„PROSTĚ TO UDĚLEJ!“ CVIČENÍ Cesta k životnímu souznění ZDRAVÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZVÝŠENA HLADINA CHOLESTEROLU
Advertisements

Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
Orientace firmy FitVitalita s.r.o v aktuálním podnikatelském prostředí
OBEZITA.
CIVILIZAČNÍ NEMOCI NA PŘELOMU TISÍCILETÍ
Jak na to, aniž bychom se zničili
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Zdravý životní styl – pohyb a strava
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Zdraví především !!! Jako tvůj přítel mám povinnost tě seznámit s následujícími informacemi !!! Pokračuj kliknutím …
BAJKA O JEDNÉ MYŠI. Jednoho dne myš koukala skrz puklinu ve zdi farmáře a viděla jeho ženu, jak otvírá nějaký balíček. Jaké jídlo by asi mohl obsahovat?
Život.
15 DŮVODŮ, PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO!
Dokáže člověk vytvořit něco tak dokonalého jako je příroda ? …snad možná hudbu..
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
TRANSPLANTACE LEDVIN.
Stres Vypracovala:Terezie Stránská
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Světem běžím 1. Světem běžím dál jen s Tebou, věčný Pane můj, na cestu mi svítí slovo Tvé. Pokrm můj, můj nápoj je vždy konat vůli Tvou, zbraní mou je.
Jste unaveni z hromady práce, ve stresu, nemůžete se soustředit? Zkuste na chvíli vypnout, zapomenout na práci a vyrazte do přírody. Pročistíte si mysl.
VÝŽIVA V PREVENCI NÁDOROVÝCH ONEMOCNĚNÍ
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY, KOSTRA A SVALY
Kompenzovaná cukrovka zpomaluje postup aterosklerózy i mikrangiopatii Kompenzovaná cukrovka Pravidelná fyzická zátěž Kontrola glykémie Nepřesahovat denní.
plic plic rtu rtu úst úst jazyka jazyka jícnu jícnu polovina z rakovin močového měchýře polovina z rakovin močového měchýře.
PLNÝ DECH.
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
OBEZITA.
Reakce a adaptace oběhového systému na zátěž
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO Čerstvě naražený ležák není jen chutný,ale i zdravý. Pivo obsahuje fůru vitamínů (hlavně skupiny b) a kopu minerálů.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_474.
Poruchy výživy. Pavel Šuranský.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. B ENEŠE 456 OKRES K ARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
VY_32_INOVACE_9C1 NEMOCI A JEJICH PREVENCE
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Tělesné sebepojetí.
„Sami“ si vybíráme cestu zdraví nebo nemoci..
Krása Jen skrze Krásu si člověk hledá cestu ke Svobodě.
FOREVER Vit♀lize™ Women’s FOREVER Vit♀lize™ Women’s Jak ženy stárnou, mohou využít další pomoc v boji proti volným radikálům, na zvládnutí stresu, zvýšení.
Cholesterol skrytý nepřítel vašeho srdce. Cholesterol – skrytý nepřítel Jednoduchou krevní zkouškou lze zjistit, zdali vaše hladina cholesterolu je normální,
Zdravotní problém lidstva
Zdravé stravování KC3.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_06 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Obezita Anotace Žáci se v průběhu.
KREV – OBĚHOVÁ SOUSTAVA - tělesná tekutina, která u zdravého dospělého člověka tvoří 7 % tělesné hmotnosti (asi 5 litrů) - krev se neustále obnovuje, každý.
Poruchy příjmu potravy. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Konference projektu NOE Zmocnění a uvolnění vedoucích Seminář 1: Prostředí a výzvy Seminář 2: Tři duchovní hodnoty zdravého vedoucího Seminář 3: Kde získám.
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Konflikt  Náročná situace, střetnutí protichůdných sil na cestě k cíli.  Situace, v níž je nutno vybrat z určitých variant či alternativ  Do konfliktu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Příjem a výdej energie. V čem měříme množství energie? Množství energie (ať již obsažené v potravinách či potřebné pro správnou funkci našeho těla) měříme.
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
NA POHYB BYCHOM MĚLI PAMATOVAT I KDYŽ ZAPOMÍNÁME
Věcné učení Žijeme zdravě, škodlivost drog, alkoholu, cigaret
Identifikátor materiálu: ICT2-1-56
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zdraví především !!! Jako tvůj přítel mám povinnost tě seznámit s následujícími informacemi !!! Pokračuj kliknutím …
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Člověk a barvy Barvy jsou přítomny v nesčetných různých formách a jevech Člověk je schopen prostým okem rozeznat aspoň 2000 různých odstínů Člověk barvy.
BAJKA O JEDNÉ MYŠI.
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO
Dokážeš si představit, co by se stalo, kdybychom Bibli používali tak,
BAJKA O JEDNÉ MYŠI.
ALKOHOL.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

