Znečištění hydrosféry Lukáš Tureček,Lucie Tomečková 3.5.2010 9.A.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znečišťování oceánů a nadměrný rybolov
Advertisements

PLANETA ZEMĚ A VZNIK ŽIVOTA NA ZEMI
 HYDROSFÉRA  created by: Wolf & Pipes ®.
Pro úvod bych se rád podíval na koloběh vody
Hydrosféra Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 9. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s faktory ohrožujícími hydrosféru. Materiál je plně funkční pouze.
Znečištění moří, nadměrný rybolov
VODA.
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/
Chemické zatížení krajiny
ZNEČIŠŤOVÁNÍ VODY A VYČERPÁNÍ ZDROJŮ PITNÉ VODY
VY_32_INOVACE_ 04 - Znečišťování vod
Znečišťování vodních zdrojů.
Hydrosféra.
HYDROSFÉRA.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
vypracovala: Vendula skalová
Ekologické problémy Společenské problémy
Ekologické problémy Společenské problémy
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PŘÍRODNÍ SLOŽKY A OBLASTI ZEMĚ II.
Prezentace do Biologie
Kontaminace (znečištění) vody
Voda.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI614 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
Krajina a krajinná sféra
VODA Lukáš Mráček, 2.L VOS a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc.
Hydrosféra Filip Bordovský.
Ohrožování základních složek biosféry
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – hydrosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Odpadní voda Mgr. Helena Roubalová
Hydrosféra oceánská voda
Definice, která je zakotvena v zákoně 258 a vyhlášce ministerstva zdravotnictví ČR 252. Pitná voda „je zdravotně nezávadná voda, která ani při trvalém.
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
Znečišťování ovzduší.
Ekosystémy.
OCEÁNY.
Rozmístění obyvatelstva
Hydrosféra Vodní obal země.
Životní prostředí. Rešovské vodopády Životní prostředí Zhoršující se stav životního prostředí přímo souvisí s globálními problémy dnešního světa. Řada.
Hydrosféra základní složka života
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
VODA & ENERGIE Kryštof Reisig, 12let, 7.B ZŠ Chomutov, ak.Heyrovského Ak.Heyrovského Chomutov Ústecký kraj Kontakt na školu:
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Hydrosféra. obsah úvod skupenství vody výskyt vody v přírodě zásoby vody význam vody funkce vod použití vody oběh vody kontrolní otázky.
Hydrosféra = vodní obal Země, který je tvořen vodou – povrchovou – podpovrchovou – vodou v atmosféře – vodou v živých organismech.
K RAJINNÁ SFÉRA. obsah krajina krajinná sféra příroda přírodní krajinná sféra litosféra pedosféra hydrosféra atmosféra biosféra kontrolní otázky.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Hydrosféra = vodní obal Země, který je tvořen vodou – povrchovou – jezera, bažiny, rašeliniště, slatiniště – rybníky, přehradní nádrže – podpovrchovou.
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace, Pražská 2817, Mělník tel.: EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický.
HYDROSFÉRA -Vodní obal země -Oceány a Moře -Ledovce -Podpovrchová voda -Voda v Atmosféře.
PLANETA ZEMĚ A VZNIK ŽIVOTA NA ZEMI
Voda na Zemi Vypracovala: Petra Pavelková Obor: Technické lyceum
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA Jasmína Dolejší,
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Hydrosféra záliv podmořský svět jezero
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_05_20_nekvalitní voda.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
VY_32_INOVACE_ZE6-08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
PŘÍRODNÍ SFÉRA ZEMĚ.
VY_32_INOVACE_12_05_stavba Země
VY_32_INOVACE_
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Hydrosféra – vodní obal země.
Plasty- globální problém
Plasty- globální problém
Transkript prezentace:

Znečištění hydrosféry Lukáš Tureček,Lucie Tomečková A

Hydrosféra (vodní obal země) - představuje soubor všeho vodstva Země – povrchové a podpovrchové vody, vody obsažené v atmosféře a vody v živých organismech

Lidé si neváží toho, co mají - do oceánu je vypouštěno ročně okolo … 2,6 mil.kg arzenu… 2,5 mil.kg zinku… 81 tisíc kg rtuti… 3,7 tisíc kg olova… - v zemědělství se spotřebuje za rok přes 1,5 mil. kg umělých hnojiv,dusičnanů atd. - z domácností se do řek a jezer ročně spláchne víc jak miliarda kg kanalizačních odpadů

Znečištění moří a oceánů ropa – 1/2 z automobilů, průmyslu, strojů na pevnině 1/3 – z cisternových lodí plasty – z rybářských sítí, odpad z lodí, odpad z pevniny (zraňují mořské živočichy) lidská činnost na pevnině = odpovědnost za 3/4 znečištění

Zajímavosti Nejznečištěnější řeky na světě Západní Evropa: Rýn Čína: Jang-c´-tiang Jihovýchodní Asie: Chuang-che Indie: Ganga Velká Británie: Temže (zavedení přísných kontrol – nejčistší)

Příroda Příroda nám také moc nepomáhá a k znečištění vody značným podílem pomáhá,můžou za to přírodní jevy např. sopky, přemnožení řas a sinic, bouře, zemětřesení.

Za co může člověk … Vážné škody způsobují poškozená zemědělská zařízení, nebo nesprávné nakládání s odpady.

Důvody znečištění Zemědělství - půdními a jílovitými částicemi - např. následkem eroze průmyslová výroba a skladování - anorganickými průmyslovými kaly, průmyslovými tuky a oleji přirozené zdroje – teplem, mikrobiálním znečištěním

Znečištění v zemích Evropa má lodní dopravu, která je považována za velmi ekologickou. Asi 150 ponorek chátrá na poloostrově Kola a na Kamčatce. Nejvíce jsou znečištěny země jako je Holandsko, Německo, Francie, Itálie

Shrnutí - hydrosféra je ve značně znečištěná díky člověku - v dnešní době si lidé začínají uvědomovat své chyby a snaží se ji čistit, jenže ani to často nepomáhá - pokud lidé nedokážou částečně vyčistit hydrosféru, zamoří se i podzemní vody a nastane nedostatek pitné vody