Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Bydlení pro seniory v Praze Zákon o sociálních službách: Od nabyl účinnosti nový zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb., dle kterého již.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Studijní obor: Sociální činnost
Zákon o sociálních službách
SENIOŘI BEZ DOMOVA Dům Naděje Praha-Záběhlice
Posouzení nepříznivé sociální situace
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Pracovní skupina „Senioři“ členové PhDr. Miluše KmoščákováSociální služby Prostějov, p.o. Mgr. Vladimíra ZhorováDomov důchodců Prostějov, p.o. Bc. Michal.
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Sociální služby města Velké Meziříčí
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Prezentace pečovatelské služby
Jak může město podpořit proces transformace ústavů sociální péče leden 2014.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
SOCIÁLNÍ SLUŽBY
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Dávky SSP, pomoci v hmotné nouzi a příspěvek na péči.
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Kontroly v zařízeních sociálních služeb kpt. Bc. Tomáš Hoffmann.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Rovné šance žen a mužů Bc. Milan Žák, DiS. sociální pracovník organizace.
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Komunitní plánování sociálních služeb Zahájení implementace Komunitního plánu.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Pracoviště ošetřovatelské péče s.r.o. Hana Pekárková Pracoviště pečovatelské péče, o.p.s. Andrea Turková Komparace domácí zdravotní péče a pečovatelské.
Denní stacionáře.
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Bydlení pro seniory v Praze
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Pečovatelská služba.
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
Aktivní senior v České Skalici.
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Důležitost propojování zdravotního a sociálního systému
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
DOBROVOLNICTVÍ „Na této Zemi nemůžeme dělat velké věci, ale pouze malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza Bc. Petra Moravcová, DiS.
ZÓNY PLACENÉHO STÁNÍ Novinky v ceníku pro ZTP
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
OD KATALOGU K MAPĚ PODPORY
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Pravidla pro tvorbu sítě sociálních služeb v JMK pro rok 2020
CENTRALIZACE ÚSTAVNÍ LÉKÁRNY V PODMÍNKÁCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Financování sociálních služeb
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace

Plán mojí prezentace Služby domova pro seniory Jednání se zájemcem o službu Kritéria platné do Kritéria současná s platností od Flexibilnost nového systému Dotazy, diskuze

Služby domova pro seniory Reynkova HB Služba Domov pro seniory Služba domov se zvláštním režimem Odlehčovací pobytová služba

Jednání se zájemcem o službu Podání žádosti -přijímá sociální pracovník, kontrola cílové slupiny dle věku, vyjádření od lékaře – posuzuje vedoucí zdravotní péče, kontaktování žadatele. Jednání se zájemcem o službu (osobní jednání se zájemcem, doplňkově mail, telefony, korespondence) Místo jednání – prostory organizace DpS, místo aktuálního pobytu zájemce o službu (v regionu HB), jiné sociální zařízení, popř.: zařízení zdravotnické… Při jednání se zájemcem o službu přiděluje body dle následující metodiky:

Kritéria do Datum podání žádosti 1 bod Klient dosahuje svým příjmem na úhradu 1 bod Klient uvolní městský byt městu Havlíčkův Brod 1 bod Občan města Havlíčkova Brodu 3 body Občan regionu Havlíčkův Brod 1 bod Odebírání úkonů pečovatelské služby či jiné sociální služby 1 bod Ochota rodiny doplácet úhradu 2 body Potřebnost z hlediska sociální situace I. stupně 1 bod Potřebnost z hlediska sociální situace II. stupně 2 body Potřebnost z hlediska sociální situace III. stupně 3 body Příspěvek na péči – 1. stupeň 1 bod Příspěvek na péči – 2. stupeň 2 body Příspěvek na péči – 3. stupeň 3 body Příspěvek na péči – 4. stupeň 4 body Účastník odboje nebo držitel ceny města 2 body Věk žadatele nad 70 let 1 bod nad 80 let 2 body Klient odmítá nastoupit -5 bodů

Kritéria současná (od ) Potřebnost z hlediska sociální situace 38 bodů Rodinná situace – osamělý, bez blízké osoby schopné pečovat 2 body Rodinná situace – osamělý, blízká osoba schopna pečovat 1 bod Osoba s trvalým bydlištěm ve městě Havlíčkův Brod 10 bodů Osoba s trvalým bydlištěm v regionu (okrese) Havlíčkův Brod 5 bodů Odebírání úkonů sociální služby 1 bod Účastník odboje nebo držitel ceny města 2 body Potřebnost z hlediska sociální situace – jednotlivé oblasti – např.: příprava stravy, ranní a večerní hygiena, koupel nebo sprchování, chůze po rovině… zvládá – 0 bodů, s podporou 1 bod, nezvládá 2 body

V čem jsou nová kritéria objektivnější? Zrušeno kritérium rok podání žádosti Rozpracována potřebnost z hlediska sociální situace Potlačeno znevýhodnění lidí bez příspěvku na péči Systém reaguje na změny v situaci žadatele…

Diskuze, dotazy Děkuji za pozornost!