„PROSTĚ TO UDĚLEJ!“ CVIČENÍ Cesta k životnímu souznění ZDRAVÍ

Příběh Huldy Crooksové Člen Kongresu Jerry Lewis a Hulda Crooksová

Uprostřed smrtelného zápasu Umělecké ztvárnění setkání PZB s rakovinnou buňkou

Umělecké ztvárnění: PZ buňky pronikají membránou infikované buňky, vstřikují perforin, zabíjejí ji a postupují dále. Jiné buňky se shlukují okolo, likvidují uvolněné viry a kostky zničené buňky.

A.Posiluje funkci imunitního systému - přirozené zabijácké buňky Přiměřené cvičení podle úrovně kondice každého jednotlivce zvyšuje aktivitu PZ buněk o 50 % Nadměrné cvičení spíše potlačuje aktivitu přirozených zabijáckých buněk Přiměřené cvičení podle úrovně kondice každého jednotlivce zvyšuje aktivitu PZ buněk o 50 % Nadměrné cvičení spíše potlačuje aktivitu přirozených zabijáckých buněk

Lepší zažívání Zlepšuje vstřebávání minerálů Léčí záněty Lepší zažívání Zlepšuje vstřebávání minerálů Léčí záněty VÝHODY DENNÍHO CVIČENÍ

Pomáhá předcházet cukrovce a léčit ji Přiměřené cvičení pomáhá kontrolovat obsah krevního cukru Pomáhá předcházet cukrovce a léčit ji Přiměřené cvičení pomáhá kontrolovat obsah krevního cukru

Snižuje riziko infarktu o 50 % Zvyšuje obsah HDL „dobrého“ cholesterolu Snižuje obsah triglyceridů v krvi Zvyšuje obsah HDL „dobrého“ cholesterolu Snižuje obsah triglyceridů v krvi

Poskytuje vynikající prevenci osteoporózy a osteoartritidy a jejich léčení

Pomáhá snížit hmotnost

Pokud je mým cílem zhubnout o 1 kilogram týdně, znamená to: 0,5 kg = 3854 kalorií0,5 kg = 3854 kalorií 1 kg = 7720 kalorií1 kg = 7720 kalorií Potřeboval bych spálit 1100 kalorií denně!Potřeboval bych spálit 1100 kalorií denně! 0,5 kg = 3854 kalorií0,5 kg = 3854 kalorií 1 kg = 7720 kalorií1 kg = 7720 kalorií Potřeboval bych spálit 1100 kalorií denně!Potřeboval bych spálit 1100 kalorií denně!

Abychom spálili denně 1100 kalorií, museli bychom rychlou chůzí ujít za týden 124 km, tedy téměř 18 km denně

Nebo se mohu denně vzdát čtyř nepotřebných svačin, které budou každá obsahovat 250 kalorií

Cvičební pomůcky a prevence rakoviny Snížené riziko rakoviny vnitřností, hrudníku, dělohy, prostaty, varlat a plic

Cvičení a zhoubné nádory U lidí, kteří cvičí 5 – 7x týdně, se snižuje riziko výskytu zhoubného nádoru. Cancer Causes & Control. sv 12(7), 2001

Významně se snižuje výskyt deprese a úzkosti

Dokonce i jediné cvičení dokáže podstatně ovlivnit náladu. 80 mladých mužů a žen podstoupilo náladový test. Dokonce i jediné cvičení dokáže podstatně ovlivnit náladu. 80 mladých mužů a žen podstoupilo náladový test.

