SPONDEA, o.p.s. Brno Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Spolupráce OSPOD s intervenčními centry Spolupráce OSPOD s intervenčními centry-

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny systém minitendrů pro školy Praha.
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Konference S.A.D. BEZDOMOVEC – KDO TO JE? DOBRÁ PRAXE Azylový dům pro matky s dětmi.
Farní charita Litomyšl
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Pilotní projekt „Centrum podpory NRP“ Projekt Centrum podpory NRP je.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Nadace Sirius Centrum podpory, o. p. s.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
ohroženým domácím násilím
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
Je dnes dětství bezpečné. (Subjektivní zkušenost dět
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
KULATÝ STŮL Metodiky práce v náhradní rodinné péči
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Pomáháme dětem, které neměly v životě štěstí.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
STŘEP české centrum pro sanaci rodiny Podpůrné služby pro ohrožené a náhradní rodiny z pohledu NNO Nadační fond J &T, PSP ČR,
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Kulatý stůl – Práce s rodinami Markéta Chkheidze.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Institucionální a systémová pomoc obětem DN. Institucionální a systémová pomoc v ČR Je řešena: - Místní úrovni - Regionální úrovni - Národní úrovni Zejména:
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klíč.
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
„Násilí věc (ne)veřejná“ představení projektu konference k průběhu implementace EHP a NF, Praha Nositel projektuSPONDEA, o.p.s. Poskytovatel komplexu služeb.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Intervenční centrum Ostrava pro osoby ohrožené domácím násilím Bílý kruh bezpečí, z.s. Poslanecká sněmovna Praha
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Terapie pachatelů domácího násilí
Stop násilí ve vztazích
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Kulatý stůl – Systematická podpora v oblasti zaměstnanosti pro město Brno Markéta Chkheidze.
INTERVENČNÍ CENTRUM LIBERECKÉHO KRAJE
Posouzení životní situace rodin s dětmi
OSPOD NOVÝ BOR A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Mgr. Balážová Dana OSPOD Nový Bor
Lehké nebo závažné DN? © L. Čírtková, 2016.
Týmová spolupráce v zájmu dítěte pohledem pracovníka OSPOD Mgr
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Konference je financována Nadací Sirius
Specializace na nepříznivé sociální situace rodin s dětmi
náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Domácí násilí.
Regionální rodinná politika, její možnosti a význam
Transkript prezentace:

SPONDEA, o.p.s. Brno Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Spolupráce OSPOD s intervenčními centry Spolupráce OSPOD s intervenčními centry- Příklady dobré praxe Jana Levová Intervenční centrum Brno Konference OSPOD a domácí násilí: přístupy a řešení Brno 7.dubna 2016

Intervenční centra a OSPOD Rozvoj spolupráce mezi intervenčními centry a OSPOD prostřednictvím interdisciplinární spolupráce od 2007 V současnosti má spolupráce několik rovin: - na úrovni MPSV a APIC systematické zařazení dětí označených jako OO do systému pomoci - koncepční projektová spolupráce profesní specializace jako cesta ke zkvalitnění pomoci - případová setkání případové konference, řešitelská skupina Brno

APIC a OSPOD - dobrá praxe Intenzivní spolupráce v projektu zaměřeném na pomoc OO prostřednictvím profesní specializace Výzkum, spoluautorství knihy kulaté stoly – výstupy – prosazení podoby specializace E-learning – modul OSPOD – modelové situace

Modul OSPOD E-learningové PREZENTACE Dítě ohrožené DN Role OSPOD u DN Postupy a možnosti při identifikaci DN Kontakt s ohroženým dítětem Kontakt s OO a NO Kontakt s širší rodinou Asistovaný styk u DN Případová konference Spolupráce s dalšími subjekty Limity práce pracovníků OSPOD u DN Časté chyby VIDEO – domácí násilí očima dětí VIDEO - komunikace s ohroženým dítětem Legislativa Stanoviska/met odiky Pomoc a služby VIDEO – poučení dítěte o předběžném opatření Modelové situace

Centrum pro práci s ohroženými dětmi ve Spondea Součástí dobré praxe je zajištění komplexní nabídky práce s celým rodinným systémem Pomoc dětem, které vyrůstají v rodinách s výskytem násilí musí být specializovaná a odborná Zkušenost pracovníků s tématem DN a zároveň profesní zaměření na práci s dětmi

Děkuji za pozornost Kontakty: SPONDEA, o.p.s. Brno Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Mgr. Jana Levová