Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín 17.9.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Znojemská revitalizační společnost
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Schůze společenství vlastníků Bochovská
7. července 2013VY_32_INOVACE_100303_Bankovnictvi_3_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Blaha. Obchodní akademie.
KB – tradiční partner českých zemědělců a potravinářů
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Technické zhodnocení domu
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Ekonomická gramotnost Hypotéky a spotřebitelské úvěry.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
1 VOLKSBANK – PARTNER PŘI EXPORTU DO RUSKA Filip Vavruška.
Česká spořitelna, a.s. Oblastní pobočka v Liberci
 banka byla založena v lednu roku 1990  tehdy se jednalo o státní peněžní ústav, který byl 5. března 1992 transformován na akciovou společnost  v červenci.
Problematika úvěrů v praxi – Československá obchodní banka, a. s.
Hypoteční úvěr Stavební spoření
HYPOTEČNÍ ÚVĚR. STAVEBNÍ SPOŘENÍ.
Shromáždění vlastníků bytového domu Nad Rokoskou 2361/2a
Krátkodobý finanční majetek Bankovní účty Krátkodobé bankovní úvěry
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
Podpora výstavby nájemních bytů formou přímého úvěru z prostředků SFRB JUDr. Jan Wagner Státní fond rozvoje bydlení pro seminář při ForArchu
Stavební spoření Jaká bude celková naspořená částka na konci roku v případě stavebního spoření, kde spoříme pravidelně na konci každého měsíce částku 1700.
Nominální a reálná úroková sazba
Finanční výkazy obchodních společností
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ Panel Program revitalizace bytového fondu Seminář k 16. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech“ 6. ledna 2016,
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ 26. června, Liberec Programy revitalizace bytového fondu pro řešení energetické náročnosti JUDr. Ing. Eva Helclová ředitelka.
Shromáždění delegátů 2015 Projednání úvěrů na opravy bytových domů Pavel Hranáč Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23,
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 15 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: říjen 2012 Ročník: 9. Vzdělávací.
FINANČNÍ GRAMOTNOST ÚVĚROVÉ SLUŽBY BANK 2 ÚVĚROVÉ PRODUKTY.
Název: Finanční trh a některé jeho produkty Autor: Ing. Luboš Janovský Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Finanční produkty Ročník:3.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_12 Název materiáluBěžný účet,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_20 Název materiáluHypotéka.
Prezentace produktů KB pro české exportéry do Ruské federace Business den Ruské federace Iveta Ocásková
Stavební spoření Jaká bude celková naspořená částka na konci roku v případě stavebního spoření, kde spoříme pravidelně na konci každého měsíce částku 1700.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Druhy bank. Obchodní banky (komerční) Hypoteční banky Úvěrová a spořitelní družstva (kampeličky) Banky se speciálními funkcemi.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ jednání Expertní skupiny manažerů IPRM Děčín Ing. Michal Pluta, ředitel Holdingového fondu SFRB.
1 Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0206 Název vzdělávacího materiálu: Vkladové služby bank Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Kam s penězi, aby nezahálely
HYPOTEČNÍ ÚVĚR. STAVEBNÍ SPOŘENÍ.
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Kód vzdělávacího materiálu:
RAIFFEISENBANK RUDOLF RABIŇÁK
Bankovní a nebankovní půjčky
Shromáždění delegátů 2017 Projednání úvěrů na opravy bytových domů
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Ceny PRODUKTŮ NA FINANČNÍM TRHU
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství
Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět:
Členská schůze SVJ Náměstí přátelství 1518 konané dne
Další akce: na podporu prodeje úvěrů od Buřinky – tentokrát :
Modelace úvěru BD Vánek
DUM - Digitální Učební Materiál
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
Garantovaná úroková sazba 1,99 % p.a. na 5 i 8 let!
HYPOTÉKY ODHAD SNÍŽENÍ ZDARMA SAZEB
Akční nabídka snížení sazeb a odhad nemovitosti ZDARMA!
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
Terasy Poděbradská Poděbradská 540 – 547, Praha 9.
Transkript prezentace:

Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín

Služby pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek K o m p l e x n í s l u ž b y Správaaktiv Financování Vedení platebního styku Investování Poradenství

