Chceme čistú vodu na Slovensku i Česku Kód ITMS: 22420220022 Začátek spolupráce: Dne 26. 10. 2011 bylo zástupci obou obcí podepsáno prohlášení o partnerství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Advertisements

Seminář k ukončování projektů FS Vzorové obsahy 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Stavební úpravy fary a vytvoření otevřeného depozita starých liturgických předmětů Pavel Lazárek – administrátor farnosti Olešnice na Moravě.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
STAVEBNĚ – TECHNICKÝ AUDIT
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Závěrečná zpráva o realizaci projektu Název projektu : Rostoklaty- Rekonstrukce kuchyně a šatny kulturního domu Rostoklaty č.p. 27 Reg.č. žádosti : 09/008/41200/
REKONSTRUKCE PLAVECKÉHO BAZÉNU VE VARNSDORFU
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
- naše jednota byla založena roku z počátku neměla vlastní budovu, tu získala až při parcelaci panského dvora Dol - samotná budova byla v 60. letech.
Jednota byla založena roku 1920 vlastní budovu získala až přestavbou stodoly získané při parcelaci panského dvora Dol v 60. letech proběhla velká rekonstrukce.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Ing. Hana Veselá Magistrát hl. m. Prahy Odbor fondů Evropské unie.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
CENTRUM PRO VZDĚLÁVÁNÍ VENKOVA „ ERUDITO “ Luka nad Jihlavou „ ERUDITO “ Luka nad Jihlavou.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Prezentaci vytvořila: Jiřina Hamplová, ředitelka.
projekty podporující cestovní ruch v obci Modrá
PROVOZNÍ ONIV 2015 Pro rok 2015 byl rozpočet provozních ONIV stanoven ve výši tis. Kč Do příjmů rozpočtu kraje byl stanoven odvod z investičních.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Snížení energetické náročnosti ZŠ Mosty u Jablunkova Škola po opravě.
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Projekt byl podpořen částkou ve výši 100% vynaložených uznatelných nákladů Reg. č.: CZ.1.10/4.1.00/
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,222-0,840“ Tento projekt byl financován výhradně z prostředků obce Investor: Obec Mosty u Jablunkova.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
IROP – Národní program Ing. Ilona Kunešová / Ing. Filip Novosád Odbor územního plánování Ministerstvo pro místní rozvoj 10. prosinec 2015, pracovní porada.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
„Jímání, ČS Motyčonka a výtlak surové vody“ Celková dotace z rozpočtu Moravskoslezského kraje : ,75 Kč Vlastní prostředky obce: ,25 Kč Začátek.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
PŘIBLIŽME SE K SOBĚ – PD STUDIE CENTRA OBCE REG.Č.: CZ3.22/3.3.05/ Začátek spolupráce: Dne byla zástupci obou obcí Mosty u Jablunkova.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Vrty v Mostech V roce 2011 se potýkala obec Mosty u Jablunkova, jako ostatně všechny obce regionu s nebývalým suchem. Vody ve vodojemech ubývalo a hrozilo,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ jednání Expertní skupiny manažerů IPRM Děčín Ing. Michal Pluta, ředitel Holdingového fondu SFRB.
Umístění Věznice Nové Sedlo V současné době realizuje Vězeňská služba ČR ve Věznici Nové Sedlo projekt, který je financován z EHP a Norských fondů 2009.
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
Výroční veřejné zasedání Pětihosty
Schválením žádosti projekt nekončí
ROP JV – informace o novém programovém období
Snídaně starostů , Jedlí
„Mosty u Jablunkova – odstředivka kalů“
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Novinky z IROP.
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Rekonstrukce ZŠ Mosty u Jablunkova -1.PP spojovací krček II
Údržba Jablunkovských šancí
odbor politiky bydlení
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
UK FTVS - Výstavba první a druhé etapy sportovního kampusu Veleslavín
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
„Mosty u Jablunkova – Stavební úprava a přístavba hasičské zbrojnice „
18. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Domovní elektrická instalace
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Chceme čistú vodu na Slovensku i Česku Kód ITMS: Začátek spolupráce: Dne bylo zástupci obou obcí podepsáno prohlášení o partnerství a zároveň na ZO bylo schváleno usnesením č. 9/139 předložení žádosti na společný projekt v rámci výzvy OP Přeshraniční spolupráce SR-ČR za účelem realizace projektu s názvem „Chceme čistú vodu na Slovensku i Česku“ jehož cíle jsou součástí platného územního plánu obce Mosty u Jablunkova a platným programem sociálního rozvoje kraje. Začátek realizace aktivit: Ukončení realizace aktivit: V obci Zborov nad Bystricou se vybuduje vodovod u „Backy“ V Mostech u Jablunkova se provede rekonstrukce vodojemů „Šance“ a „Zimný“ Tento projekt je spolufinancovaný Evropskou unií z prostředků ERDF

Chceme čistú vodu na Slovensku i Česku Tento projekt je spolufinancovaný Evropskou unií z prostředků ERDF Celková podpora s fondů EU: ,34 EUR Vlastní prostředky Obce: ,034 EUR

Stav vodojemů „Šance a Zimný“ byl v době podání projektu ve špatném technickém stavu. Cílem bylo rekonstruovat budovu, provést novou technologii a automatizaci řízení včetně přenosu dat na stálé pracoviště Vodojem „Šance“- původní stav Vodojem „Zimný“ – vstupní chodba

Vodojemy Šance a Zimný změnily svou podobu, nová sedlová střecha, probarvená omítka, nové oplocení Vodojem ŠanceVodojem Zimný s informační tabulí

Stavba v průběhu Stavba byla zahájena na základě smlouvy o dílo ze dne , která byla schválena na 28. zasedání zastupitelstva obce č. usn. 28/329. Vítězný zhotovitel byl vybrán na základě podmínek zadávacího řízení. S cenou ,00 bez DPH ( ,00 s DPH) byla vybrána Skanska a.s. Praha 4. Dne bylo předáno staveniště a začala stavba. VDJ Šance Na stavbě Vodojemu Šance byly práce zahájeny úpravou podkladu pro zhotovení ztužujícího věnce pod nový krov.

Vodojem Šance U vodojemu Šance se provádí úprava vchodu, dozdění otvorů a je zahájena práce na tepelné izolaci objektu

VDJ Šance Je dokončena tepelná izolace včetně zátěrové omítky, proveden nový krov a bude se zahajovat pokládka krytiny z tašek na již připravené laťování. Zároveň s pracemi na fasádě jsou prováděny vnitřní úpravy. Staré rošty byly nahrazeny novými z kompozitů, včetně bezpečnostního zábradlí. Pokračovalo se na nových obkladech a dlažbách

VDJ Šance Upravená část s novými obklady a dlažbou Do upravené komory vodojemu byly instalovány nové filtry a došlo k propojení stávajícího potrubí s novým. Na fotodokumentaci jsou patrné nové měřiče tlaku, vodoměry, uzávěry a ventily.

VDJ Šance A je hotovo Koukněte, jak mu to sluší. A toto je náš nový vodojem „Šance“. Ještě upravit terén zasít travním semenem, odklidit stavební materiál a je to.

Vodojem Zimný Zahájení zateplení na vyrovnaný podklad po odstranění stávajícího dřevěného obkladu na VDJ Zimný Zateplení štítu před omítkou

VDJ Zimný Ukázka nových obkladů a dlažeb ve VDJ „Zimný. Rovněž ve vodojemu „Zimný“ se prováděly vnitřní úpravy, vyměňovaly se stávající bezpečnostně nevyhovující žebříky a rošty.

VDJ Zimný Vodojem Zimný po zateplení, ještě bez barevné finální omítky Vodojem Zimný již v novém barevném provedení. Cílem obce je, aby všechny obecní vodojemy byly provedeny ve stejné barvě.

Chceme čistú vodu na Slovensku i Česku Cílem projektu „Chceme čistú vodu na Slovensku i Česku“ bylo zlepšení technického stavu vodojemů „Šance“ a „Zimný“. Úpravy spočívaly, jak stavební části, tak technologie. Obecní vodojemy získaly takovou podobu staveb, aby bylo na první pohled zřejmé, že se jedná o stavby obce. V tomto trendu chceme pokračovat, a pokud budou finanční prostředky, měly by všechny zbývající vodojemy „Bagno, Centrum i Kavulacki“ dostat po úpravách nový zelený kabát a novou krytinu. Opravené vodojemy už mají instalovanou novou technologii a automatické řízení provozu. Data jsou dálkově přenášena na dvě centra a to na obecní úřad a ke správci vodovodu do kanceláře hasičské zbrojnice k panu Tomáši Kohutovi. Celý systém automaticky hlídá hladiny ve vodojemech, reguluje tlaková pásma, úpravu vody apod. Doufáme, že touto stavbou se zkvalitní a zefektivní práce na úseku vodovodního hospodářství. Tento projekt úzce navazoval na již realizovaný projekt „Přívodní potrubí VDJ Šance -Zimný- Bagno“ a prováděl se souběžně s projektem „ Jímání, ČS Motyčonka a výtlak surové vody“, které byly podpořeny v rámci dotace Drobná vodohospodářská díla z rozpočtu MS kraje v letech 2012 a Všechny tři projekty byly součástí velkého projektu „Rekonstrukce a dostavba zdrojů, úpravy objektů pitné vody II. etapa.“

Chceme čistú vodu na Slovensku i Česku Celý projekt byl ukončen předávacím protokolem dne: Děkujeme všem, kteří se na projektu podíleli, celému realizačnímu týmu paní Ivoně Czeczotkové, Renátě Martynkové, Kateřině Wróblewské. Velký dík patří panu správci obecních vodovodů Tomáši Kohutovi a Ing. Josefu Turkovi, technickému dozoru stavby. Zároveň musím zmínit dobrou spolupráci s partnerskou obcí Zborov nad Bystricou. Zhotovitel: Skanska a.s., Líbalova 1/2348 Praha 4, Divize pozemní stavitelství, závod Severní Morava, Třinec Tento projekt je spolufinancovaný Evropskou unií z prostředků ERDF