VLASTNÍ ČÁST 4. cvičení. PRAKTICKÁ ČÁST Často mi chybí odborné články z databází..viz zadání „V práci musíte použít alespoň dvě citace z databáze odborných.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář IVIG 2008, Kde plagiátorství začíná Moravská zemská knihovna Brno Mgr. Jana Nejezchlebová
Advertisements

Vyhledávací stoje na Internetu. (vyhledavače pro začátečníky)
Specializovaná databáze pro výzkum astronomie a astrofyziky Mgr. Radka Svaškova, Astronomický ústav AVČR, v. v.i.
Příklady citací v textu
Odborné a vědecké práce
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Vypracoval: Mgr. Lukáš Bičík Bibliografické citace dokumentů.
M. Juříková Metodika tvůrčí práce
Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
Dana Sigmundová Kde jinde hledat elektronické časopisy aneb práce s databázemi JSTOR, EZB, Oxford a Cambridge Journals ÚK FSS MU, Ústřední.
Bibliografické odkazy a citace změny oproti starší verzi normy ISO ČSN 690 Mgr. Zdeňka Firstová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni
Bibliografické citace M. Bajger, knihovna Ostravské univerzity, 2005
Bibliografická a rešeršní činnost Bibliografické citace
Jak psát seminární práci
Citace, citování Plagiátorství
Kde hledat informace pro psaní práce a jak se vyhnout plagiátorství?
1 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOŠ pro obnovu a ochranu životního prostředí - Schola Humanitas Litvínov Název projektu:INOVACE.
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
Jak napsat odbornou práci?
Zpracování dokumentů Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
Významné normy  Bibliografické citace - obsah, forma, struktura ČSN ISO 690  Úprava písemností psaných strojem nebo zpracovávaných textovými editory.
Rok vydání Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Téma: Práce se zdroji Vypracoval: Mgr. Milan Pilař.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
 Hlavním smyslem citování je zachytit myšlenkové vazby mezi originálním textem a použitými myšlenkami z jiných zdrojů [Boldiš, 2002].  dokázat vlastní.
Výpočetní technika Ing. Jan Popelka, Ph.D. odborný asistent katedra informatiky a geoinformatiky Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra experimentální biologie rostlin PřF UK iHOP - plnotextové vyhledávání Pubmed.
Národní referenční rámec excelence - NRRE Ladislav Cabada
Informační zdroje pro odbornou práci Kuchařka pro vědecký fast food.
Absolventská práce.
Zásady tvorby prezentace
Odkazy Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
Úvod do studia Strategie vyhledávání zdrojů Robert Zbíral.
210 mm Národní technická knihovna podporuje.... OPEN ACCESS WEEK
Odborné a vědecké práce Brno 12. března Odborné a vědecké práce Zpráva o semestrálním projektu Závěrečná práce Bakalářská a diplomová práce Disertační.
Příprava seznamu literatury a citování v textu
Nigel Warburton The Basics of Essay Writings. O co jde? ● číst o tom, jak psát, nestačí ● psaní esejů je základem studia ● psaní je způsobem myšlení ●
Uspořádání informačních zdrojů Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Bibliografické citace a metody citace Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára.
5. ročník Mg. studia do podání přihlášky ke SZZ do odevzdání diplomové práce v tištěné a elektronické formě.
Harvardský systém Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
4. BIBLIOGRAFICKÉ CITACE, CITAČNÍ NORMA ISO 690 Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
Základy pedagogické metodologie Mgr. Zdeněk Hromádka
Jak vyhledat kvalitní dokumenty a správně je citovat Bc. Radmila Kouřilová.
Dana Sigmundová Závěrečné práce – část I. - Jak najít literaturu k danému tématu ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Poznámky pod čarou Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
ČÍST CIZOJAZYČNÉ KNÍŽKY ?.  Asi každý z nás někdy narazil na nějakou knížku, časopis nebo jakýkoliv jiný materiál, který sice obsahoval velice zajímavé.
DĚJEPIS 8. a 9. ročník Autor: Miroslav Janata Škola: ZŠ,PŠ a MŠ Česká Lípa VY_32_INOVACE_17_ 19_opakování 1. sv ě tová válka.
J AK PSÁT SEMINÁRNÍ PRÁCI. V ÝBĚR TÉMATU, VYHLEDÁNÍ ZDROJŮ Výběr tématu zvolit téma, které mne zajímá zvolit raději užší, specifické téma (příliš široká.
Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám 1 Digitální učební materiály.
Č ESKÁ SOCIOLOGIE Mgr. Vladimír Velešík. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy ANOTACE 1.Kód DUMu: VY_32_INOVACE_6.SV.02.
Ekonomika veřejného sektoru František Svoboda, Konzultační hodiny: čtvrtek, 13-15, kancelář 414
Inf Normy pro citování knih a dalších zdrojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU : Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/
Vyhledávání informací Zdroj: pixabay.com. ÚVODEM  Seznámení  Cíl semináře  Zpětná vazba  Prezentace Vaše zkušenosti?
Zdroj: pixabay.com Jak na citace?.
Metodologie bakalářské práce Bozděch, Michal
PSY103 Vývojová psychologie I Zuzana Masopustová
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Práce s informačními zdroji
Ukázka zpracování referátu.
Citační a bibliografické databáze:
Ekonomika veřejného sektoru
Pravidla citování v absolventské práci
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ZUR
Urbanizace Zdroj obrázku: 5
Praktické dovednosti při psaní bakalářské práce
Citace a návod jak citovat
Transkript prezentace:

