PŘEDSTAVENÍ KANDIDÁTŮ NA REKTORA JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH 4. LEDNA 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROJEKT „ AGENT“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Advertisements

Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Vítejte na Dni otevřených dveří Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity 18. ledna 2013.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Prof. Ing. Vladimír Kučera, DrSc. Dr.h.c. Mám představu o rozvoji ČVUT. Vítám a zvážím vaše podněty.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE Ing. Alica Kavanová. CHARAKTERISTICKÉ ZNAKY 1. Účelová funkce a důvody založení:  n n n není založena za účelem zisku  d d
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Studentské aktivity ZSF JU 2010/2011 Anna Staníková místopředsedkyně AS ZSF JU místopředsedkyně SR JU studentka 3 RPBP.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Strategický rozvoj Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Praha,
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
Struktura financování VVŠ RNDr. Alexander Černý Výjezdní zasedání managementu UTB ve Zlíně dne 20. března 2013.
Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra právních oborů, řízení a ekonomiky Kolegium děkana 2. června 2009.
Rozhodování. Podle typu rozhodovacího problému  za jistoty  za rizika (nejistoty)  za neurčitosti Kdo bude řešit  Skupina  Jednotlivec.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Informační a poradenské centrum ZČU
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Dokument KAP MSK - obsah
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Ing. Kateřina Lichtenberková
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Tematicky zaměřený kulatý stůl
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Místní rozpočtové jednotky
Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Procesní management v oddělení logistiky
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Projev kandidáta na rektora Českého vysokého učení technického v Praze
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Reforma terciárního vzdělávání
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Cíle projektu Zkvalitnění spolupráce Jihočeské univerzity se středními školami při výuce přírodovědných a technických oborů. Zkvalitnění komunikace a spolupráce.
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
základní informace o projektu © 2010 B4I
Setkání zaměstnanců FHS
Univerzitní město Olomouc
Program celoživotního učení Comenius
Kvalita ve školství Ing. Dagmar Bednářová, CSc.
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc
VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Akademický senát fakulty
Představení programu kandidátky na děkana
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Schůzka fakultních provázejících učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV)
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
SITUACE NA TRHU PRÁCE JIŘÍ KOLÁŘ,
Prezentace Fakulty ekonomické ZČU v Plzni
Inovace VOV informace o projektu
Život bez střeva , Praha.
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-8)
Transkript prezentace:

PŘEDSTAVENÍ KANDIDÁTŮ NA REKTORA JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH 4. LEDNA 2016

Libor Grubhoffer České Budějovice, 4. ledna 2016 VÝCHODISKA, PŘEDPOKLADY struktura univerzity – stabilní, se značnými rozdíly v kvalitě činností finanční situace – důvody pro mírný optimismus: zdravé finance JU a hospodářský růst ČR, dobře hodnocená výzkumná činnost novela zákona o VŠ – vyžádá si změny: řízení JU, zjednodušení struktury studijních programů/oborů a vnitřní hodnocení/evaluace fakult; nový Statut JU Strategie JU 2020: Dlouhodobý záměr JU a Investiční strategie JU 2016 – 2020, schváleno AS, přijato VR a SR (závazné pro příští vedení) nové programovací období – OP VVV, projekty přeshraniční spolupráce – přípravné práce zahájeny, metodické vedení a informační servis pro fakulty

Libor Grubhoffer České Budějovice, 4. ledna 2016 ÚSPĚCHY PŘEDCHOZÍHO OBDOBÍ evropské projekty – celkem za 1,2 mld. Kč bez problémů, chyb a sankcí zkvalitnění zázemí pro výuku a výzkum – nová centra a pavilony FROV, ZF, PřF, ZSF, rekonstrukce objektů ZF a FROV, aula PF, terénní polární stanice, další vybavení parkové úpravy kampusu, nové parkoviště jednotný vizuální styl a web – kladně přijatý uvnitř i vně JU základ technického studia na JU - akreditace Mechatroniky zlepšení vztahů s velkými podniky a firmami v regionu – Bosch, Budvar, Koh-i-noor, Jihostroj, Česká pojišťovna, E.ON: 1,4 mil. Kč/rok zaměstnanecké benefity – telefony, bankovní a pojišťovací služby, bankomat v kampusu

Libor Grubhoffer České Budějovice, 4. ledna 2016 VÝHLED DO ROKU 2020 radikální změna v systému řízení – „mission statement“, komunikace s vedením fakult: kolegium rektora jako platforma pro konsensuální řešení zásadních otázek (metodika přípravy rozpočtu, mechanismy mezifakultního vyrovnávání, mzdový předpis, příprava učitelů pro SŠ, výuka jazyků,...), hledání nových metod a cest revize/audit organizačního uspořádání ekonomických a IT agend rektorátu, odstranění nedostatků, přehodnocení pravomocí manažerských pozic vnitřní hodnocení/evaluace JU (novela zákona o VŠ)

Libor Grubhoffer České Budějovice, 4. ledna 2016 VÝHLED DO ROKU 2020 technické/technologické studium (profesní bakalářské obory), Centrum praktické výuky technologických oborů JU mezinárodní a meziuniverzitní doktorské školy, mezinárodní letní školy excelentní výzkum - podpora finančními prostředky RVO, motivace mladých talentů mezifakultní spolupráce - ve výzkumu (společné interdisciplinární projekty) a ve studiu (mezifakultní studijní obory: biotechnologie, obnova kulturní krajiny, bioekonomie, sociální zemědělství) dokončení úprav v kampusu, modernizace kolejí a Bobíku, sportovní areál, Na Mlýnské stoce – víceúčelové univerzitní centrum

Libor Grubhoffer České Budějovice, 4. ledna 2016 VÝHLED DO ROKU 2020 Mezinárodní rada JU – poradní sbor složený ze zahraničních odborníků (plnění „mission statement“) posílení mobility studentů a učitelů oběma směry, podpora společných studií (joint a double degree), zahraniční studenti na JU, perspektivní přeshraniční spolupráce studentský klub, podpora studentských a sportovních aktivit, mateřská škola, dětská univerzita zaměstnanecké benefity – penzijní připojištění, jízdné MHD zapojení do význačných akcí v regionu i mimo něj, spolupráce se SŠ (olympiády, den s filologií, schola ludus,…), oslavy 25. výročí založení JU – kniha, výstava v JčM, konference, koncert,…

Libor Grubhoffer České Budějovice, 4. ledna 2016 ZÁVĚREM Jihočeská univerzita prospěšná městu i regionu vyhledávaná pro svoji akademickou excelenci a přátelskou atmosféru Výjimečnost univerzitního prostředí nezávislost, svoboda, demokracie, otevřenost Co mě trápí? fámy, nepravdy a přemíra falešné pozitivity uvnitř naší univerzity Rektor ombudsman, vyjednávač, ambasador pokora, odpovědnost, odvaha, nezávislost v rozhodování

Libor Grubhoffer České Budějovice, 4. ledna 2016