Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Design Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Design Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy"— Transkript prezentace:

1 Design Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název materiálu: Design Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_4_10 Autor: Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět: Výtvarná výchova Ročník: 6. – 9. Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Tematický okruh: Rozvíjení smyslové citlivosti, Uplatňování subjektivity Téma: Vzorování Druh učebního materiálu: Prezentace Potřebný čas pro výuku DUM: 15 min prezentace, samostatná práce žáků 75 min Anotace / Metodický list: Prezentace má sloužit jako motivační úvod k dvouhodinovce výtvarné výchovy. Poskytuje žákům základní informace o designu. Součástí prezentace jsou pokyny k samostatné tvůrčí činnosti žáků – návrh vzorů.

2 Design Vzorované čtverce
Výtvarná výchova Design Vzorované čtverce

3 Design (čti dyzajn) Z angličtiny.
Znamená návrh a může označovat jak činnost návrháře, tak výsledný produkt jeho činnosti. Cílem designu je propojit funkční a estetickou stránku předmětu. Designér musí mít technické i výtvarné schopnosti a znalosti.

4

5 http://commons. wikimedia

6

7

8 Design zahrnuje tvarování průmyslových výrobků (strojů, nástrojů, nábytku, oděvů atd.), grafický návrh plakátů a tiskovin, webových stránek, obalů, reklamních značek a firemních kampaní.

9 Design některých předmětů nebo propagačních strategií se vryl do paměti jistě i vám.
Zkuste si vybavit např. tvar lahve Coca- Coly, barvu typickou pro mobilního operátora T-Mobile, značku Apple, značku Nike a další. Uveďte příklady, které vás napadají.

10 Vzory Lze vytvářet kombinací barev, jejich odstínů, linií a křivek.
Mohou být jedno-, dvou- i více barevné. Vzory se vyskytují např. na obalech výrobků, na tapetách, textilu. Většina vzorů byla vytvořena designérem.

11 Úkol pro tebe: Vytvoř kolekci návrhů vzorů pro potisk textilu – vzorované čtverce. Budeš potřebovat bílý a černý karton formátu A4, tužku, pravítko, nůžky, pastelky, černý fix, lepidlo, chuť tvořit a dobrou náladu.

12 Na bílý karton narýsuj 12 čtverců o straně 4,5 cm. Čtverce vystřihni.
Každý čtverec využij k vytvoření jednoho fantazijního vzoru. Pracuj černým fixem. Vzor vybarvi pastelkami. Jednotlivé čtverce nalep na černý karton.

13 Úkol pro třídu Vystavte vaše práce na chodbě školy.
Pokuste se zjistit, jak probíhá průmyslový potisk textilu. Znáte nějakého výrobce textilu – látek pro další zpracování?

14 vlastní foto

15 vlastní foto

16 vlastní foto

17 Použitý zdroj: Design online. Wikipedie citováno .Dostupné z WWW:  Ornament online. Wikipedie citováno .Dostupné z WWW: 


Stáhnout ppt "Design Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy"

Podobné prezentace


Reklamy Google