi z Česka a Německa.

Mission Statement Koordinační centra vyvíjejí činnost především v oblastech: poskytování poradenství a podpory, iniciování výměnných projektů a nových forem přeshraniční spolupráce, zprostředkování partnerství, předkládání doporučení česko-německé radě a příslušným národním ministerstvům, finanční podpora česko-německé spolupráce v oblasti práce s dětmi a mládeží.

O Tandemu Tandem Plzeň byl zřízen MŠMT jako součást ZČU v Plzni. Patří pod Sekcí koordinace politik a mezinárodních záležitostí MŠMT. Tandem Regensburg je zařízení spolkového ministerstva pro mládež a zemí Bavorsko a Sasko, je součástí Bavorského kruhu mládeže. založen v roce 1997 celostátní odborné pracoviště pro výměnu dětí a mládeže mezi Českem a Německem

Oblasti působení 1.mimoškolní oblast 2.školská oblast a oblast jazyka 3.předškolní oblast 4.aktivity zaměřené na jednotlivce z řad mladých lidí

Mimoškolní spolupráce podpora sdružení se zájmem o sousední zemi tematické a kontaktní semináře informace o financování hospitace v německých zařízeních práce s dětmi a mládeží kontakty na partnerské organizace

Mimoškolní spolupráce Finanční podpora Tandem finančně podporuje mimoškolní spolupráci mladých lidí. Tandem Plzeň program „Rozjeď to s Tandemem!“ Tandem Regensburg přímá finanční podpora česko-německých výměn mládeže

Spolupráce škol podpora základních, středních a odborných škol se zájmem o sousední zemi zprostředkování partnerství škol další akreditované vzdělávání informace o financování

Spolupráce v odborném školství Program podpory odborných praxí V rámci programu podpory odborných praxí mají žáci, učni a absolventi středních odborných škol, učilišť a vyšších odborných škol možnost absolvovat odbornou praxi v sousední zemi. finanční příspěvky na realizaci praxe pro učiliště, střední a vyšší odborné školy pro všechny obory. 3–12 týdnů v sousední zemi

Jazyková animace kreativní metoda přiblížení cizího jazyka odbourání bariér v jazykově smíšených skupinách využití her a podobnosti jazyků při setkáních, odb. praxích, školních i mimoškolních projektech

Němčina nekouše Projekt na podporu motivace žáků českých a německých škol k výuce němčiny resp. češtiny prostřednictvím jazykové animace Bezplatné realizace jazykových animací na školách 14 vzdělávacích seminářů pro učitele Prezentace při rodičovských schůzkách na základních školách Doplnění metodických podkladů pro pedagogy k samostatné realizaci jazykové animace

Publikace informační materiály materiály pro česko-německá setkání mládeže internetový e-shop

Zprostředkování partnerství internetová kontaktní databáze aktivní vyhledávání partnerských organizací kontaktní semináře

Projektová databáze příklady dobré praxe česko-německých výměn dětí a mládež inspirace pro česko-německou spolupráci

Zažij Plzeň! projekt, který mladým lidem zpřístupňuje Plzeň jako Evropské hlavní město kultury 2015 průvodci z řad mladých Plzeňanů, kteří představují město ze svého vlastního pohledu interaktivní a interkulturní prohlídky městem, městské rallye pro česko-německé skupiny facebook.com/ErlebePilsen

Česko-německý portál pro mládež informace o studiu, dobrovolnických pobytech, aktuality spravují dobrovolníci Evropské dobrovolné služby

Zažij Plzeň! projekt, který mladým lidem zpřístupňuje Plzeň jako Evropské hlavní město kultury 2015 průvodci z řad mladých Plzeňanů, kteří představují město ze svého vlastního pohledu interaktivní a interkulturní prohlídky městem, městské rallye pro česko-německé skupiny facebook.com/ErlebePilsen

Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Riegrova 17, Plzeň Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Maximilianstraße 7, Regensburg