Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/21.2146 Název projektu školyInovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada č. XIX Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XIX _ M, DUM 14 Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika Název: Obvod čtverce Autor: Zuzana Řípová Stručná anotace: Výuková prezentace a pracovní list pro 4.ročník Metodické zhodnocení: Žáci se seznámí se vzorci pro výpočet obvodu čtverce a aplikují je na zadané příklady Odpilotováno: 20.3.2012 ve 4.A

2

3 Čtverec má ___ strany. Čtverec má ___ vrcholy. Spočítej všechny čtverce: 4 4

4 V obrazcích se skrývá 18 čtverců.

5 Obvod čtverce je součet délek všech jeho stran. Obvod čtverce značíme o. a a a a a aa a

6 Strana čtverce má délku a = 3 cm. Vypočítej jeho obvod. 1. možnost: o = + + + = 3 cm 3 cm 3 cm 3 cm 333 3 12 cm

7 Vypočítej obvody čtverců a správné výsledky doplň do tabulky: čtverecdélka stranyobvod ABCDa = 7 cm KLMNm = 18 dm DCEFc = 120 m UVRSs = 350 mm

8 Řešení: čtverecdélka stranyobvod ABCDa = 7 cm28 cm KLMNm = 18 dm72 dm DCEFc = 120 m480 m UVRSs = 350 mm1400 mm

9 Narýsuj čtverec ABCD, jehož strana AB má délku a = 5 cm. Vypočítej obvod čtverce ABCD. A B CD

10 Karel chce pořídit svým dětem nové pískoviště. Zjistěte, kolik metrů prken bude potřebovat, když jedna strana nového pískoviště je: a = 125 cm. Karel bude potřebovat 500 cm prken.

11 Obrázky: Microsoft Office - Klipart


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání."

Podobné prezentace


Reklamy Google