VES 2015: základní informace, změny oproti IGA VEŘEJNÁ SOUTĚŽ VE VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Psaní grantových žádostí
Advertisements

Psaní grantové přihlášky Postdoktorandský projekt)
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
PŘÍPRAVA GRANTOVÉHO PROJEKTU prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
INTERNÍ GRANTOVÁ AGENTURA FLD
Grantová agentura ČR Veřejná soutěž GAČR - podávání projektů se začátkem řešení v roce 2013  Termín zaslání pdf verze FINAL na fakultu je
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1. Veřejná soutěž ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích Programu na podporu zdravotnického aplikovaného výzkumu a vývoje na léta 2015 – 2022
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
HODNOCENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A JEJICH VÝSLEDKŮ V ROCE → Hodnocení VaV.
Kontrola dat do RIV KONTROLY Doplnit data o nová pole struktury 2012 Zkontrolovat DOI, linky (pozor na dočasné odkazy) Zjistit duplicity (klient) Kontroly.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Možnosti podpory aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje v odpadovém hospodářství Ing Jaroslav Váňa, CSc.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Terciární vzdělávání v ČR podíl veřejných vysokých škol (VVŠ): 84% Nárůst počtu studentů a zaměstnanců VVŠ nárůst [%] studenti
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Grantová agentura ČR Projekty na podporu Excelence v základním výzkumu Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2010 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2009.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Případová studie Seminář 2014.
Seminář MK k první veřejné soutěži programu NAKI-II
1. Současnost a budoucnost podpory VaVaI Miroslav Janeček člen předsednictva Praha 2. dubna 2015.
Struktura bakalářské práce
Šimon Nešvera Kam kráčí VVVS Šimon Nešvera
Hodnocení efektivity výzkumu na LF UP Martin Modrianský.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Metodický výklad výzvy
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Školení IGA AF MENDELU 2015 IGA AF MENDELU 2015 týmové projekty Havlíček doc. Dr. Ing. Zdeněk Havlíček Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Informační seminář pro uchazeče ve veřejné soutěži vyhlášené v roce 2016 v Programu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017 – 2025,
organizační složka státu (OSS) v přímé působnosti Ministerstva zdravotnictví: vznik postupné převedení činnosti Interní grantové agentury Ministerstva.
Informační seminář pro uchazeče ve veřejné soutěži v roce 2015 o podporu na projekty výzkumu a vývoje v programu Komplexní udržitelné systémy v zemědělství.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Česko-norský výzkumný program. Uzávěrka přijímání návrhů projektů: 14:00 hod Uzávěrka přijímání návrhů projektů na UTB: (nutno.
AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Psaní grantových žádostí Vědecká komunikace.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Dotační možnosti pro výzkumníky aktuální i plánované Miloslava Náplavová Lektor projektu Mendelova univerzita v Brně Projektové centrum.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Ing. Martina Dvořáková ředitelka odboru výzkumu a vývoje MK
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
NPU I - Průběžné hodnocení 2017:
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Vědeckovýzkumný informační systém
Jak podat v InSIS přihlášku do interní grantové soutěže
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Doktorské studijní programy v biomedicíně
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Transkript prezentace:

VES 2015: základní informace, změny oproti IGA VEŘEJNÁ SOUTĚŽ VE VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH

Snímek 2 z 17 Seznam zkratek AZV – Agentura pro Zdravotnický Výzkum VES – VEřejná Soutěž (?) GRIS – (asi) GRantový Informační Systém VES

Snímek 3 z 17 Základní informace „nástupce“ IGA ČR Termíny: ◦žádost o podání projektu (LFP): ◦deadline (LFP+FN): ◦rozhodnutí: do ◦řešení: od do (n. 2019) = 4 n. 5 let Zaměření ◦aplikovaný výzkum (základní jen omezeně) Alokovaná částka na rok 2015 ◦cca 300 mil. Kč (neoficiálně) VES

Snímek 4 z 17 Změny oproti IGA: inspirace GAČR žádosti jen elektronickou formou a přes datovou schránku správa projektů přes GRIS (webová aplikace) místo oborových komisí hodnotí tzv. „panely“ VES

Snímek 5 z 17 Změny oproti IGA: 9 panelů 1.(P01) Metabolické a endokrinní choroby 2.(P02) Choroby oběhové soustavy 3.(P03) Nádorové choroby 4.(P04) Neurovědy a duševní zdraví 5.(P05) Poruchy imunity a infekční choroby 6.(P06) Poruchy orgánové funkce a úrazová a intenzivní medicína 7.(P07) Věkově specifické skupiny chorob 8.(P08) Biomedicínské technologie 9.(P09) Preventivní medicína a ošetřovatelství VES 2015

