Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a prostoru, Čtverec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Advertisements

ROVINNÉ ÚTVARY OPAKOVÁNÍ Jana Kubíčková Anna Szymeczková Ročník: 4.
Konstrukce čtverce 5. ročník
Konstrukce obdélníku 5. ročník
výpočet obvodu a obsahu
výpočet obvodu a obsahu
Obsah (čtverec, obdélník, pravoúhlý trojúhelník)
Autor: Mgr. Lenka Šedová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Autor: Mgr. Lenka Šedová
Obvod (trojúhelník, obdélník, čtverec)
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_568_OBVOD_TROJÚHELNÍKU_ČT VERCE_OBDÉLNÍKU Téma:
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_390_OBSAH ČTVERCE Téma: VZOREC, CENTIMETR.
Obsahy základních obrazců
Obvody obrazců Za předpokladu použití psacích a rýsovacích potřeb.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Autor: Mgr. Lenka Šedová
Obvody základních obrazců
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_476_Obvod obdélníku a čtverce AUTOR: Mgr. Martina Ringová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
11.1 Obdélník D C Vrcholy obdélníka – A , B , C , D D C A B a D C
10.1 Čtverec D C D C a D C Vrcholy čtverce A , B , C , D
Rovnoběžníky Marcol René.
Konstrukce čtverce 4. ročník
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Známe-li délku úhlopříčky.
Vyvození a procvičení učiva
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Gabriela Jedličková Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_37_Čtverec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Povrch kvádru Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková.
Povrch krychle Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková.
Obvod a obsah čtverce a obdélníku VY_42_INOVACE_11_02.
Obvod a obsah rovnoběžníku VY_42_INOVACE_26_02. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Obvod čtverce Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková.
Obvod obdélníku Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková.
Obvod rovnoběžníku. Jméno autora: Marie Roglová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvořeníProsinec 2012 Ročník: 7. Tematická oblast: Matematická gramotnost Téma:Rovnoběžník.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a v prostoru,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Anotace: Prezentace je určena pro 8. ročník, aplikace Pythagorovy věty pro výpočet výšky v rovnoramenném a rovnostranném trojúhelníku. Žáci provádějí zápis.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Gabriela Jedličková Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_37_Obvod čtverce Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Matematika pro 6. ročník Trojúhelník – obvod a obsah Projekt: Hledání nové cestičky k výuce matematiky Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Autor: Mgr.
Matematika a její aplikace 3. až 5. ročník Téma: Geometrické útvary Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Čísla a početní operace, Složené.
Škola: Základní škola Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín,
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
EU_42_sada1_03_M_Rovinné útvary3_Šeb
TÉMA: Obdélník a čtverec
Převody jednotek obsahu
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Obdélník (známe-li délky jeho stran)
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Pravoúhlý trojúhelník, Pythagorova věta, přepona, odvěsna
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
TÉMA: Obvod trojúhelníku
Škola: Základní škola Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín,
Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čtyřúhelník – obsah čtverce
Čtverec, obdélník 1) V obou obrazcích vyznač úhlopříčky. a) Doplň: úhlopříčky obdélníku úhlopříčky čtverce b) Napiš vlastnosti úhlopříček čtverce.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Číslo a početní operace, Římské.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_18_rovinné obrazce
Povrch krychle a kvádru.
Tělesa – povrch kvádru Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Obsahy rovinných útvarů
Lichoběžník Obvod lichoběžníku.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a v prostoru,
Čtverec (známe-li délku jeho strany)
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a prostoru, Čtverec Autor: Mgr. Marta Samlerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_05/VI.SADA Anotace: Prezentace je určena pro žáky 5.ročníku, slouží k výkladu učiva Čtverec. Žáci pracují na PC. Období: září - prosinec 2011

B A CD ČTVEREC - pravidelný čtyřúhelník, rovinný útvar. a b c d Čtyři vrcholy. Čtyři stejně dlouhé strany. Čtyři úhly. a = b = c = d

Vrcholy a strany čtverce označujeme písmeny abecedy. Jak? v protisměru pohybu hodinových ručiček. A B C D AB = a a b c d BC = b CD = c DA = d a = b = c = d

Obvod čtverce (značíme o) – je součet délek jeho stran. Používáme vzorec pro výpočet obvodu obdélníku o = 4. a, jednotky: km, m, cm, mm. A B CD Vypočítej obvod čtverce ABCD, a = 5 cm. o = 4. a = 4. 5 = 20 cm a = 5 cm Odpověď : Obvod čtverce ABCD je 20 cm.

Obsah čtverce (značíme S) – vyjadřuje velikost plochy, používáme vzorec pro výpočet obsahu čtverce S = a. a, jednotky: km², m², cm², mm². EF G H e = 6 cm Vypočítej obsah čtverce EFGH, e = 6 cm. S = e. e = 6. 6 = 36 cm² Odpověď: Obsah obdélníku EFGH je 36 cm².

Použité zdroje: Vlastní zdroj. Citováno