Poslání Základním účelem tohoto nadačního fondu je přispívat a podporovat rozvoj asistovaného života pacientů, kteří budou pod neustálým dohledem odborníků,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Specifika dobrovolnické služby na onkologickém oddělení
Advertisements

Sociální služby SOZ.
VÝSLEDKY VÝZKUMU PODPOŘENÉHO NADAČNÍM FONDEM J&T
Péče o pacienty s chronickým onemocněním. Dispenzarizace.
Zákon o sociálních službách
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Moravskoslezského kraje KRIZOVÉ CENTRUM OSTRAVA ul. Nádražní 196, Moravská Ostrava tel.: ,
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Finanční možností svépomocných skupin
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Restrukturalizace akutní lůžkové péče Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
TRANSPLANTACE LEDVIN.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
TÍSŇOVÁ PÉČE A JEJÍ VYUŽITÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
NS-LEV 21 pro lepší zdravotnictví prof. MUDr. Ivan Šterzl, CSc „Nenechat nadnárodní vlivy zprivatizovat české.
Projekt Rovné šance – Možnost informované volby je finančně podpořen z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Zdravotní péče o osoby bez domova z pohledu azylových domů.
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Fakultní nemocnice Ostrava
PACIENTOVO POJETÍ NEMOCI
Česká republika a Slovensko dvě země, dvě reformy Dialogem ke změně – slovenská zkušenost CERGE-EI, Praha, PhDr. Lucie Antošová Ministerstvo.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Kvalita v českém zdravotnictví
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
CELOSTÁTNÍ PACIENTSKÉ SETKÁNÍ 31. října 2014 LYMFOM HELP, o.s.
Martin Gregora.  Podvýživa je stav nerovnováhy mezi potřebami organismu a skutečným příjmem, který vzniká v důsledku nedostatku živin důležitých pro.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
EVito systém aktivního zdraví Součást prevence a léčby civilizačních nemocí Ing. Filip Linhart, MBA, 13. listopadu 2014.
Domácí ošetřovatelská péče. Domácí ošetřovatelskou péčí je zdravotní péče poskytovaná pacientům v jejich sociálním prostředí. Na základě doporučení: 
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2008 Ministerstvo zdravotnictví Praha,
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
Odlišnosti lůžkové a primární péče o děti a dorost MUDr. Alena Šebková Předsedkyně OSPDL ČR.
Jan Vacek. Program cerebrovaskulárních center  Věstník MZ …………………………………………………………… …………………………………………………………… …………………………………………………………… ……………………………………………………………
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Práva Pacientů Tato práva jsou prohlášená za platná dnem 25. února 1992 Schválila Centrální etická komise Ministerstva zdravotnictví České Republiky.
HOSPICOVÁ A PALIATIVNÍ PÉČE v Libereckém kraji CESTA K VÝSTAVBĚ KAMENNÉHO HOSPICE.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Výroční zpráva Občanského sdružení Konipaska za rok 2014
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
Standardizace odborné zdravotní péče
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Sociální politika EU Dávky v nemoci.
ZDRAVOTNICKÉ PROSTŘEDÍ.
Právní pohled: marginální skupiny pacientů ve zdravotnictví
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Obor zdravotních služeb MZ
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Nepříznivé sociální situace spojené se stárnutím senior v domácí péči
Sociálně aktivizační služby
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Budoucnost domácí péče
Transkript prezentace:

Poslání Základním účelem tohoto nadačního fondu je přispívat a podporovat rozvoj asistovaného života pacientů, kteří budou pod neustálým dohledem odborníků, ale přitom budou žít v domácím prostředí. Zároveň je posláním nadačního fondu dostat do povědomí tento způsob péče, diagnostiky a monitoringu na dálku, mezi širokou skupinu obyvatel a organizací a tím následně zvýšit počet pacientů v takové péči. Systém veřejného zdravotního pojištění v ČR v současné době nehradí pacientovi náklady na pořízení zařízení pro dálkový monitoring on-line a jeho použití pro domácí prostředí a z těchto důvodů řada pacientů zůstává v nemocnici, případně musí pravidelně a často docházet na ambulantní ošetření, i když by byla možná asistovaná léčba. Věříme, že domácí prostředí, podpora blízkých a rodiny má výrazný vliv na psychiku pacienta a pozitivně ovlivňuje průběh léčby. Chceme pomáhat těm, kteří to budou opravdu potřebovat a nemohou si to sami dovolit. Věříme, že tento způsob léčby je budoucnost zdravotnictví, nejen díky obrovským úsporám státního rozpočtu, ale zejména pro “lepší” život pacientů ať už chronicky nemocných, pooperačních a nemohoucích.