Snímek 6 z 17 Stručný průvodce žádostí min. 8 znaků a min. 1 číslo a min 1 velké písmeno Odkaz na aplikaci: VES

Snímek 7 z 17 Nový projekt -> výběr výzvy VES

Snímek 8 z 17 Obecné fungování formuláře automatická kontrola nápověda VES

Snímek 9 z 17 Struktura formuláře A – základní informace + abstrakt a cíle (CZ + EN) B – finance: celkem, rozpis, zdůvodnění, osobní náklady C – 1: zdůvodnění návrhu (EN) – příloha; 2: předpokládané výsledky D – 1:životopisy; 2: bibliografie (8 významných prací + počet citací, a IF; publikace za posledních 5 let členěné dle Metodiky; celkový počet citací; H- index) E – informace o dalších projektech VES

Snímek 10 z 17 Jak vyplňovat stručně jasně konkrétně reálně VES

Snímek 11 z 17 Základní informace (A) uchazeč (UK, FN), navrhovatel výběr panelu tématické zařazení ◦oblast (3x)  podoblast (21x)  dílčí cíl priority Zdravá populace (43) ◦ve formuláři se vybírají jen dílčí cíle, které lze kombinovat klíčová slova, abstrakt a cíle (CZ+EN) VES

Snímek 12 z 17 Finance (B): poznámky Nezpůsobilé ◦běžné vybavení (PC) ◦náklady na vydání periodik, učebnic, skript Osobní náklady ◦preferují úvazky (až 100 %/osobu) – přiměřeně odvedené práci ◦odměny (až 100 tis./osobu/rok/všechny projekty) jen s úvazkem ◦možná kombinace úvazek mimo projekt (doložit potvrzení) + odměny = úvazek je pak součástí rozpočtu ◦řešitelé jmenovitě; studenti, z konkurzů, THP - obecně Cestovné ◦80 tis./projekt – první rok ◦150 tis./projekt – další roky Investice lze (opatrně ;-)), pravděpodobná spoluúčast VES

Snímek 13 z 17 Předpokládané výsledky (C2) Minimálně 1 impakt s výhradní dedikací Minimálně 1 hlavní a jeden vedlejší výsledek: ◦Za hlavní výsledek se považuje jeden z následujících druhů výsledků: ◦F - užitný vzor, průmyslový vzor ◦G - prototyp, funkční vzorek ◦J - recenzovaný odborný článek ◦N - certifikovaná metodika, léčebný postup, specializované mapy ◦P - patent ◦R - software ◦Z - poloprovoz, ověřená technologie ◦Za vedlejší výsledek se považuje jeden z následujících druhů výsledků: ◦B - odborná kniha ◦C - kapitola v odborné knize ◦D - článek ve sborníku VES

Snímek 14 z 17 Hodnocení přihlášek Pravdivost a správnost Odborná úroveň (panely, vědecká rada) ◦zázemí, kvalita řešitelů, kvalita projektu (cíl, způsob řešení, výstupy, zahraniční spolupráce, předchozí IGA) Ekonomika – přiměřenost, specifikace, spoluúčast Navazuje na IGA (důvodem k vyřazení je předchozí hodnocení C nebo D hlavního řešitele) VES

Snímek 15 z 17 Proces hodnocení: 3 orgány|3 stupně Orgány 1.předsednictvo AZV (5 členů; rozhoduje) 2.vědecká rada AZV (16 členů; radí předsednictvu) 3.odborné panely (7 – 15 členů; zpracovávají pro vědeckou radu expertízy) 3 stupně 1.návrh projektu hodnocen 2 zpravodaji + 2 posuzovateli z příslušného odborného panelu  30 % A, 40 % B, 30 % C  panel vyřadí C  rada rozešle oponentům (zahr., ext. čeští)  panel roztřídí max. 25 % A (financovat), min 30 % C (vyřadit), zbytek B (financovat, zbyde-li), ekonomicky zhodnotí, udělá pořadí A, B 2.vědecká rada – porovnání mezi panely  celkové pořadí 3.předsednictvo rozhodne VES Teoretická úspěšnost mezi 17 a 49 %

Snímek 16 z 17 Harmonogram tvorby přihlášky hned ◦etická komise, SÚKL … ◦žádost o podání projektu (LFP, FN) – do (23:59); o podání projektu ◦anotace, výstupy, rozpočet v mezidobí ◦návrh projektu ◦dotazy – (tel.: ), deadline podání na LFP, FN ◦ (23:59 ) VES

Snímek 17 z 17 Další informace, odkazy Vyhlášení výzvy Žádost o podání projektu (LFP) Aplikace pro podávání žádostí (GRIS)Aplikace pro podávání žádostí Zadávací dokumentace (veškeré podrobnosti o pravidlech)Zadávací dokumentace ◦checklistchecklist VES