Eva Braunová 6. února 1912 Mnichov - 30. dubna 1945 (33let)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lidice.
Advertisements

Naučil jsem se....
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
ČÍNSKÉ PŘÍSLOVÍ.
Citáty O LÁSCE.
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Anna Franková Anna Franková byla židovská dívka, která formou deníku zaznamenávala osudy vlastní rodiny, pronásledované za 2. světové války nacisty. Narodila.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Byl jednou jeden človíček a cítil se strašně sám a nechtěl žít.
Karel Hynek Mácha Básník, prozaik, dramatik
Kočka v americkém Harrisburgu ve státě Pennsylvania má zvláštního přítele. Každé ráno navštěvuje kočku jelen, který přichází na zahradu. Majitel kočky.
BAJKA O JEDNÉ MYŠI. Jednoho dne myš koukala skrz puklinu ve zdi farmáře a viděla jeho ženu, jak otvírá nějaký balíček. Jaké jídlo by asi mohl obsahovat?
Souvětí souřadné, souvětí podřadné
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jaký dar obdržel Samson od Hospodina? SÍLU 2. Kdo nyní ohrožoval Izraelity? PELIŠTEJCI (FILIŠTÍNI) 3. Do koho se.
Tento příběh sa stal už dávno. Jeden muž potrestal svoji pětiletou dcerku, protože stratila jednu cennou věc. Tehdy neměli dostatek peněz.
Adolf Hitler.
Tento příběh se stal už dávno. Jeden muž potrestal svoji pětiletou dcerku, protože ztratila jednu cennou věc. Tehdy neměli dostatek peněz.
1. přikázání Táta daroval synovi vše, syn si přestal všímat otce.
Adolf Hitler Způsobil smrt milionů.
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_06 Tematická.
Český spisovatel, novinář,
MATKA TEREZA „Nečekejte na to, až vás někdo povede; začněte sami,
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
ČTYŘI SVÍČKY.
Pohár mléka Endless love. way H.P..
Karolina Světlá 8. ročník.
Karel Čapek PhDr. Karel Čapek narozen 9. ledna 1890 v Malých Svatoňovicích, zemřel 25. Prosince 1938 v Praze, byl český spisovatel, novinář, dramatik,překladatel.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Karel Čapek Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Roku 1915 ukončil studium na Filosofické fakultě UK v Praze, poté studoval.
Čas utíká. Život letí. Dálky rozdělují. Děti rostou. Práce přichází a odchází. ŽENY.
Nebezpečí na internetu
Jak to bylo doopravdy Tereza Kohoutová.
Antonín Dvořák a jeho život
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Hlavní postavou je zde Veronika Millerová, která si říká Ronnie. Její rodiče se rozvedou a otec se přestěhuje z New Yorku do malého městečka na pláži.
Karel Toman Anarchistický buřič.
ČÍNSKÉ PŘÍSLOVÍ.
Jan Amos Komenský ( ) Cílem vzdělání a moudrosti je, aby člověk viděl před sebou jasnou cestu života, po ní opatrně vykračoval,
Tomáš Garrigue Masaryk
Wolfgang Amadeus Mozart v Salzburgu
Slečna katechetka Petra vstupuje do kláštera klarisek Je sobota a několik mladých lidí z různých míst Moravy se sjíždí do Brna –Soběšic. A ptáte.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
ZŠ Brno, Řehořova 3 Osobnosti českých a světových dějin Dějepis 9.ročník III
Vždy jsem pohrdal línými bílými lidmi. Teď už můžu mluvit i o líných černých lidech. Jste chudí, protože jste nedodělali školu, berete drogy, máte tři.
Karel Hynek Mácha Máj 8.třídy. Karel Hynek Mácha - život  Narodil se na Újezdě na Malé Straně  Vedle studia, četby a lásky bylo zdrojem Máchových zážitků.
JAN NERUDA ( 1834 – 1891 ) - český básník, prozaik, novinář.
Sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska.
JIŘÍ WOLKER ŽIVOT Kde se narodil busta na jeho rodném domě pohled na město mapa ČR a umístění města a zemřel ?
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Adolf Hitler. * 20. dubna 1889 Braunau am Inn, RAKOUSKO Otec Alois Hitler Matka Klára Hitlerová (Polzlová)
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
„Cesta za snem“ Prázdniny u moře
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Kočka v americkém Harrisburgu ve státě Pennsylvania má
Naučil jsem se....
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
BAJKA O JEDNÉ MYŠI.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
První císařovna.
Pohár mléka Endless love. way H.P..
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
VŠE O PENĚZÍCH..
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

