Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves 4.6.2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

§ 103 Záměry nevyžadující stavební povolení ani ohlášení
Povinnosti a odpovědnost při přípravě a provádění staveb
Stavební zákon po novele s účinností od
Krajská hygienická stanice jako dotčený orgán státní správy
KANALIZACE A VODOVOD V OBCI SIBŘINA KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
NOVÉ INSTITUTY V RÁMCI NOVÉHO STAVEBNÍHO ZÁKONA
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
NÁMITKY A PŘIPOMÍNKY Návrh rozhodnutí o námitkách a vyhodnocení připomínek podle ustanovení § 53 stavebního zákona.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Veřejnoprávní smlouva - § 116
Řízení zpracování a projednání stupně projektu Projekt pro vydání územního rozhodnutí o umístění stavby.
PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha - Bratislava
Stavební zákon Autorizace
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EIA Cesta k environmentálnímu stavitelství (průběh)
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Novostavba rodinného domu
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
dobu platnosti rozhodnutí, má-li být delší, než stanoví zákon.
Povolování staveb Stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu nevyžadují a) budovy, a to např. stavby o jednom nadzemním podlaží do 25 m 2 zastavěné.
1 Stavební zákon - účast veřejnosti Jitka Bělohradová.
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva Vybrané otázky práva životního prostředí Přednáška č. 2.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Výklad č. 84 č.j. 2551/ Společná řízení  k § 115 odst. 11 vodního zákona a § 140 správního řádu.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Uplatnění správního řádu (zákon č. 500/2004 Sb.) v režimu stavebního zákona (zákon č. 183/2006 Sb.) Petr Průcha listopad 2009.
Právo životního prostředí II. Úvodní přednáška
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva.
Dodavatelsko- odběratelské vztahy při realizaci stavby
INVESTORSKÁ ČINNOST Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Novela stavebního zákona a zákonů souvisejících
Schválením žádosti projekt nekončí
Stavební právo.
TLAKOVÁ KANALIZACE KLY – TUHAŇ HOŘENÍ VINICE
Rozumné a dosažitelné návrhy prvků společných zařízení
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
dobu platnosti rozhodnutí, má-li být delší, než stanoví zákon.
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
Pozemkové úpravy v okrese Opava role SPÚ
Umisťování staveb.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Stavební zákon Od října 2017.
Kanalizační Přípojky F-M
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_STAVEBNÍ.
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Stavební právo.
Setkání úseku vodního hospodářství MZe s pracovníky vodoprávních úřadů
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
SAR Konference: 10 VIZÍ PRO STAVEBNÍ ROZVOJ PRAHY A ČR
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves

Kanalizace – Kdy bude??? Proces Studie Evidenční listy nemovitostí Smlouvy o služebnosti (věcné břemeno) Územní řízení Stavební a vodoprávní povolení Dokumentace pro výběr zhotovitele Žádost o dotaci, přidělení dotace Výběrové řízení na výběr zhotovitele Realizace Zkušební provoz vodního díla, Kolaudace Uzavření smluv s vlastníky nemovitostí, připojení producentů odpadních vod Zajištění provozování kanalizace k tomu oprávněnou organizací

Kanalizace – Kdy bude??? Stávající stav Nová Ves dokončená dokumentace pro územní řízení (DUR) 2 problematické pozemky Nové Ouholice Vydány evidenční listy Zpracovává se dokumentace pro územní řízení Společná ČOV s Novou Vsí Staré Ouholice Kolaudace v 3/2015 Na kanalizaci zatím připojeno 51 nemovitostí Po dokončení dokumentace pro územní řízení Nová Ves a Nové Ouholice plánujeme zadat projekt na připojení zbylých nemovitostí do stávající ČOV Miřejovice Vydáno stavební povolení Plánováno napojení na ČOV PTZ Nelahozeves Požádáno o dotaci, pokud bude přidělena, realizace problematický pozemek (k.ú.Podhořany – Nelahozeves) Vepřek Zatím zpracována pouze studie, vlastní ČOV, po dokončení DUR pro Novou Ves, Nové a Staré Ouholice plánujeme zadat projekt pro Vepřek

