Brownfieldy 19. listopadu 2014 Z0047 Geografie průmyslu a zemědělství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Advertisements

Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Management sportovního klubu © Nymburk 2012
Neziskové organizace a jejich financování
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Potřeby lidí bez domova v procesu participace Eliška.
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Rámcové představení projektu TRIATLON DĚTI 9. listopadu 2013 Voroněž, Brno.
Plán participace aktérů na rozvoji Prahy 14 (komunity, NNO, UMČ, komerční sektor) Městská část Praha 14 Praha 14 kulturní p. o. Anthropitures z. s.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Vlastní hodnocení školy
Masarykovo gymnázium.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Marketingové prostředí obce
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Vzdělávání, výzkum a praxe územního rozvoje K možnostem vzájemné spolupráce.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Nízkonákladový mezinárodní projekt spolupráce Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblastí.
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Přednáška Akce: Přednášející: RNDr. Věra Palkovská | starostka | město Třinec| TFM Město Třinec a Facility Management.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Public Relations v.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Novinky z IROP.
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Rozhodování jako manažerská funkce
Identifikační a lokalizační studie brownfieldů
Strategie regionu, obce
Subjekty a objekty veřejných politik
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Moje práce na Broumovsku
Model intenzivní podpory
V. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

Brownfieldy 19. listopadu 2014 Z0047 Geografie průmyslu a zemědělství

Brownfield management pro Perlu 01 SPOUSTI – Spolek pro organické Ústí, o.s. Robert Osman

Perla 01 3 ha / v těsném sousedství centrálního náměstí / obyvatel

využitý prostor

nevyužitý prostor

brownfield

regenerace brownfieldu

BROWNFIELD MANAGEMENT

CO JE BROWNFIELD MANAGEMENT? způsob řízení nevyužívaného areálu organizuje aktivity vedoucí k znovu využití areálu koordinuje aktivity všech zúčastněných subjektů (vedení města, občané města, místní firmy, developer atp.)

PROČ BROWNFIELD MANAGEMENT? 1.Zpracování regulačního plánu (2014/2015) 2.Zpracování projektové dokumentace (2015/2016) 3.Žádost o dotaci (2016/2017) 4.Přidělení dotace (2017/2018) 5.Začátek stavebních prací (2018) MINIMÁLNĚ 4 DALŠÍ ZIMY BEZ VYUŽITÍ / VYTÁPĚNÍ

PROČ BROWNFIELD MANAGEMENT? proces celé regenerace může trvat i několik desítek let volební období ale tvá pouze 4 roky JE TŘEBA VYTVOŘIT POZICI ZAJIŠTUJÍCÍ KONTINUITU CELÉHO PROCESU REGENERACE

PROČ BROWNFIELD MANAGEMENT? nemohli jsme dovnitř, když Perla prosperovala nemůžeme dovnitř, když je opuštěná hrozí, že nebudeme moci dovnitř ani v průběhu přípravných prací MUSÍME PERLU ZNOVU OBJEVIT, NAUČIT SE DO NÍ OPĚT CHODIT

CO BY MĚL DĚLAT? Vyhledávání vnitřních zdrojů (vyhledávat aktivity, které by bylo možné do Perly přesunout) Vyhledávání vnějších zdrojů (vyhledávání dotačních výzev; psaní projektů; aktivní fundraising) Management dočasného využití (vypracování návrhu dočasného využití areálu; správa areálu; hledání možností sdílení určitých vstupů, sítí, přípojek) Zapojení občanské společnosti (sousedské snídaně, bleší trh, fotbalový turnaj, letní kino; pomoc s hledáním zdrojů a sepsáním grantových žádostí občanům se zájmem realizovat své aktivity v nevyužívaném areálu) Informovat, informovat, informovat (informovat a provazovat vzájemně všechny klíčové aktéry)

JAK JEJ FINANCOVAT? managerský tým (projektový manager, ekonom, fundraiser) fundraiser musí celý tým zaplatit (závislé od úspěšnosti získávání dotací) veřejné prostředky slouží pouze k nastartování celého projektu (1-2 roky) nefinanční podpora města (kancelář, internet, telefon)

Děkujeme za pozornost SPOUSTI – Spolek pro organické Ústí, o.s.

a) Jaké řešení by bylo nejlepší? b) Proč je toto řešení nejlepší? c) Jaké nové otázky vznikly?

Mentální obrazy Ústí na Orlicí Robert Osman

MENTÁLNÍ OBRAZ / MENTÁLNÍ MAPA naše vnitřní mapa vědomý obraz prostředí mentální reprezentace prostředí organizace prostorových informací do mapě podobnému obrazu prostředí

VÝZKUMNÁ SONDA leden – září komunikačních partnerů 11 žen, 10 mužů student gymnázia, žena na mateřské dovolené, invalidní důchodkyně, pejskař, automobilista, dojíždějící, bydlící, přistěhovalý, odstěhovalý… ze všech částí města (Černovír, Kerhartice…)

„Teďka není v Ústí v podstatě místo, který by se mě líbilo. Nejradši bych odešla.“ „Tady není místo, kam bych šla, když by mi bylo úzko - musím pryč z města.“

„šeď, špína, hovna, depresivní, stísněný, tmavý, nahňácaný, dole, bezbarvý, nezájem, rozmlácený, díra, nic, nejhorší část města“

„šeď, špína, hovna, depresivní, stísněný, tmavý, nahňácaný, dole, bezbarvý, nezájem, rozmlácený, díra, nic, nejhorší část města“ „Prostě jsem se tam narodila, tak mi to tam zdomácnělo, bez ohledu na to, jak to tam vypadalo. Až s odstupem, když se na to podívám, tak to tam vůbec není hezký. Nikdy jsem nepřemýšlela jestli je to hezký nebo ne, nedokážu říct, že bych to tam měla ráda, ale znám tam každou spáru.“

„V době, kdy ho Roškot postavil, to bylo nejmodernější divadlo v zemi.“ „Město na něj neumí být dostatečně pyšné.“

Děkuji za pozornost