Nejlepší realizovaná společná zařízení v Karlovarském kraji 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komplexní pozemková úprava Mirotice Plán společných zařízení
Advertisements

Soutěž o „Nejlepší realizované společné zařízení roku 2009“
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Příklady realizace společných zařízení v Moravskoslezském kraji
Komplexní pozemková úprava
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Písemka č. II  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a b c  6 x 50 sekund opisování 
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Aktuální stav problematiky ÚSES a možné hospodářské využití prvků ÚSES - multifunkční ÚSES v zemědělské krajině - zdroj obecné diverzity.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
DIPLOMOVÁ PRÁCE Studie revitalizace povodí toku Jasénky
Komplexní pozemkové úpravy Smilovice
STUDIE PROVEDITELNOSTI FARSKÉHO A BORECKÉHO POTOKA MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ strana 1 STUDIE PROVEDITELNOSTI PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ V.
Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová.
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
Ing. Jana Pivcová vedoucí odd. kontroly a rozpočtu Sekce Ústřední pozemkový úřad, Ministerstvo zemědělství, Realizovaná společná zařízení.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Odstranění sedimentů z návesního rybníka v obci Zvěstov vypracoval: Jirka Račanský.
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
SUCHÁ NÁDRŽ DUBNICE – JEŠTĚDSKÝ POTOK PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE
Komplexní pozemkové úpravy v katastrálním území Merboltice Státní pozemkový úřad, Krajský pozemkový úřad pro Ústecký kraj, Pobočka Děčín 28.října 979/19,
ZAVÁDĚNÍ RETENČNÍCH A INFILTRAČNÍCH ADAPTAČNÍCH OPATŘENÍ V POVODÍ MORAVY KOMBINACE OPATŘENÍ VE SPOLEČNÉM POVODÍ Kolektiv autorů.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Realizace společných zařízení Krajský pozemkový úřad pro Královéhradecký kraj.
Možnosti financování adaptačních opatření – Operační program Životní prostředí Přednášející: Datum: Ing. Jan Pištěk
Realizace navržených společných zařízení v Moravskoslezském kraji v roce
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,222-0,840“ Tento projekt byl financován výhradně z prostředků obce Investor: Obec Mosty u Jablunkova.
Výsadba dřevin Návrh výboru pro životní prostředí září 2015.
Ing. František Pavlík, Ph.D. Státní pozemkový úřad ČINNOST SPÚ V OCHRANĚ PŮDY.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 – 2020 A MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ KRAJINNÉ ARCHITEKTURY.
Ministerstvo zemědělství a Státní zemědělský intervenční fond Celostátní sít pro venkov Kraj Vysočina seminář Pozemkové úpravy – příprava a realizace Tvorba.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
Společná realizovaná zařízení KPÚ pro Plzeňský kraj 1.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
Jihočeský kraj realizované projekty 1. Opatření ke zpřístupnění pozemků Realizátor stavby: Pobočka Prachatice Název: „Společná zařízení v katastrálním.
Polní cesty HPC 18 a HPC 35 v k. ú. Pavlíkov Pobočka Rakovník 1.
1 KPÚ PRO LIBERECKÝ KRAJ OPATŘENÍ KE ZPŘÍSTUPNĚNÍ POZEMKŮ PROTIEROZNÍ A VODOHOSPODÁŘSKÁ OPATŘENÍ OPATŘENÍ K OCHRANĚ A TVORBĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ.
Nejlepší realizovaná společná zařízení ve Zlínském kraji.
Mgr. Kristýna Soudková, Ing. Arnošt Müller Oddělení VFP a GIS Odbor metodiky a řízení pozemkových úprav Státní pozemkový úřad Standardizace geodat pozemkových.
Koordinace územních plánů a pozemkových úprav Ing. Jan Kaiser – Státní pozemkový úřad – Pobočka Domažlice.
Rekonstrukce bývalé textilní továrny v Hejnicích Ještědská stavební společnost spol. s r.o.
Ústřední pozemkový úřad Ing. Jaroslav Vítek, MBA 2.května 2012, Praha 1.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Opatření vázaná na vodu v SC 4.3
Setkání se starosty obcí Mgr. Vlastimil Peřina
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
„Mosty u Jablunkova – odstředivka kalů“
Rozumné a dosažitelné návrhy prvků společných zařízení
Specifický cíl 4.4 – Zlepšit kvalitu prostředí v sídlech
Projekt LABEL LABE-ELBE – Adaptace na povodňové riziko v povodí Labe
Zeleň ve volné krajině a v sídlech
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
- CESKY SEVER Festival lokální ekonomiky Chřibská, 15. září 2017 Ing. Mgr. Marek Hartych, MAS Český Sever • MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR EVROPSKÁ.
Podpora a ochrana stromů v krajině v rámci dotačních titulů MZe
Výsadba ovocných dřevin v pozemkových úpravách
Změny v soutěži Vesnice roku
18. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
PŘÍSTUPY K ŘEŠENÍ OKOLNÍ KRAJINY V RÁMCI ÚZEMNÍCH PLÁNŮ A POZEMKOVÝCH ÚPRAV Práce s mikroregiony, činnost mikroreginů a projekty na mikroregionální.
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Ochrana a péče o přírodu a krajinu Seminář MAS Sokolovsko o.p.s.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Informace o vyhlášených výzvách
4.4.1: Revitalizace funkčních ploch a prvků
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Nejlepší realizovaná společná zařízení v Karlovarském kraji 1

