MASKA Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Krmítko z kartonu od mléka
Advertisements

VÝTVARNÉ TECHNIKY Temperová malba Základní škola Sedmikráska, o.p.s.
Figurální malba pomocí projekce
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
VY_32_INOVACE_51_16 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 9 Ruce jako šperk Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 8) Možnosti využití.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření6.
Body art - ruce Název školy
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 11 Vesmírné cesty Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 9) Možnosti využití.
Úvod do učiva občanské výchovy
Malba akrylovými barvami
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Arts marketing Ing. Mgr. Radim Bačuvčík, Ph.D. U44/207
Objektová tvorba – pokrývka hlavy
Identifikátor materiálu: EU – ICT2- 1/40 Název materiálu:Koláž - kuchyně Autor:Monika Bezdíčková Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova.
PČ_008_Práce z přírodnin – ježek
Masky Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Posunovací pravidla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Zdeněk Šebestík Anotace Pracovní postup při zhotovení velikonočního.
Obvod trojúhelníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2. ročník.
VRAŽDA V DOMĚ Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Rozdělení hudební vědy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastKomunikace hudebního umění se znakovými systémy.
Název školyZŠ a ZUŠ J. E. Purkyně Libochovice AutorBc. Jiří Grüner NázevVY_32_INOVACE_07_Počátky hudby TémaPočátky hudby Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Koláž podle H. Bosche Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými.
MOZAIKA Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
KUBISTICKÉ POPRSÍ – OTTO GUTFREUND
Aktualizace uměleckého díla
KALIGRAMY Tematická oblast
Abstraktní umění Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Design Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
ČLOVĚK V PROSTORU Tematická oblast
Portrét Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Street art Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Keith Haring Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Déjà - vu Tematická oblast
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
ARTE POVERA Tematická oblast
Člověk tohoto století Tematická oblast
Bonjour Monsieur Courbet
Busta podle Honoré Daumiera
LETTRISTICKÁ MOZAIKA Tematická oblast
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Základní systém a dělení barev
Masopust Tradice v obci.
Koláž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Velikonoční ovečka VY_32_Inovace_04MD-2
Sochy a plastiky Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Životní zájmy Tematická oblast
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Ready made – umění objektu Autor: Mgr.
Tóniny Tematická oblast
Modelový koncept hodiny výtvarné výchovy
Ochrana životního prostředí
Transkript prezentace:

MASKA Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých a společenských oborů Datum vytvoření RočníkSekunda – kvinta, 1. – 2. roč. Stručný obsahMaska - objekt s magickým významem Způsob využitíNa základě díla autora současného umění, studenti vypracují vlastní výtvarný projekt. Odpovědi na konci prezentace. AutorMgr. Lenka Tutschová KódVY_32_INOVACE_37_ETUT04

Co vidíte na fotografii? Jakým způsobem a z jakého materiálu je předmět vytvořen? Jakou má předmět funkci? Proč podle vás autor vytvořil toto dílo?

Kde a kdo v historii využíval masky? Co nebo koho zobrazovaly? K čemu sloužily? Co znamená, že měly magickou funkci? Využívá masky někdo dnes? K jakému účelu?

Na internetu si najděte obrázky masek amerických indiánů, masek afrických a masek z Oceánie. Srovnejte masku na prvním obrázku s domorodými maskami z hlediska použitých materiálů, formy a účelu.

Vytvořte si svou vlastní masku, která bude mít magickou funkci proměny nositele, která bude propůjčovat svému nositeli sílu nebo nějaké schopnosti – upřesněte jaké. A nebo jej bude maskovat a tím chránit před něčím nebo někým. Pomůcky: Barevné papíry, karton, lepicí pásky, lepidlo, filc, kůže, polystyren, plasty,… nůžky, řezáky, fixy, tempery, štětce.

Klíčové pojmy: Domorodá maska Posmrtná maska Maska na karneval Maskovaný zloděj Gumová maska (horor) Proměna v mýtickou postavu Proměna osobnosti v někoho jiného Film: Maska – Jim Carrey

Co vidíte na fotografii? Masku, helmu, ochranný štít Jakým způsobem a z jakého materiálu je předmět vytvořen? Lepení, stříhání, řezaný karton Jakou má předmět funkci? Zábavní, ochrannou, maskovací Proč podle vás autor vytvořil toto dílo? Volná odpověď

Kde a kdo v historii využíval masky? Co nebo koho zobrazovaly? Primitivní kultury, božstva, praktiky šamanů… K čemu sloužily? Co znamená, že měly magickou funkci? K ochraně, k získání potravy, k navázání kontaktu se záhrobím Využívá masky někdo dnes? Zábavní průmysl K jakému účelu? Volná odpověď