1 Podporou rozvoje asistovaného života. různými způsoby podporujeme léčbu pacientů v domácím prostředí, kde není akutně nutná hospitalizace Zakoupením a bezplatným zapůjčením zdra- votních přístrojů a zařízení nezbytných pro domácí léčbu a nepřetržitý monitoring pacienta. 2 3 Organizací vzdělávacích kurzů, seminářů a přednášek zajistit odbornou přípravu zdravotníků, pečovatelů a rodinných příslušníků pro poskytování asistence pacientovi v domácí péči. 4 5 Osvětovou činností a publikováním zajistit šíření všeobecného povědomí o podmínkách, možnostech, výhodách a přínosech domácí léčby a vzdáleného monitoringu pacienta. Zlepšení dostupnosti této domácí léčby, zejména pro sociálně slabší pacienty v celé ČR. Jak chceme pomáhat

Komu pomáháme Pacientům po akutním zákroku s možností sledování jejich zdravotního stavu, pacientům s chronickým onemocněním, které vyžaduje dlouhodobé sledování, pacientům s paliativní léčbou. Pacientům, jejíchž nemoc a diagnóza umožňuje asistovanou léčbu v domácím prostředí a pro zajištění této léčby je nutné sledování tohoto pacienta. Pacientům, kterým domácí asistovanou léčbu doporučí jejich ošetřující lékař. Pacientům, jejichž životní a sociální situace jim neumožňuje zajistit si tyto potřeby z vlastních zdrojů.

Jak nás můžete podpořit Finančními dary. Věcnými dary. Partnerstvím na benefičních a charitativních akcích pořádáných Nadačním fondem. Partnerstvím při pořádání kulturních, sportovních a společenských akcí, jejichž výtěžek bude poskytnut Nadačnímu fondu. Podporou projektu: „Staň se Domácím andělem“. Jakoukoliv formou propagace fondu. Formou grantů od tuzemských i zahraničních subjektů

Chceme pomáhat těm, kteří to budou opravdu potřebovat a nemohou si to sami dovolit. Cílem je sledování pacienta v domácím prostředí, s možností rychlé a kvalifikované pomoci v případě náhlého zhoršení zdravotního stavu. Jako porodník bych si přál, aby se dal tento monitoring dat z domácího prostředí aplikovat také pro sledování těhotných pacientek. Zejména v případech rizikového těhotenství, kterých v dnešní době neustále přibývá. Odborný garant Nadačního fondu z řad lékařů Výhody této asistované domácí péče jsou: Pro pacienta: zvýšení kvality života, možnost pobytu v domácím prostředí bez rizika ohrožení života a zdravotního stavu. To umožňuje monitorování a sledování zdravotního stavu prakticky 24 hodin 7 dní v týdnu bez nutnosti hospitalizace. Pro lékaře: více času na léčbu pacientů, kteří to aktuálně potřebují a lepší diagnostika stavu pacienta díky sběru dat na dálku. Pro nemocnici: úspory nákladů a zabránění neefektivním hospitalizacím. doc. MUDr. Peter Koliba, CSc. senátor, lékař

Bára Kodetová herečka Projekt podporuji protože je nutné se postarat o naše rodiče a prarodiče osamělé lidi a sociálně slabší. Nemůžeme si myslet, že to udělá někdo jiný... Kdo by to byl? Projekt Domácí anděl je skvělou možností, jak si péči o nemocné ulehčit. Jak jim i sobě život zpříjemnit. Dopřát jim pocit jistoty, že se jim nic nemůže stát, i když jsou doma. Nedělám si iluze, že budu vždy plná zdraví a sil. A proto se ráda zapojím do projektu, kterému fandím a věřím. Patronka Nadačního fondu z řad osobností ČR Bereme jako samozřejmost, že se o nás starají rodiče. Méně pak už, že bychom jim jejich péči měli oplatit.

Prezentace partnera na všech tiskových a webových prezentacích a materiálech Nadačního fondu. Prezentace na benefičních, charitativních a společenských akcích. Prezentace partnera v rámci projektu „Staň se domácím andělem“. Označení „Děkujeme“ k zapůjčovaným přístrojům a vybavením. Co nabízíme našim partnerům

Ing. Šárka Froňková předsedkyně správní rady a výkonná ředitelka Nadačního fondu Naši lidé v Nadačním fondu Domácí anděl Mgr. Soňa Kodetová členka správní rady Blanka Kolibová členka správní rady Jana Mašková revizorka

Děkujeme partnerům a dárcům

Kontakt a adresa Nadační fond Domácí Anděl Bělehradská 381/ Praha 2 IČO: Zapsán u městského soudu v Praze, spisová značka N1227 Bankovní spojení: /5800