Jiří Prášek WLM: Mail: Web:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Použití webových aplikací Microsoftu pro business sféru
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Webové rozhraní pro datové úložiště
MSN vs. Skype MSN vs. Skype souboj IM. MSN vs. Skype MSN vs. Skype IM souboj Instant Messaging • zasílání textových, okamžitě zobrazovaných zpráv mezi.
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
Webové nástroje, komunikace
CSS a HTML 5. HTML 5 HTML5 je nová verze specifikace značkovacího jazyka HTML, která přináší podstatné změny v technologiích webových stránek. HTML5 umožňuje.
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
počítačová síť - propojení počítačů, které vzniklo za účelem pohodlnějšího a rychlejšího šíření informací. Počítače mohou být propojeny buďto kabely nebo.
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
HELPDESK Pomoc uživatelům s jejich IT problémy a zefektivnění práce servisních techniků.
CIT.CZ spol. s r. o.. Projekt CIT Reader INSPO 2012.
Představujeme službu Samepage
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – Instalace přehrávače Bohumil Bareš.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Google Apps Kateřina Macháčková EU peníze školám Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Online a Offline komunikace
Internet.
Prezentace VOLNÝ.cz. Internetový portál, který byl založen v roce 1999 jako vstupní brána do internetu pro uživatele dial-up připojení. V současné době.
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
11. SLUŽBY INTERNETU.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Internetový prohlížeč
WWW – hypertextový informační systém
Služby internetu internet nabízí několik standardních služeb, jejichž prostřednictvím fungují jednotlivé uživatelské aplikace k používání jednotlivých.
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Úkol 1 - řešení týmové komunikace Promovaní inženýři (tým A, s út 12.45)
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Disk Google. Google disk umožní uložení až 15 GB souborů zdarma, přístup k nim odkudkoliv, a spolupracovat s ostatními soubory můžeme na disk nahrát 0tevře.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
Zálohování fotografií
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Počítačová síť a internet Radek Pinc
IVANA BRABCOVÁ Jak na WEB … NODE.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Office 365 Úvodní seznámení
Marcel Ondráček Martin Kasalý Petr Hanych.  je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu  Program umožňuje komunikaci s HTTP serverem.
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Windows 7.
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Inf Elektronická komunikace
Sociální Sítě Plhák Šumperk 5.B.
2OP484 Manažerská informatika 4 Google Suite
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Ústřední knihovna FSS MU
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Transkript prezentace:

Jiří Prášek WLM: Mail: Web:

Co je Windows Live Microsoft v rámci internetových služeb vystupuje ve dvou brandech. MSN Spuštěno v roce 1995, společně s Windows 95 Od roku 1998 klasický internetový portál Dnes poskytovatel obsahu MSN je pátá nejnavštěvovanější doména na internetu. Windows Live Spuštěno v roce 2006 Některé MSN služby se přesunuly pod novou, Windows Live, hlavičku Technologickým konkurentem je společnost Google.

Live.com Personalizovaná osobní homepage Postavená na technologii AJAX Slouží jako RSS čtečka Na homepage lze přidávat miniaplikace, tzv. Gadgets Díky otevřenému SDK může miniaplikace pro live.com vytvářet kdokoliv

Live.com search Internetový vyhledávač ve stylu Google První verze byly postaveny na AJAXu Práce byla pomalá Nyní HTML s AJAXovými prvky

Live.com search Live.com search vyhledává v: Fulltext Obrázky Videa Zprávy Portálové služby MSN Články a akademické knihy Knihy Obchody RSS kanály „Zdraví“ QnA xRank Pro hledání lze vytvářet různá makra

Windows Live ID Nástupce.NET Passport, Microsoft Passport Univerzální login pro veškeré online služby Microsoftu Formát ové adresy Možno použít jakýkoliv ! Díky SDK můžete ověřovat pomocí Live ID i na Vašem webu napsaném v aspx, javě, php, perlu, pythonu a dalších

Windows Live Hotmail Jedná se o nejstarší fre ovou službu, spuštěna byla v roce 1996, od roku 1997 patří Microsoftu Současná verze byla spuštěna v květnu 2007 Službu využívá 280 milionů uživatelů Je dostupná v 35 jazycích.

Windows Live Hotmail Webmail je postavený na technologii AJAX V základu obsahuje 5GB prostoru, 10MB přílohy Hotmail plus (€19.99) zvýší limity na 5GB/20MB, odstraní reklamy, zpřístupní přístup ke stránce pomocí POP3, zpřístupní POP3 stahování z ostatních stránek, odstraní reklamy v patičce V bezplatné verzi lze k přístupu používat web, Windows Live Mail (Desktop) a doplněk Outlook Connector

Windows Live Hotmail Funkce Drag&Drop Rozložení podobné, jako v Outlooku Několik barevných schémat Integrace s ostatními Windows Live službami (hlavně WLM a Spaces) Antivir/Antispam/Phishingový filtr Integrovaný audio player

Windows Live Spaces Webový prostor poskytující blogy, profily, fotoalba, přátele Nová služba události Personalizace postavená na AJAXu Možnost využívat gadgets jako na live.com Přidávání příspěvků na blog pomocí integrovaného editoru, em, nebo aplikací Windows Live Writer.

Windows Live Messenger Jedna z nejpopulárnějších služeb Dříve MSN Messenger Podporuje IM zprávy, hromadnou komunikaci, audio, video, přenosy a sdílení souborů Kontakty propojeny se službou Hotmail I‘m iniciativa Obdoba ICQ pagerpager

Microsoft Office Live Rozšíření Microsoft Office o on-line nástroje Nutno instalovat Office Live Add-In Ideální pro pracovní týmy nebo malé firmy Možnost přidávání práv (čtenář/redaktor) jednotlivým souborům Možnost prohlížení on-line, editace pomocí desktopové aplikace

Windows Live Admin Center Poskytuje veškeré služby z rodiny Windows Live na vlastní doméně, včetně ové schránky poháněné službou hotmail Možné varianty s/bez podpory u Možno vytvořit až 500 účtů Nabízí „modulek“ pro Váš web s možností registrace Možno přidat vaše logo místo Windows Live

Live Search Maps Mapová online aplikace Kompletně v technologii AJAXu Obsahuje klasické i satelitní mapy Bird‘s Eye, 3D pohled Obsahuje dopravní informace Možnosti sdílení informací

Windows Live Care Online bezpečnostní skener zdarma Chrání proti Virům Spyware Zvyšuje výkon počítače

Soapbox/MSN Video Server poskytující online video Příjemné ovládání postavené na javascriptu Podporuje formáty AVI, ASF, WMV, MOV, MPEG 1/2/4, DivX, XviD Nahrávaný soubor může mít až 100MB Používá ochranu proti „Právně kontroverznímu obsahu“

TO JE VŠE PŘÁTELÉ :-)