Autor: Ing.Petr Kvíz. Geocaching je hra na pomezí sportu a turistiky, která spočívá v použití navigačního systému GPS při hledání skryté schránky nazývané.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Další specifické formy cestovního ruchu – svatební CR, hipoturistika, treking, horolezectví, paragliding, golf, geocaching Ing. Ľubica Cinkánová.
Advertisements

Identifikátor materiálu: EU
… aneb dobrodružství pro všechny majitele GPS Martin Grulich, Petr Vespalec
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
Vztahy mezi lidmi 7. ročník - září.
S U D O K U aneb Vývoj & Přehled.
Elektrické motory a pohony
Na mudly zde nehleďte Městská knihovna Slavoj ve Dvoře Králové nad Labem Marta Staníková
Geocaching VY_32_INOVACE_GPS_BU_06 Sada: GPS ve výuce Téma: Geocaching
Člověk se nědy zeptá proč...???
Optické přístroje (Fotoaparát – Mikroskop – Lupa)
F U N K C E.
* Funkce Matematika – 9. ročník *.
Složení počítače Informatika 5. třída.
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
INVERZE . Inverze teploty vzduchu neboli teplotní inverze je meteorologický jev, kdy teplota vzduchu v některé vrstvě dolní atmosféry s výškou neklesá,
Modelování a simulace MAS_02
Vliv hry Geocaching na turistickou návštěvnost Bakalářská práce , Brno Prezentace Bakalářské práce Vedoucí práce: Ing. Jaromír Landa Autor práce:
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
WWW – hypertextový informační systém
GEOCACHING Petr Kvasnička
Geocaching aneb cesta za poklady.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Geocaching.
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
Navigační systém GPS GPS - Global Positioning System (úplný název je GPS Navstar) je satelitní navigační systém. Tento systém byl původně vybudovaný americkou.
Algebraické výrazy a jejich úpravy
2. změňte logo na pozadí předlohy snímku ze zelené bubliny na usměvavé sluníčko Procvičování prezentace 1. Klepnutím a přepisem vložte libovolný nadpis.
Jiří Kozumplík, prezentace předmětu GIS. Co je to Geocaching?  Motivace pro výlety do přírody  Zábava  Sport / soutěžení.
Navigační systémy pro určení polohy na Zemi
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
Internet.
VY_32_INOVACE_PSYPS12160ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Mgr. Michal Rakowski Zapojení geocachingu do výuky na škole.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Připravil Michal Kadlec Poloha Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Závěr.
1 Co je YouTube?  Veřejně dostupné úložiště digitálních videozáznamů  Nabízí přehledné vyhledávání, třídění a sdílení  Zcela zdarma.
Vypracoval Adam Ludes.
Geocaching Marek Bešta, , OV3-TE3. Geocaching hra na pomezí sportu a turistiky hledání schránky (cache) za použití GPS schránky jsou situovány na.
Počítačová bezpečnost
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Teplota
Ziel3/Cíl 3 Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko Ziel3/Cíl 3 – Programms zur Förderung.
Využití GPS, buzoly a kompasu
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Workshop k tvorbě produktu Rodinná dovolená na kolách Suchý vrch Realizováno v rámci projektu Téma roku Orlických hor a Podorlicka.
Chmatákov Je nejlepší hra Autor :Gyzmo Tým : Sam #12, bigdragon,DJ Miky, BaRs, Spid3r.
Teorie a metodika výchovy Lekce 4: Pedagogika volného času a zážitková pedagogika Mgr. Katřina Lojdová
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Autor: Mgr. Roman Havlíček 2.1 GPS a Geocaching - praxe Kde se GPS využívá? START.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Iveta Votápková Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Turistika.
GPS souřadnice Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 GPS a Geocaching - teorie Kde se GPS využívá? START.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Zprostředkování kontaktu
Geocaching Studentská konference Lukáš Havlát DL2
Geocaching VY_32_INOVACE_GPS_BU_06 Sada: GPS ve výuce Téma: Geocaching
Inf Elektronická komunikace
Zprostředkování kontaktu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Návod na tvorbu vzoru 1. Základní údaje..
Lidská práva.
Název země Jméno | Učitel | Ročník.
Název země Jméno | Ročník.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Technika cestovního ruchu – služby CR
Úvod Aritmetické a geometrické posloupnosti a jedna zajímavá funkcionální rovnice.
Vaše jméno | Váš učitel | Vaše hodnocení
Jedná se o dřevěná kolečka o průměru 35mm v nichž je laserem vygravírovaný obrázek. Používají se pro výměnu a slouží jako vizitka geokačera.
Transkript prezentace:

Autor: Ing.Petr Kvíz

Geocaching je hra na pomezí sportu a turistiky, která spočívá v použití navigačního systému GPS při hledání skryté schránky nazývané cache (v češtině psáno i keš), o níž jsou známy její zeměpisné souřadnice. Při hledání se používají turistické přijímače GPS. Člověk zabývající se geocachingem bývá označován slovem geocacher, česky též geokačer nebo prostě kačer. Po objevení cache, zapsání se do logbooku a případné výměně obsahu ji nálezce opět uschová a zamaskuje. Všeobecně oceňovaným prvkem geocachingu je umisťování keší na místech, která jsou něčím zajímavá a přesto nejsou turisticky navštěvovaná. V popisu cache (listing) jsou pak uvedeny informace o místě s jeho zvláštnostmi a zajímavostmi.

Cache bývá voděvzdorná, většinou plastová schránka, kanystr, apod. Zakladatel cache (owner - majitel) po jejím umístění zveřejní její souřadnice na některý internetový server zabývající se geocachingem. Schránka by měla být dostatečně veliká, aby se do ní vešel deník (tzv. logbook), do něhož se zapisují její nálezci. Bývá zvykem umísťovat do cache také nějaké předměty na výměnu. Nálezce cache si smí takový předmět vzít (a například přenést do další cache), ale musí místo něj vložit něco vlastního (jiný předmět) pro další účastníky hry, o stejné nebo vyšší hodnotě.

V keších je možné nalézt i speciální trasovatelné předměty. Jsou to buď travelbugy (TB) – předměty opatřené speciální kovovou známkou s unikátním identifikačním kódem, nebo geocoiny (GC) – speciální mince s unikátním identifikačním kódem. Každý takový předmět má svůj úkol, který je uveden na serveru nebo přímo u travelbugu či geomince na kartičce či jiném prvku. Úkol obsahuje zpravidla cestovní cíl travelbugu či geomince (např. "docestovat do Japonska"), nebo jiné přání (např. „travelbug musí přebývat v keších blízko vody“). Pokud nalezená cache obsahuje TB nebo GC, může se geocacher rozhodnout, zda předmět z cache odnese a pokusí se splnit či pomoci splnit jeho úkol.

Zdroje: