NE PROHIBICI, ANO ROZUMNÉ REGULACI! Ing. Petr Vrzáň 15. října 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Advertisements

Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
1 Daň z nemovitostí a místní poplatky jako finanční zdroj obcí a měst Alena Holmes Zdeňka Jirásková Odbor – Majetkové daně, daň silniční, poplatky a oceňování.
Makroekonomie I ( Cvičení 12 – Fiskální politika - shrnutí )
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 170. Žofínské fórum.
NIKAZAM „Posílení konkurenceschopnosti absolventů MENDELU v oblasti rozvojové spolupráce a managementu přírodních zdrojů v zemích třetího světa“ ,
Hospodářská politika státu
Agregátní poptávka a nabídka
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zájem samosprávy nad zájmy hazardu Mgr. Jan Farský starosta města Semily poslanec PSP ČR za Liberecký.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
Daňová reforma 2010 Snížení administrativní zátěže pro poplatníky a státní správu MF ČR Peter Chrenko.
SENÁT A REGULACE HAZARDU PETR VÍCHA starosta Bohumína t. č. senátor.
Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 27. listopadu 2008 Důchodová reforma.
1 Evropská dimenze ekonomické krize Ing. Oldřich Vlasák předseda SMO ČR a poslanec EP XII. Celostátní finanční konference 23. listopadu 2009.
Institucionální a věcné aspekty státní podpory exportu
Ruská federace x WTO a OECD
Novela RUD účinná k Novela RUD účinná k Hospodaření ÚSC Jan Zikl Ředitel odboru financování územních rozpočtů a prog. financování Ministerstvo.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
TISKOVÁ KONFERENCE Martin Říman Martin Turnovský Tomáš Hruda © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
XIII. Celostátní finanční konference Svazu měst a obcí České republiky BOJ PRAHY PROTI HAZARDU Pavel Bém Poslanec PS PČR za hl. m. Prahu
Ing. Karel Tyll ředitel odboru státního rozpočtu 2. prosince 2010
Národohospodářské soustavy a hospodářská politika Ing. Vojtěch Jindra.
Daňová soustava – nepřímé daně I. Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Michal Doktor poslanec PS PČR člen Rozpočtového výboru předseda Stálé komise pro bankovnictví Daňový systém – realita a vize 25. září
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
Názor průmyslového spotřebitele na Státní energetickou politiku K.Šimeček - SVSE Seminář AEM,Poděbrady 3/2003.
Současná pravidla regulace hazardu na území obcí a připravované změny od roku 2016 Odbor 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Ostrava 9. 4.
Rozpočtová (fiskální) nerovnováha Dagmar Kostrhůnová Dagmar Kostrhůnová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF.
Hazardování s hazardem
NE PROHIBICI, ANO ROZUMNÉ REGULACI!
Zákon roku 2014 Tomáš Babáček Ambruz & Dark Deloitte Legal Nejlepší (a nejhorší) legislativní počin pro podnikatelské prostředí v ČR.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_100 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
Rozpočty obcí a krajů v roce 2009 v návaznosti na aktuální ekonomický vývoj Ministerstvo financí ČR Praha červen 2009 Jan Zikl ředitel odboru financování.
Regulace loterií a jiných podobných her a připravované změny od roku 2017 Odbor 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Mgr. Markéta Srpová 25.
Multigate a.s. Projekt: Casino - Podolí u Brna. Kdo jsme? Společnost multigate, a.s. byla založena v roce 2002 a je výlučně tuzemskou společností, její.
Veřejné finance Úvod do problematiky. Veřejné finance Vymezení VS Řízení VS.
Vodohospodářská infrastruktura a veřejné zakázky Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj.
Hazardní hraní v České republice v roce 2014 MUDr. Viktor Mravčík, Ph.D. 15. června 2015| Praha.
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_12_11 Název materiáluInflace.
Ing. Luděk Tesař ekonom Ekonomika ČR v souvislostech rozpočtů.
1 Vývoj hlavních makroekonomických indikátorů české ekonomiky a jejich predikce I. Zdroj: Predikce makroekonomického vývoje na rok 2004, MFČR, 2004.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
"Neratovice: podpora místních podniků v zakázkách malého rozsahu" Databáze podnikatelských subjektů.
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Hazardování s hazardem Jan Bartošek místopředseda KDU-ČSL a Poslanecké sněmovny ČR.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Daň silniční a daň z hazardních her
Odměňování členů zastupitelstev ÚSC
Hazard ve Valašských Kloboukách
Fiskální politika Pavel Seknička.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
HAZARD V ČÍSLECH.
Hospodářská politika státu
Hazard a sport (doplnění přednášky)
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
Poskytování sociálních služeb a ekonomika církevních nestátních neziskových organizací Konference APSS Praha,
Kraj Vysočina Projekt ROWANet.
Transkript prezentace:

NE PROHIBICI, ANO ROZUMNÉ REGULACI! Ing. Petr Vrzáň 15. října 2015

Profesní sdružení SPELOS Největší profesní sdružení provozovatelů v ČR Naši členové mají dlouholeté zkušenosti s provozoven loterií u nás i v zahraničí Spolupráce při tvorbě regulačních OZV Usilujeme o maximální transparentnost loterního průmyslu jako legálního podnikatelského odvětví Budujeme společensky zodpovědné provozovny

Důsledky přehnané regulace Růst nezaměstnanosti v důsledku uzavírání legálních heren, kasin a pohostinství + vznik sekundární nezaměstnanosti u dodavatelů zboží a služeb

Důsledky přehnané regulace Výrazné snížení příjmů rozpočtu města, v jehož důsledku musí radnice omezit výdaje např. do sportu, investice, apod.

Důsledky přehnané regulace Vznik černých heren, přesun loterií do šedé zóny ekonomiky, rozmach hazardu na internetu a následný nárůst kriminality

Prohibice a kriminalita velkých měst (České Budějovice) RokCelková kriminalita

Kolik peněz zůstávalo v Jihlavě 10 mil. radnice 15 mil. ekonomika 25 mil.

Prohibice = zisky pouze pro mafii

MapyNelegalnihoHazardu.eu Provozování v soukromých klubech Kvízomaty Internetové kiosky

Příklady nelegálních heren v Jihlavě a okolí JihlavaAntonínův Důl 105 JihlavaPávov 104 JihlavaŽižkova 89 Bystřice pod PernštejnemKostelní 173 Bystřice pod PernštejnemPod Kaštany 199 ČáslavJeníkovská 231 Velká BítešTyršova 219 Žďár nad SázavouNádražní 46

Co přinese rozmach nelegálů? Prohibice hraní neodstraní Nekontrolované hraní u nelegálů bude zvyšovat problémy s patologickým hráčstvím Nelegálové = kriminalita Téměř žádné příjmy rozpočtu města Radnice ztratila transparentního partnera pro dialog a rozumnou regulaci

Problémy nové legislativy Odklad účinnosti nového zákona k = daňové prázdniny pro nelegální internetové provozovatele Přehnaná regulace a vysoké sazby daně pro místní provozovatele = propad příjmů veřejných rozpočtů Byrokratický povolovací proces – dvoustupňové povolování – dražby – obecní regulace Navržené daňové sazby = slabá motivace pro registraci zahraničních provozovatelů a jejich setrvání v ilegalitě Nové povinnosti pro obce při snížení podílu jejich příjmů (z 80% na 60%)

Problémy aktuální vládní daňové novely Návrh skokového enormního zvýšení loterní daně pro THZ o 40% a pevné části základu odvodu o 45 % ( od ) Rozbití koncepce lineární sektorové daně z rozhodnutí vlády zavedením daňové diferenciace na: - měkký hazard ( 23 % ) - tvrdý hazard ( 28 % ) = daňová prohibice = celkové zatížení 39 % z obratu! „Velcí kluci si to nějak vylobbovali,“ řekl Právu Babiš s narážkou na to, že návrh zvýhodňuje velké sázkařské společnosti, jako je Sazka nebo Fortuna (Právo dne ). Nepřinese očekávaný daňový výnos, naopak způsobí redukci legálního trhu a posílí trh ilegální. Nepodloženo dopadovými studiemi, bez připomínkového řízení na výjimku.

Děkuji Vám za pozornost