Možnosti financování financování je navrhováno vždy individuálně dle potřeb a možností žadatele financovat lze veškeré práce na společných částech domu (opravy a zateplení střech, opravy a zateplení fasád, opravy balkonů či výstavba lodžií, výměny oken a dveří, oprava stupaček a odpadů vody, opravy kotelen a rozvodů tepla, instalace domácích telefonů apod.) do financování lze zahrnout i předfinancování dotací přidělených na projekty oprav domů (Zelená úsporám, IPRM apod.) v celkové struktuře financování lze libovolně kombinovat zdroje financování (dotační prostředky, půjčky FRB měst, vlastní prostředky, jednorázové hotovostní vklady členů)

Financování – základní parametry Opravy, rekonstrukce a modernizace Úvěr až do výše 100% nákladů Typ–investiční – hypoteční Účel použití– rekonstrukce, opravy a modernizace bytového domu Výše –až do výše 100% projektovaných nákladů – úvěrové prostředky lze bez sankce nedočerpat Splatnost–až 25 let od podpisu úvěrové smlouvy Čerpání – až 12 měsíců s možností zkrácení dle potřeb klienta – postupné, účelově na základě předložených faktur Splácení–měsíční anuitní, měsíční degresivní

Financování - investiční úvěr Opravy, rekonstrukce a modernizace Průměrný podíl úvěru na b.j. Základní varianty zajištění do 200 tis. Kč bez zajištění tis. Kč blankosměnka ručitelský závazek do výše podílu na úvěru záruka ČMZRB z programu PANEL nad 300 tis. Kč zástava nemovitostí záruka ČMZRB z programu PANEL Z a j i š t ě n í Společenství vlastníků jednotek Základním a povinným zajištěním úvěru je blokace peněžních prostředků na běžném účtu klienta ve výši 2x až 6x měsíční splátka.

Úrokové sazby  Pevná – doba fixace od 1 roku až na 20 let  Pohyblivá – 1M, 3M, 6M, 12M PRIBOR + pevná odchylka v % p.a. zohlednění vývoje úrokových sazeb na mezibankovním trhu Financování - cena Opravy, rekonstrukce a modernizace Výše úrokové sazby je závislá na výši úvěru, době splatnosti a typu úrokové sazby a době její platnosti. Poplatky za posouzení a vyhodnocení žádosti o úvěrIndividuálně, Max do 0,5% z výše úvěru za rezervaci prostředků na účtu0,5% p.a. z nevyčerpané části úvěru za vedení úvěrového účtu300,- Kč (Investiční úvěr)

Financování - podklady Základní podklady pro úvěrové řízení Obecné podklady Výpis z obchodního rejstříku Výpis z katastru nemovitostí Stanovy Mandátní smlouva Podklady pro úvěrové řízení Vyplněná žádost o poskytnutí úvěru Schválení investiční akce a způsobu financování na shromáždění vlastníků (min 75% souhlas) Schválení výše úvěru a jeho zajištění na shromáždění vlastníků (min 75% souhlas) Účetní výkazy klienta za poslední dvě uzavřená období Měsíční předpis záloh na služby a fond oprav v jednotlivých bytech aktuální přehled pohledávek klienta za členy klienta Rozpočet investičních nákladů na projekt Přehled o tvorbě Fondu oprav + Pro úvěrové řízení jsou vyžadovány jen běžně dostupné dokumenty. +

Financování - příklady Modelový příklad Úvěr 2 mil. Kč, úroková sazba 5,85 % p.a. Doba splatnostiMěsíční splátka Kč/měsíc Potřeba platby do FO 7,5 let27 585, ,- 10 let22 138, ,- 15 let16.807, ,- 20 let14 254, ,-

Vedení platebního styku Standardní nabídka vedení běžného účtu internetové bankovnictví – SERVIS24, BUSINESS24 platební karty Komplexní nabídka Program Domov ………. nabídka produktů za paušální cenu 150,- Kč vedení běžného účtu se zvýhodněným pásmovým úročením zasílání měsíčního výpisu zřízení trvalých příkazů a souhlasu s inkasem internetové bankovnictví Servis24 platební karta VISA Elektron k BÚ Základní část Volitelná část

Investování Možnosti vyššího zhodnocení volných finančních prostředků Termínované vklady s individuální úrokovou sazbou Fondy Investiční společnosti České spořitelny Investice do dluhopisů

Kontakty Kontakt: Ing. Bartončík Pavel poradce pro veřejný a neziskový sektor Zarámí , Zlín telefon , Ing. Ivana Gořalíková firemní poradce Zarámí , Zlín telefon , Děkuji za pozornost.