Jen po jedné 60minutové lekci aerobiku pocítili značný pokles zlosti, únavy a napětí, jakož i vzrůst energičnosti. Journal of Sports Medicine & Physical Fitness, Dec., 2001 Jen po jedné 60minutové lekci aerobiku pocítili značný pokles zlosti, únavy a napětí, jakož i vzrůst energičnosti. Journal of Sports Medicine & Physical Fitness, Dec., 2001

Cvičení a napětí Napětí, svaly a cvičení Napětí a nadprodukce adrenalinu a kortizolu Vykreslení reakce pocitem strachu Napětí, svaly a cvičení Napětí a nadprodukce adrenalinu a kortizolu Vykreslení reakce pocitem strachu

POZOR Příliš namáhavé cvičení spíše potlačuje aktivitu přirozených zabijáckých buněk

Podobenství z dějin Jednoho dne šel státní tajemník z amerického námořnictva se svou rodinou na pláž Jmenoval se Franklin Delano Roosevelt, 32. prezident USA Jednoho dne šel státní tajemník z amerického námořnictva se svou rodinou na pláž Jmenoval se Franklin Delano Roosevelt, 32. prezident USA

Důležitost vyváženosti a umírněnosti Pokud vypijete 6 až 8 sklenic vody denně, je to skvělé! Ale 20 sklenic denně může vaše tělo připravit o některé vitamíny a minerály

Přiměřené porce zdravého jídla jsou skvělé! Pokud se nacpete dvojnásobným množstvím jídla, přetíží to váš zažívací systém a naruší zažívání.

Pokud jste v kondici a podnikáte celodenní túru, může vám to prospět. Pokud celý den běžíte vysokým tempem, může vás to zabít.

Cvičení může posílit soudržnost rodiny Zlepšuje vztahy Zvyšuje kondici - fyzickou a společenskou Zlepšuje vztahy Zvyšuje kondici - fyzickou a společenskou

Klíčem je - stálé cvičení Vytrvalost ve cvičení

Mentalita víkendového bojovníka nemá význam pro zdraví a kondici. Navíc se zvyšuje šance na vážné zranění a přibírání na váze.

Frekvence Intenzita Time (časový závazek) Frekvence Intenzita Time (časový závazek) F – I – T

Maratonec bude vždy fit! Je to tak? Jim Fixx Philip Greenspun

Co hledáte? Celkové zdraví je dar od Boha Cvičení pro každý věk

„Prostě to udělej!“ Cvičení jako styl života

Vyjadřuje přesně rozdíl mezi sněním o tom, že něco skvělého uděláme, a tím, že to opravdu uděláme. Cvičení fyzické, duševní a duchovní

Pomocí našich svalů, našeho mozku a ducha. Používejte je, nebo o ně přijedete! Pomocí našich svalů, našeho mozku a ducha. Používejte je, nebo o ně přijedete!

„Někdy musíme odmítnout něco, co bychom rádi dělali, abychom mohli získat to, co je v našem životě nejlepší.“ Gordon McDonald

Cvičení a oběh Cvičení zvyšuje příjem kyslíku tím, že se zvětšuje minutový objem krve vypumpované srdcem do těla a zvýšenou schopností svalů využívat kyslík z krve. Circulation, 1996; 94: , American Heart Assoc.

Mírné a pravidelné cvičení pomáhá snižovat tlak krve na jeden den Cvičte, dokud nezačnete alespoň trochu ztěžka dýchat

Cvičení a další faktory životní synergie Cvičení plně vyhovuje faktoru vzduchu.Cvičení plně vyhovuje faktoru vzduchu. Vyrovnaný a bohatý krevní oběh je tajemstvím dobrého zdraví.Vyrovnaný a bohatý krevní oběh je tajemstvím dobrého zdraví. Cvičení plně vyhovuje faktoru vzduchu.Cvičení plně vyhovuje faktoru vzduchu. Vyrovnaný a bohatý krevní oběh je tajemstvím dobrého zdraví.Vyrovnaný a bohatý krevní oběh je tajemstvím dobrého zdraví.