Eva Braunová 6. února 1912 Mnichov dubna 1945 (33let)

Eva se narodila 6. února 1912 v jednom mnichovském měšťanském domě. Braunovi už měli tříletou Ilsu a další tři roky po Evě přišla na svět poslední dcera Margaret, přezdívaná Gretl. Otec Friedrich Braun učil truhlářské práce na střední technické škole. Byl luterán a ve věcech víry neoblomný. Přísně hlídal jejich volný čas a kontroloval poštu. V deset hodin musely být v posteli a světlo zhasnuté.

Jako dítě byla prý lenivá a neukázněná a snažila se vymanit z vlivu autoritářského otce. Po ukončení lycea měla na přání rodičů navštěvovat dvouletou dívčí školu při klášteru anglických sester, po necelém roce z ní ale odešla. Na podzim 1929 si Eva našla zaměstnání jako pomocnice ve fotografickém ateliéru Heinricha Hoffmanna. Právě zde se setkala se svým osudovým mužem. Jí bylo tehdy 17 a šéfovi nacistické strany o 23 let víc.

Hitler ji v následujících letech často zval na jídlo nebo do kina. V Mnichově jí zařídil byt, do kterého nechal zavést telefon, aby spolu mohli hovořit co nejčastěji, ale nevídali se tolikrát, jak Braunová chtěla. Hitler totiž nechtěl žádným svazkem přijít o přízeň žen v Německu a tím i o politickou podporu. V té době udržoval vztah se svojí mladinkou neteří Geli Raubalovou. Bylo jí necelých devatenáct.Když ale Geli zjistila, že Hitler má blíž k Braunové, spáchala sebevraždu. Tuto dívku Hitler miloval autoritativním způsobem. Zakázal jí žít s někým jiným, ale sňatek s ní odmítal. Nejen kvůli pokrevnímu příbuzenstvu, ale především pro své politické postavení.

Dochované stránky z jejího deníku ji vykreslují jako citově vyprahlou dívku toužící po lásce člověka, který ji zanedbává, a která touhou po něm téměř přijde o rozum a pokusí se o sebevraždu ze žárlivosti. sebevraždu

 Eva se pokusila zastřelit a ještě před tím, než po zbrani sáhla, napsala Hitlerovi na rozloučenou dopis. Kulka těsně minula tepnu a Eva skončila v nemocnici. On přerušil všechna jednání a spěchal do nemocnice, kde ležela Eva mimo ohrožení života. Od této události ji Hitler jmenoval jeho osobní sekretářkou a daroval jí vilu v Mnichově a o něco později – aby zamezil jejím dalším sebevražedným pokusům – ji ubytoval ve svém Orlím hnízdě Berghoffu v Alpách. Eva byla stále nejistá vztahem s Hitlerem. Věděla, že si ho nikdy nevezme, protože by mu zničila jeho kariéru.Berghoffu

Na přelomu března a dubna 1945 odjela Braunová z Mnichova do Hitlerova bunkru v Berlíně. Tam se nad ránem 29. dubna stala Hitlerovou ženou. Za 36 hodin oba novomanželé spáchali sebevraždu. Ona rozkousla kapsli s kyselinou kyanovodíkovou a zemřela mu před očima. On si poté rovněž vložil kapsli mezi zuby a zároveň se střelil do pravého spánku.

Zdroje sexu-musela-hitlerovi-sproste-nadavat.html sexu-musela-hitlerovi-sproste-nadavat.html