Výsledky testování SCIO žáků 9. tříd na ZŠ Letovice LEDEN 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Typy otázek v dotazníku
Advertisements

CLIL Content and Language Integrated Learning
NOVÁ MATURITA Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
7. února 2013 RNDr. Dominik Dvořák, Ph.D.. Ke změně musí dojít souběžně na všech úrovních systému Následující poznámky se týkají převážně makro (národní.
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Čtyřleté studium.
Testy pro testování žáků 5. a 9. tříd 2012
Dr. Eva Müllerová Asociace průvodců ČR
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Budoucnost vzdělávání Budoucnost vzdělávání je postavena na úrovni vzdělání a na jeho rozvoji (univerzální gramotnost a soft skills). Nejde jen o trh!
AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE UČITELE Může to být cesta ke kvalitě?
Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112
MATURITNÍ ZKOUŠKA ČÁST SPOLEČNÁ Český jazyk a literatura Cizí jazyk Matematika/ZSV/Info ČÁST PROFILOVÁ 2 – 3 zkoušky, které stanoví ŘŠ.
zahajovací třídní schůzka 14. června 2013
Maturita 2015.
Gymnázium J. A. Komenského Uherský Brod PZ 2013 SEZNÁMENÍ SE STRUKTUROU A CÍLEM PŘIJÍMACÍCH TESTŮ.
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Basketbal Sportovní gymnázium Pardubice.
Jednoduché vyhledávání – Jednoduchý uživatel Bc. Helena Selucká Knihovna Jiřího Mahena v Brně sekce IVU: Čtenářská gramotnost.
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Jak vzniká zpráva Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Přijímací řízení pro školní rok 2015/16 Čtyřleté studium.
Dotazovací techniky I. Druhy dotazovacích technik a jejich užití:
Srovnání výsledků testů žáků 9. tříd základních škol v letech 2005 a 2011 Koho a na co jsme se ptali Filip Karel, Šimon Stiburek, Jan Hučín Scio Praha.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Digitální učební materiál
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ Projekt EU – OPVK, projekt číslo:CZ.1.07/1.4.00/ Stupeň a typ vzdělávání: první stupeň,
Praktické tipy pro budování interdisciplinárního týmu (nejen) v hospici Ladislav Kabelka DLBsH Rajhrad Subkatedra paliativní medicíny XII.BDPM, BVV
Maturita 2010 Společná část –2 zkoušky Profilová část –3 zkoušky.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Čtyřleté studium.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_778.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
VYUŽITÍ VÝSLEDKŮ TESTOVÁNÍ 1. ROČNÍKŮ
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Osmileté studium.
Procenta 1 - úvod Matematika 7. ročník
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
NAŠE ŠKOLA.
Maturita 2011 Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Informace pro maturanty ve školním roce 2015/2016
1 5. jednání Národního kulatého stolu k maturitní zkoušce 14. ledna 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Jak se peče chleba Lenka Hůnová. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2.
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
Pilotní tréninky hotel Zlatý Orel K1- K14 Výsledky hodnocení tréninku kompetencí: Bilanční workshop hotel Troyer
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Podpora méně frekventovaných jazyků SŠ Mgr. Lucie Pospíšilová.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
Projekt VEKTOR Jihlava, Scio v oblasti českého školství a vzdělávání od roku na státu nezávislá a státem nefinancovaná společnost do.
Kvalita seminář pro školy Testování 3. ročníků
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_94 Licence: CC BY-NC-SA 3.0 Jméno autora:
Využití obrazového materiálu v hodinách Čj „Učit se znamená objevovat to, co už víš. Konat znamená demonstrovat, že to víš. Učit druhé znamená připomínat.
1 Mezinárodní inspirace pro hodnocení výsledků vzdělávání: Celostátní testování žáků v Evropě Studie EURYDICE Český překlad:
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2017/18
Prof. Ing. Hana Machková, CSc. Rektorka
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
dotazníkové šetření KLIMA ŠKOLY
Název: Marketing – podnikoví zákazníci Autor: Ing.Jan Štěpka
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Rybolov – poznej svou značku
PODÍL ŽÁKŮ, KTEŘÍ ÚSPĚŠNĚ SLOŽILI MATURITNÍ ZKOUŠKU Z CELKOVÉHO POČTU KONAJÍCÍCH MATURITNÍ ZKOUŠKU (ČISTÁ MÍRA ÚSPĚŠNOSTI) Nebudeme-li uvažovat ty přihlášené.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
LYŽOVÁNÍ Jazyk a řeč.
Vladimír Bajzík / 11. ledna 2018
Analýza vzdělávání na českých SŠ
Úpravy algebraických výrazů
HYGIENA sebeobsluha.
MATURITNÍ ZKOUŠKA SPOLEČNÁ ČÁST 2018 JARO DIDAKTICKÉ TESTY ČJL, AJ, MA
Transkript prezentace:

Výsledky testování SCIO žáků 9. tříd na ZŠ Letovice LEDEN 2016

Obsah testování OSP – obecné studijní předpoklady ČJ – český jazyk M – matematika AJ – anglický jazyk (SCATE)

Rozsah testování ČR  Počet žáků  Počet tříd 971  Počet škol 638 ZŠ Letovice Počet žáků 85 Počet tříd 4

Celkové výsledky ZŠ Letovice český jazyk Výsledky školy jsou nadprůměrné a jsou lepší než 70% zúčastněných škol. Žáci využívají svůj vzdělávací potenciál optimálně. matematika Výsledky školy jsou nadprůměrné a jsou lepší než 80% zúčastněných škol. Výsledky žáků jsou lepší, než jaká odpovídá úrovni jejich studijních předpokladů.

Průměrný percentil ZŠ Letovice

Průměrný percentil po třídách

Testování anglického jazyka –popis kategorií dle Společného evropského referenčního rámce A0 – žák umí pomocí naučených frází vyjádřit pouze základní informace. A1 – žák zná výrazy používané v každodenním životě, umí položit jednoduché otázky, dokáže přečíst a pochopit jednoduché věty. Tato úroveň se očekává po 5. ročníku základní školy. A2 – žák umí základními frázemi popsat sebe, rodinu, zájmy, okolí. Umí vést společenskou konverzaci o známých tématech. Úroveň A2 se očekává po 9. ročníku základní školy. B1 – Žák si jazykově poradí v běžných situacích, které mohou nastat v cizině. Pochopí smysl rozhlasového či televizního vysílání s běžným obsahem. B1 je kategorie, ze které vychází maturitní zkouška. B2 - žák bez velké námahy dokáže vést plynulou spontánní komunikaci. Umí se plynule a srozumitelně vyjadřovat k široké škále témat.

Srovnání výsledků ZŠ Letovice s celostátními výsledky

Celkové ohlédnutí v průběhu testování projevovali všichni žáci velké úsilí o dobré výsledky v českém jazyce i matematice dosáhly všechny třídy kladné přidané hodnoty (ve srovnání s OSP) v matematice dosáhlo percentilu vyššího než 85 celkem 25 žáků (29 %) v testování AJ je podíl žáků s nejnižší úrovní A0 oproti celostátnímu výsledku poloviční.