VLASTNÍ ČÁST 4. cvičení

PRAKTICKÁ ČÁST Často mi chybí odborné články z databází..viz zadání „V práci musíte použít alespoň dvě citace z databáze odborných časopisů.“ ( odborné články v recenzovaných časopisech a odborné monografie (nejlépe vydané v nějakém prestižním nakladatelství) ostatní odborné články a ostatní knižní publikace (třeba skripta) poměrně nízko stojí bakalářské a diplomové práce popularizační články a tiskoviny

PRAKTICKÁ ČÁST Je dobré začít nějakým historickým úvodem – ale nepřehánějte to. Dále se určitě zmiňte o demografii, používejte mapy, tabulky, obrázky..(s odkazem). Práci strukturujte podle Vašich otázek, záleží na vás, co přidáte navíc. V této chvíli nastává vhodný okamžik na doplnění literární rešerše. Můžete začlenit výpovědi vašich rozhovorů, ale rozhodně to není pouze jejich přepis! Ve vhodnou chvíli nechte respondenty promluvit. Dejte si pozor na jazykovou podobu práce – u velké části prací jsou gramatické chyby, cizincům doporučuji dát práci na korekturu svým spolužákům.

PRAKTICKÁ ČÁST Má odstavec, který chci do práce dát, přímou souvislost s výzkumnou otázkou? Pokud ano, dejte ho tam. Má odstavec, který chci do práce dát, nepřímou souvislost s výzkumnou otázkou? Pokud ano, můžete ho tam dát, ale čtenáři tuto souvislost objasněte a ukažte. Pokud odstavec, který do práce chcete dát, přímou souvislost s výzkumnou otázkou nemá a i nepřímá souvislost je vysoce diskutabilní, tak ho tam nedávejte.

CITACE Kdy je nutné citovat? Nejen když píšete doslovnou citaci, ale i když se jedná o přepis textu. Vždy, když se nejedná o vaše myšlenky Všeobecně známé údaje citovat nemusíte (po listopadu následuje prosinec) Demografické údaje všeobecně známé údaje nejsou;-)

CITACE Přímá citace: doslovně přebíráte nějaký text Miroslav Hroch 15) k tomu uvádí: „Dominující role latiny, respektive řečtiny v kultuře a ve státní správě se udržela zhruba do 13.–14. století, kdy z jejího stínu vystoupily a její funkci přebíraly jazyky národní“. nebo: Miroslav Hroch uvádí k úpadku používání latiny od 14. století: „Dominující role latiny, respektive řečtiny v kultuře a ve státní správě se udržela zhruba do 13.–14. století, kdy z jejího stínu vystoupily a její funkci přebíraly jazyky národní“. 16) Nepřímá citace: …proti scientistickému pojetí filosofie se velice ostře staví například Jiří Fuchs 17).

CITACE Citační normy ČSN ISO 690: Monografie (knihy) NOVÁK, Jan. Úvod do geografie náboženství. Praha: ABC, 2007, s. 17– 20. Nebo (pokud není uvedený autor) Inside the Catholic Church of Korea. Seoul, Korea: The Research Foundation of Korean Church History, ISBN

CITACE Časopisy kurzívou není název díla, nýbrž název časopisu: ŠTOLFOVÁ, Andrea. Příčiny a dopady pracovní migrace v Uzbekistánu. Kulturní studia. 2014, roč. 2, č. 1, s. 23–45. ISSN ŠTOLFOVÁ, Andrea. Příčiny a dopady pracovní migrace v Uzbekistánu. Kulturní studia. 2014, 2(1). ISSN Pokud budete citovat časopis z nějaké databáze odborných časopisů (která je elektronická), tak je stejně lepší časopis citovat tak, jako kdybyste měli časopis v ruce, ne jako elektronický článek. Rozhodně neuvádějte u těchto citací URL stránky, za které jste to získali, protože přes ní se čtenář stejně ke slibovanému výsledku nedostane (např. KUCUKCAN, Talip. Re-claiming identity: Ethnicity, religion and politics among Turkish-Muslims in Bulgaria and Greece. Journal of Muslim Minority Affairs. Abingdon: Taylor & Francis Ltd., čís. 1, roč. 19/2009, s. 49–68. ISSN Získáno přes databázi PROQUEST.

CITACE Citace z internetu Samotné uvedení URL stránky rozhodně NESTAČÍ! U všech online citací je stejné pořadí jako u knižních citací: AUTOR, Jméno Název článku [online] Vydavatel (název serveru), datum (rok vydání) [cit. D. M. RRRR] Dostupné z: Příklad citace bez autora (je znám pouze název článku) Církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů [online]. Wikipedie: Otevřená encyklopedie, © 2008 [cit ]. Dostupný z WWW: S autorem: NOVÁK, Josef. Mormoni v ČR. [online] Česká zemědělská univerzita, 2008 [citováno ] Dostupný z WWW: Internetový archiv: