Školení MS Excel 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, listopad-prosinec 2010 Vzdělávání v eGON centru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S2_15.
Advertisements

Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Pořízení dat Databázové funkce Řazení Filtrování Souhrny Kontingenční tabulky Kontingenční grafy.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Pokročilá animace Co se všechno naučíme??? „Rozřezání“ obrázku v programu.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Vkládání hypertextových odkazů Co se všechno naučíme??? Co je to hypertextový.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Inf Tabulkový procesor - funkce. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Školení pro editory a správce webů základních součástí FF UK
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 2. část.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Export tabulky z MS Excel 2010 do jiných formátů Co se všechno naučíme???
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Snímek 1 Excel2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft Excel 2013 – 3. část.
Záhlaví a zápatí, Makro Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
E LEMENTARISTIKA ELEKTRONICKÝCH INFORMACÍ IX. T ABULKOVÝ PROCESOR GRAFICKÉ ZPRACOVÁNÍ NUMERICKÝCH DAT Jiří Leipert.
HTML (I) (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 GRAF II – výsečový graf Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Vytváření výsečového.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
Informatika – Úvod do MS Excel Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
Microsoft Office Excel – práce s tabulkami a analýzy
VY_32_INOVACE_9_7_MS Excel-vzorce
Spuštění programu (10).
22F200 Manažerská informatika Microsoft Word 2013
Radek Straka Odborné Učiliště Holešov
3. Statistica Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová.
Práce s PC P1.B Vránek Michal.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Číslo v digitálním archivu školy
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ SCOPUS
Windows – WordPad VY_32_INOVACE_32_649
Excel – tabulkový procesor
MS WORD 2010 – STYLY Název školy
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
Inf Ovládání operačního systému
Informatická školení F1 Office Pro Plus
Inf Tabulkový procesor - formátování
Databáze MS ACCESS 2010.
Název: Word pokračování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_04
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Vkládání dat MS Access (5).
Makro v Excelu.
SÁRA ŠPAČKOVÁ MARKÉTA KOČÍBOVÁ MARCELA CHROMČÁKOVÁ LUKÁŠ BARTOŠ B3E1
Vytváření grafů, úpravy
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Informatická školení F1 Office Pro Plus
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Informační a komunikační technologie
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Informatická školení F1 Office Pro Plus
Microsoft Office Access
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
Tabulkový procesor Síť buněk, do kterych lze vkládat údaje – číselné, textové, datové i logické. Jeho podstatou jsou vzorce pomocí kterých zpracováváme.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
MONITOR Aplikace pro přístup k rozpočtovým a účetním informacím ze všech úrovní státní správy a samosprávy Radek Šipka Ivana Sedláčková.
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Informatika – Základní operace s buňkami
Transkript prezentace:

Školení MS Excel 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, listopad-prosinec 2010 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a z rozpočtu města Třebíče. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/

Cíl školení? Organizace školení – Časový program – Pravidla eGON – Podklady na webu Obsah školení – Dotazník – Etapy / části Vzdělávání v eGON centru Třebíč - Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a Zaměstnanost a z rozpočtu města Třebíče. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/

Etapy Základní přehled a operace Spuštění, vypnutí Excelu, tlačítko Office Otevření souboru, uložení souboru - možnosti Prostředí, správa listů, editace Tisk souboru - možnosti, Rozložení stránky Konfigurace, zobrazení, kontextové menu Kopírovat/vložit -jako, Najít/nahradit Formát buněk Pás karet - možnosti, použití Základní funkce vzorce Odkazy relativní/absolutní Komentáře Klávesové zkratky Pokročilé vlastnosti a funkce Třídění, filtrování Podmíněné formátování Grafy Revize Sdílení sešitu Používání stylů Práce s daty Práce s externími daty Zdrojová data pro korespondenci Kontingenční tabulka Kontingenční graf Makra, VBA - základní přehled Použití maker Záznam makra Programování s makry Visual Basic for Application Vzdělávání v eGON centru Třebíč - Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a Zaměstnanost a z rozpočtu města Třebíče. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/

Základní přehled a operace (1) Verze aplikace, typy souborů, tlačítko Office, pracovní prostředí, konvence, klávesa Alt Prostředí, správa listů, editace Otevření souboru, uložení souboru – možnosti Vzdělávání v eGON centru Třebíč - Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a Zaměstnanost a z rozpočtu města Třebíče. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/

Verze aplikace, typy souborů 97, 2000, 2003*.xls- binární 2007*.xlsx, *.xlsm,…- xml typ 2010…stejné… kompatabilita Vzdělávání v eGON centru Třebíč - Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a Zaměstnanost a z rozpočtu města Třebíče. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/

Office, pracovní prostředí Karty Stavová lišta Panel rychlý přístup Klávesa Alt Správa listů Vzdělávání v eGON centru Třebíč - Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a Zaměstnanost a z rozpočtu města Třebíče. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/

Otevření souboru, uložení souboru Soubory Excelu, ostatní soubory Výchozí umístění Uložit jako Dočasné umístění souboru! Vzdělávání v eGON centru Třebíč - Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a Zaměstnanost a z rozpočtu města Třebíče. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/

Základní přehled a operace (2) Pás karet - možnosti použití, karta Domů Formát buněk Tisk souboru - možnosti, Oblast tisku Editace, kontextové menu Kopírovat/vložit -jako, Najít/nahradit Vzdělávání v eGON centru Třebíč - Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a Zaměstnanost a z rozpočtu města Třebíče. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/

Pás karet Domů Vložení Rozložení stránky Vzorce Data Revize Zobrazení Vzdělávání v eGON centru Třebíč - Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a Zaměstnanost a z rozpočtu města Třebíče. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/

Formát buněk Vzdělávání v eGON centru Třebíč - Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a Zaměstnanost a z rozpočtu města Třebíče. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/

Tisk souboru, možnosti, oblast tisku Oblast tisku Náhled Vzhled stránky Tisk - možnosti Vzdělávání v eGON centru Třebíč - Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a Zaměstnanost a z rozpočtu města Třebíče. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/

Editace buněk Editace, kopírování Výběr, „přetahování“ Skrytí sloupce, řádku Kontextové menu Propojení, transpozice Kopírovat -> Vložit / Vložit jinak Najít / Nahradit Vzdělávání v eGON centru Třebíč - Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a Zaměstnanost a z rozpočtu města Třebíče. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/

Základní přehled a operace (3) Základní funkce, vzorce Odkazy relativní/absolutní Komentáře Klávesové zkratky Vzdělávání v eGON centru Třebíč - Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a Zaměstnanost a z rozpočtu města Třebíče. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/

Základní funkce, odkazy Funkce Vzorce Adresa – relativní, absolutní Závislosti vzorců Vzdělávání v eGON centru Třebíč - Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a Zaměstnanost a z rozpočtu města Třebíče. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/

Příklad Formulář Nabídka – Návrh, formátování – Vzorce, relativní/absolutní odkazy – Funkce „KDYŽ(;;) ? – Oblast tisku? – Volby tisku Vzdělávání v eGON centru Třebíč - Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a Zaměstnanost a z rozpočtu města Třebíče. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/

Pokročilé vlastnosti a funkce Třídění, filtrování Podmíněné formátování Grafy Revize, sdílení sešitu, zamykání Ověření dat Používání stylů Kontingenční tabulka…? Vzdělávání v eGON centru Třebíč - Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a Zaměstnanost a z rozpočtu města Třebíče. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/