Informace o speciálním vzdělávání a primární prevenci Harrachov, 25. září 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
PhDr. Jitka Kendíková ZŠ J. Gutha-Jarkovského
Výchovní poradci Brno 7. a 8. dubna 2010.
INKLUZE – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Poradenství v kontextu inkluzivního vzdělávání
Podpůrná a vyrovnávací opatření v inkluzivní škole
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Minimální preventivní program školy
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
Prioritní oblasti prevence, speciálního školství a institucionální výchovy MŠMT - Prevence, speciálního školství a institucionální výchovy.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Studium pro školní metodiky prevence
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Prevence rizikového chování aktuality z MŠMT.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Prevence rizikového chování a informace k dotačnímu titulu v MSK Ing. Jan Broda, Odbor školství, mládeže a sportu, KÚ MSK.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Čerpání rozpočtu přímých nákladů za rok 2012 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
Financování regionálního školství
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Aktuální informace o společném vzdělávání (o inkluzi) o speciálním vzdělávání o primární prevenci rizikového chování Liberec, 6. dubna 2016.
1 Asistent pedagoga pro děti, žáky a studenty se sociálním znevýhodněním Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Žák se speciálními vzdělávacími potřebami a změny v legislativě.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec, 15. dubna 2015.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Rozvoj a metodická podpora Poradenských služeb RAMPS VIP.
Informace o speciálním vzdělávání Liberec, 24. srpna 2015.
Pokyn k vykazování dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami v Libereckém kraji Porada pro obce s rozšířenou působností, 21. listopadu.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
1 Budoucnost péče o ohrožené děti Mgr. Jaroslav Fidrmuc zástupce náměstka ministryně pro vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Republikový výbor pro prevenci kriminality 26. května Zpráva o stavu romské menšiny Metodika naplňování Strategie romské integrace 3.Dotace.
ZÁKONY & VYHLÁŠKY PhDr. Lenka Gajzlerová MI3DC_DSP Speciální pedagogika OP3DC_DSP Speciální pedagogika.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Pokyn k vykazování dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami v Libereckém kraji Porada ředitelů škol a zařízení Libereckého kraje, 19.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Liberec.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Vybrané výstupy z analýzy dat statistické ročenky školství 2012/2013
Porada s řediteli škol a školských zařízení
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Bc. Magdalena Zábranská
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy
Tisková konference Štrasburk dva roky poté
Kulatý stůl Asistent pedagoga, úskalí integrace žáků s různými znevýhodněními Liberec, 7. září 2015.
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Ing. Stanislava Správková
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Podpůrná opatření 1. – 3.stupně
Transkript prezentace:

Informace o speciálním vzdělávání a primární prevenci Harrachov, 25. září 2015

Předposlední novela školského zákona § 16 – podpůrná opatření: pět stupňů PO první stupeň i bez doporučení poradenského zařízení § 16 a) upravuje činnosti školského poradenského zařízení ŠPZ škole nebo školskému zařízení poskytuje doporučení § 16 b) zpráva a doporučení ŠPZ bude podléhat revizi rodiče, škola nebo školské zařízení, ČŠI Od června 2015 – návrh vyhlášky, která nahradí vyhlášku č. 72/2004 Sb. a vyhlášku 73/2004 Sb. – návrh změn RVP ZV Situační analýza inkluzivního vzdělávání: od bude zrušena příloha RVP ZV pro LMP

Podfinancování regionálního školství ČR v porovnání se zeměmi OECD Výpočty na základě údajů z publikace Education at a Glance 2014

Asistent pedagoga pro ZP

Asistent pedagoga pro SZ 2008/ / / / / / /2015 AP SZ - fyzické osoby AP SZ úvazky20,620,021,922,920,521,429,3

Asistent pedagoga financování 1.Asistent pedagoga pro zdravotně postižené: příplatky podle postižení – rozpis rozpočtu přímých nákladů, 90,76 úvazků 4 mil. Kč navíc 2.RP MŠMT – AP pro sociálně znevýhodněné a zdravotně postižené II. kolo žádostí 1,36 mil. Kč mimořádné kolo (červenec) 0,54 mil. Kč 3.Dotační fond Libereckého kraje – finanční podpora úvazků asistenta pedagoga pro zdravotně postižené (obec, kraj) 2 mil. Kč

Národní ústav pro vzdělávání PhDr. Jana Zapletalová, náměstkyně sekce pro podporu rovných příležitostí ve vzdělávání, školní a školské poradenské služby, prevenci a institucionální výchovu  podmínkou uplatnění § 16 je platná vyhláška a metodické dokumenty  NIDV připravuje vzdělávání škol ve smyslu 1. stupně podpůrných opatření (bez finanční podpory)  Školení vybraných čtyř školitelů PPP a SPC pro Liberecký kraj Rozvoj a metodická podpora poradenských služeb (RAMPS) Výstupy projektu –

Univerzita Palackého v Olomouci Systémová podpora inkluzivního vzdělávání v ČR ( ) doc. Mgr. PaedDr. Jan Michalík, Ph.D., předseda Akademického senátu PdF UP, hlavní řešitel hlavní partner – společnost Člověk v tísni o. p. s. Výstupy projektu – 1. Katalog podpůrných opatření – dle postižení 2. Standard práce asistenta pedagoga 3. Metodika práce asistenta pedagoga 7. Analýzy a výzkumy (20 publikací)

Univerzita Palackého v Olomouci Výstupy projektu: 7. Analýzy a výzkumy

Primární prevence Krajský školský koordinátor primární prevence rizikového chování Sociálně znevýhodnění Lokální partnerství – analýza pro Frýdlantsko: Počet problémových uživatelů drog na 1000 obyvatel ve věku 15–64 let v ČR: 1.Ústecký kraj – 10 až 17 2.Liberecký a Karlovarský kraj – 7 až 10 Od dubna 2014 – Toxi Tým policie v kraji Denní tisk v sobotu : Náměstkyně MZ Lenka Teska Arnoštová uvedla, že ČR je na prvním místě ve světě i v EU ve spotřebě alkoholu u dětí do 18-ti let, třetina českých dětí od 13-ti do 15-ti let kouří

Primární prevence 21. a odborný seminář MŠMT v Plzni přizvána také SVP Oddělení prevence – Mgr. Martina Budinská Liberecký kraj – Bc. Matouš Korbel Dotační program MŠMT podávání žádostí do Na projekty PP pro školy a školská zařízení v LK: Kč Pro poskytovatele Kč

Budova KÚ 8. patro, kancelář číslo Mgr. Jana Hauzerová – tvorba normativů, školská statistika, analytika, ústavní péče, člen Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování, člen komise OSPOD MML, kontroly, metodika celoživotního vzdělávání, člen školské rady – Bc. Helena Černá – Dotační fond LK (asistent pedagoga a primární prevence), rozvojové programy MŠMT – v oblasti speciálního školství (asistent pedagoga, školní speciální pedagogové a psychologové, kompenzační pomůcky, diagnostické nástroje), projekt Poradenství, kontroly – Ing. Markéta Nešporová – speciální vzdělávání (zdravotní i sociální oblast), poradenství, krajský školský koordinátor PPRCH, člen Protidrogové komise LK, člen Pracovní skupiny prevence kriminality, lokální partnerství, asistent pedagoga, dotační program MŠMT primární prevence, člen školské rady 5x –

Ing. Markéta Nešporová telefon: Děkuji Vám za pozornost