MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
Advertisements

Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Sekce logistiky MO Zásadní změny v pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje, vybraných součástek vojenské výstroje a drobných stejnokrojových doplňků.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
10 let v NATO/20 let transformace ozbrojených sil ČR.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Zš Komenského, Slavkov u Brna Číslo a název operačního programu:
Protidrogová politika v EU a v ČR Blanka Korčišová Viktor Mravčík Jůnův statek
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Koncepce ošetřovatelství
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Minimální preventivní program školy
Transformuje Kraj nebo kraj ?
MINISTERSTVO OBRANY INSPEKCE MINISTRA OBRANY
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Boj proti korupci v rezortu MO – historie a současnost.
Studium pro školní metodiky prevence
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Koncept CSR na ČZU. Představení členů týmu  Monika Hezinová (ČZU)  Denisa Sládková (ČZU)  Štěpán Pospíšil (ČZU)  Dominika Petrová ( VŠE)  Filip Simon.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Individuální projekt „Podpora systému primární prevence sociálně patologických jevů“
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
Mezinárodní den sester květen 2009
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky
MINISTERSTVO OBRANY INSPEKCE MINISTRA OBRANY
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Kybernetická kriminalita
Realizace pilotního vzdělávacího kurzu pro specialisty v oblasti prevence kriminality (PK) odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Organizace a řízení logistiky
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
Transparentně proti korupci
Příprava občanů k obraně státu …
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY

SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen 2015 podplukovnice Mgr. Blanka MAJKUSOVÁ, MBA

MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY 3 PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY  prevence rizikového chování personálu (P-RCH) jako součást přípravy personálu rezortu MO - systémově řešena od roku 1995;  nyní třetí střednědobá koncepce P-RCH (2015 – 2019);  popisuje základní východiska a směry v řešení problematiky primární P-RCH u veškerého personálu rezortu MO;  východiskem jsou právní předpisy a usnesení vlády ČR pro oblast integrované protidrogové politiky, prevence kriminality, boje proti extremismu a boje s korupcí;  základním cílem je preventivně působit proti vzniku jakýchkoli forem rizikového chování (RCH) personálu rezortu MO.

MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY 4 PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Primární P-RCH v rezortu MO je založena na principech:  multidisciplinární přístup  cílevědomost  komplexnost  systematičnost  respektování specifik  aktuálnost

MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY 5 PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Rozkaz ministra obrany (RMO) zveřejněný ve Věstníku MO RMO č. 56/2015 Primární prevence rizikového chování personálu rezortu Ministerstva obrany:  zabezpečuje jednotný postup při realizaci úkolů P-RCH v rezortu MO;  definuje terminologii;  specifikuje subjekty a objekty prevence;  stanovuje odpovědnosti v prevenci;  nastavuje procesy včetně finančního zabezpečení a kontrolních činností.

MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY 6 PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Vzdělávání v oblasti P-RCH – nedílná součást přípravy personálu rezortu MO k výkonu profese Cíl:  zvyšování právního vědomí;  edukace;  propagace kvalitního plnohodnotného života personálu. RMO č. 56/2015:  stanovuje 4 vyučovací hodiny ročně pro veškerý personál rezortu MO.

MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY 7 PRIMÁRNÍ P-RCH PERSONÁLU REZORTU MO - VZDĚLÁVÁNÍ Realizace stanovených 4 vyučovací hodiny ročně pro personál rezortu MO:  3 – 4 témata doporučena Rezortní komisí pro prevenci, závazná realizace alespoň jednoho z nich;  další témata volí vedoucí organizačního celku (OC) na základě analýzy výskytu RCH u daného OC. Varianty realizace:  centrálně zabezpečované projekty AP AČR;  vzdělávání zabezpečované rezortními odborníky koordinované AP AČR;  vzdělávání zabezpečované lektory P-RCH;  vzdělávání zabezpečované vlastními zdroji OC.

MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY 8 PRIMÁRNÍ P-RCH PERSONÁLU REZORTU MO - VZDĚLÁVÁNÍ Žáci a studenti v rámci vzdělávacích a studijních programů škol:  VSŠ a VOŠ Moravská Třebová  Univerzita obrany Brno  VO FTVS UK Praha Vojenští profesionálové v rámci:  základní příprava  odborné kurzy  kariérové kurzy

MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY 9 PRIMÁRNÍ P-RCH PERSONÁLU REZORTU MO - VZDĚLÁVÁNÍ Výkonné orgány pro P-RCH v rámci odborných příprav:  přednášky z připravovaných centrálně zabezpečovaných projektů;  přednášky doplňující či prohlubující aktuální tematiku;  aktuální informace z oblasti P-RCH;  prostor pro konzultaci a zobecnění jednotlivých specifických problémů;  prostor pro gestory prevence k upřesnění postupů, úkolů v jejich podřízenosti apod.

MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY 10 PRIMÁRNÍ P-RCH PERSONÁLU REZORTU MO - VZDĚLÁVÁNÍ Lektoři P-RCH v rámci:  kurz celoživotního vzdělávání při UO Brno  soustředěné odborné přípravy Vybraný personál rezortu MO v rámci:  aktivity pořádané jinými subjekty  studium na mimorezortních vzdělávacích zařízeních Semináře, konference:  plánované (Koncepce, RMO, priority)  realizované ad hoc (reagující na aktuální situaci)

MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY 11 PRIMÁRNÍ P-RCH PERSONÁLU REZORTU MO - VZDĚLÁVÁNÍ Mimorezortní spolupráce v rámci zabezpečení vzdělávacích aktivit:  MV ČR (odbor bezpečnosti, Policejní akademie, ÚOOZ, NPC a další)  Institut pro kriminologii a sociální prevenci  Univerzita Karlova (Husitská teologická fakulta UK, Klinika adiktologie 1. LF UK a VFN)  Masarykova univerzita Brno a jiné

MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY 12 PRIMÁRNÍ P-RCH PERSONÁLU REZORTU MO - VZDĚLÁVÁNÍ Intranetové stránky P-RCH

MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY 13 PRIMÁRNÍ P-RCH PERSONÁLU REZORTU MO - VZDĚLÁVÁNÍ Internetové stránky P-RCH