Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Koláž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Koláž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu"— Transkript prezentace:

1 Koláž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiálu
VY_LENKA_KLOUCKOVA_GRAFIKA_KOLAZ_07 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 3. Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor Informační technologie Tematický okruh Práce s grafikou Téma Koláž Jméno autora Mgr. Lenka Kloučková Vytvořeno dne Metodický popis (anotace) Prezentace vytvořená v programu MS Powerpoint. Informuje studenty o programech, ve kterých lze tvořit koláže. Zároveň obsahuje úkoly s názornými ukázkami pomocí odkazů na server youtube.

2 Koláž Původně Francouzské slovo „collage“ znamenalo v překladu lepení.
Na papír nebo plátno se lepily obrázky a kusy barevných papírků, které jako celek vytvářely konkrétní tvar nebo skupinu útvarů. V dnešní době se mimo klasické způsoby tvorby koláží využívá i počítačové techniky.

3 Koláž a programy Picasa
volně stažitelný program od společnosti Google. Slouží především pro uchovávání, sdílení a jednoduchou úpravu fotografií. Jednou z možností úprav je právě tvorba koláží. Tutorial Úkol Spusťte program Picasa, který je umístěný na ploše PC a pomocí tutorialu Vytvořte z fotografií umístěných v C:\Users\Public\Pictures koláž.

4 Koláž a programy výsledek Picasa

5 Koláž a programy Photovisi
Online dostupný program vyvinutý čistě za účely tvorby koláže. Odkaz Tutorial Úkol Otevřete webový prohlížeč a přejděte na odkaz umístěný výše. S pomocí tutorialu se pokuste vytvořit koláž z fotografií umístěných v C:\Users\Public\Pictures

6 Koláž a programy výsledek Photovisi

7 Použité zdroje Microsoft Office klipart – www.office.microsoft.com
Microsoft Office klipart – Pokud není uvedeno jinak, materiál je z vlastních zdrojů autora

8 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Koláž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu"

Podobné prezentace


Reklamy Google