2 Osnova I. Opatření ke zpřístupnění pozemků II. Protierozní a vodohospodářské opatření III. Opatření k ochraně a tvorbě životního prostředí

I. Opatření ke zpřístupnění pozemků Název projektu: Výstavba polní účelové komunikace v k. ú. Starý Hrozňatov – PC 4 Projekt realizovala: Pobočka Cheb Lokalita: okres Cheb, obec Cheb, k. ú. Starý Hrozňatov Náklady: Kč Zdroj financování: PRV Popis: Délka m a šířka 4,5 m polní cesty. Na cestě jsou vybudovány dvě výhybny a sjezdy, odvodňovací příkop s propustky a trativody. Polní cesta slouží k zpřístupnění zemědělských pozemků vlastníkům, posílení zemědělské infrastruktury k podpoře krajinného rázu a vyšší prostupnosti krajiny. Realizace cesty byla provedena včetně výsadby doprovodné zeleně. Datum kdy byl projekt předán obci:

I. Opatření ke zpřístupnění pozemků Název projektu: Výstavba polní účelové komunikace v k. ú. Starý Hrozňatov – PC 4 Před rok 2008 Po rok 2009

II. Protierozní a vodohospodářské opatření Název projektu: Protipovodňová opatření v k. ú. Boží Dar, okr. Karlovy Vary Projekt realizovala: Pobočka Karlovy Vary Lokalita: okres Karlovy Vary, obec Boží Dar, k. ú. Boží Dar Náklady: Kč Zdroj financování: VPS Popis: V rámci schváleného plánu společných zařízení komplexních pozemkových úprav v k. ú. Boží Dar došlo k výstavbě dvou vodních nádrží, úpravě jedné stávající vodní nádrže, vybudování záchytných protipovodňových příkopů, odvodňovacích kanálů a ochranných hrázek. Uvedené stavby byly vybudovány jako prioritní opatření k zabezpečení protipovodňové a protierozní ochrany. Cílem bylo vyřešit problémy s přívalovými vodami a s vodami při jarním tání sněhu. Stavba byla oceněna cenou ÚPÚ v roce Datum kdy byl projekt předán obci:

II. Protierozní a vodohospodářské opatření Název projektu: Protipovodňová opatření v k. ú. Boží Dar, okr. Karlovy Vary Před rok 2010 Po rok 2014

III. Opatření k ochraně a tvorbě životního prostředí Název projektu: Realizace lokálního biokoridoru v k. ú. Liboc u Kynšperka nad Ohří Projekt realizovala: Pobočka Sokolov (nyní Pobočka Karlovy Vary) Lokalita: okres Sokolov, obec Kynšperk n/O, k.ú. Liboc u Kynšperka n/O Náklady: Kč Zdroj financování: VPS Popis: Výsadba lokálního prvku ÚSES, který slouží jako propojení nadregionálního biokoridoru „Ohře“ a regionálního biokoridoru „Libocký potok“ na p. p. č. 93/9 v k. ú. Liboc u Kynšperka n/O. o výměře m 2 ve tvaru dvakrát lomeného pásu o šíři 40 m. Prvek je rozdělen do pěti segmentů, remízy, křoviny, stromořadí, solitérní dřeviny, louka. Datum kdy byl projekt předán obci:

III. Opatření k ochraně a tvorbě životního prostředí Název projektu: Realizace lokálního biokoridoru v k. ú. Liboc u Kynšperka nad Ohří rok 2003rok 2016