Vyvážení výdeje cvičením a příjmu jídlem Uznávaný odborník na výživu říká: „Někdy mi pacienti říkají, že nemají na cvičení čas. Odpovídám jim: ‘Pokud nemáte čas na cvičení, nepotřebujete tolik času na večeři.‘“

Šestý faktor životního souznění je: Cvičení !

George MacDonald tvrdí, že: 1 kůň utáhne 2 tuny 2 koně utáhnou 23 tun George MacDonald tvrdí, že: 1 kůň utáhne 2 tuny 2 koně utáhnou 23 tun SYNERGIE

Potřeby směřující k harmonii VZTAHY Kde zdraví začíná ZÁVAZEK VŮČI NEJBLIŽŠÍM ČAS S RODINOU/ PRIORITY KOMUNIKACE ZVLÁDÁNÍ KRIZÍ PODPORA PŘÁTELSTVÍ UZNÁNÍ ŘEŠENÍ SPORŮ TĚLO Biologická podpora života VZDUCH CVIČENÍ VODA SLUNEČNÍ SVIT SVOBODA VÝŽIVA ODPOČINEK MYŠLENÍ „Vnitřní síla“ ODPUŠTĚNÍ NADĚJE NOVÝ ZAČÁTEK LÁSKALÁSKA DŮVĚRA CENTRUM OVLÁDÁNÍ RADOST Z UŽITEČNOSTI

Cvičení - droga volby Nevinná droga, po které se cítíte dobře Duchovní cvičení Cvičení je nejdůležitější pro kondici Nevinná droga, po které se cítíte dobře Duchovní cvičení Cvičení je nejdůležitější pro kondici

Poskytuje nám emoční uspokojení

Je třeba dobře si naplánovat cestu k dosažení zdravých cílů Většina lidí si myslí, že je velmi snadné a dokonce příjemné dodržovat nějaký cvičební program. Ale …

Výzva - slyšet a dělat Novinář Jon Krakauer byl vyslán s expedicí, aby zdokumentoval její postup a výstup na Mt. Everest, 8848 metrů, nejvyšší horu na světě…

Dva muži si chtěli postavit svůj dům První muž spěchal. A stavěl dům na písku. Druhý muž postavil svůj dům na skále. Příběh o dvou domech

A přišla velká bouře… Dům na písku spadl Dům na skále zůstal stát nedotčený

Zkoušíte stavět na skále? Prostě to udělejte! Cvičte!Prostě to udělejte! Cvičte! Čekejte na PánaČekejte na Pána Zažíváte těžká rozhodnutí a stresy? Pokud ano...

„Ale ti, kdo skládají naději v Hospodina, nabývají nové síly; vznášejí se jak orlové, běží bez únavy, jdou bez umdlení.“ Izajáš 40,31 „Ale ti, kdo skládají naději v Hospodina, nabývají nové síly; vznášejí se jak orlové, běží bez únavy, jdou bez umdlení.“ Izajáš 40,31

Modlitba Děkuji Ti, Pane, za Tvůj úžasný dar života. Stvořil jsi nás takové, abychom mohli běhat a hrát si. Skrze fyzické cvičení nám dáváš denně příležitost získat mnohá požehnání.

Když trpíme depresí nebo úzkostí, pomoz nám připomenout si léky, které nám dáváš v přírodě.

Dej nám moudrost, Pane, abychom stavěli své životy na skále, abychom nejen poslouchali, ale také jednali. Pomoz nám rozvinout dobré návyky.

Pomoz nám učit se vytrvalosti ve všech věcech, které jsou prospěšné pro naše fyzické, emoční a duchovní zdraví. Stále nám, prosím, ukazuj, kam nás chceš vést v našich životech. Ve jménu Ježíše, Amen.

©2006, Marriage & Family Commitment Inc. Autoři: Dr. John, Dr. Millie & Dr. Wes Youngbergovi Ilustrace: Ing. Eliseo Vergara Mtz. Cesta k životnímu souznění ZDRAVÍ CVIČENÍ KONEC „PROSTĚ TO UDĚLEJ!“