Kanalizace – Kdy bude??? Územní řízení Proces Evidenční listy – pro upřesnění projektu podle připomínek vlastníků nemovitostí (problém s nevracením evidenčních listů od vlastníků) Smlouvy o služebnosti, případně odkup nebo výměna pozemků (Hejtmánkovi r. 1909, cesta) Zpracování dokumentace pro územní řízení (DUR) Rozeslání dokumentace DUR účastníkům řízení a na dotčené orgány státní správy k připomínkám Projednání a zapracování připomínek, získání závazných kladných stanovisek dotčených orgánů Podání žádosti o územní rozhodnutí Stavební úřad nařídí veřejné ústní projednání Stavební úřad posoudí a schválí navržený záměr a s přihlédnutím k oprávněným námitkám účastníků řízení a dotčených orgánů vydá územní rozhodnutí a v něm uvede podmínky pro další přípravu a realizaci stavby.

Kanalizace – Kdy bude??? Stavební řízení Proces Zpracování dokumentace pro stavební povolení (DSP) Rozeslání dokumentace DSP na dotčené orgány státní správy k připomínkám Projednání a zapracování připomínek, získání závazných kladných stanovisek dotčených orgánů Podání žádosti o stavební a vodoprávní povolení Stavební úřad nařídí veřejné ústní projednání Po ústním jednání stavební úřad posoudí žádost a připomínky a námitky účastníků řízení a dotčených orgánů a vydá stavební povolení. Ve stavebním povolení stavební úřad stanoví podmínky pro provedení stavby, a pokud je to třeba, i pro její užívání, a rozhodne o námitkách účastníků řízení. Podmínkami zabezpečí ochranu veřejných zájmů a stanoví zejména návaznost na jiné podmiňující stavby a zařízení, dodržení obecných požadavků na výstavbu, včetně technických norem. Podle potřeby stanoví, které fáze výstavby mu stavebník oznámí za účelem provedení kontrolních prohlídek stavby; může též stanovit, že stavbu lze užívat jen na základě kolaudačního souhlasu (§115 odst. 1 Stavebního zákona). U stavby obsahující technologické zařízení, u něhož je třeba ověřit způsobilost k bezpečnému užívání, dodržení podmínek stavebního povolení nebo integrovaného povolení podle zvláštního právního předpisu, stavební úřad může uložit ve stavebním povolení provedení zkušebního provozu. Stavební úřad může podle § 92 Stavebního zákona č. 183/2006 Sb. požadovat vypracování projektové dokumentace pro provedení stavby (DPS), která bude sloužit ke kontrolám během výstavby a při kolaudaci stavby.

Kanalizace – Kdy bude??? Realizace Proces Vypsání dotačního titulu Žádost o dotaci Přidělení dotace (část financována obcí) Výběrové řízení na zhotovitele stavby podle zákona o veřejných zakázkách Realizace stavby Zkušební provoz, kolaudace Uzavření smluv s vlastníky Převod kanalizace na specializovanou firmu (např. Vodárny Kladno - Mělník)

Kanalizace – Kdy bude??? Odhad Nová Ves – územní rozhodnutí 2015, stavební povolení 2016, dotace a realizace ? Nové Ouholice – realizace ideálně společně s Novou Vsí (zaústěno do společné ČOV) Staré Ouholice – proč se provedla kanalizace jen v části? Územní rozhodnutí 2016, stavební povolení , realizace do r Miřejovice – je stavební povolení, požádáno o dotaci, v případě přidělení předpoklad realizace 2016 Vepřek – územní rozhodnutí 2016, stavební povolení , realizace do r Jedná se o odhady, vše záleží na povolovacím řízení a na vypsání a přidělení dotací. Podmínkou přidělení dotace je stavební povolení – musíme být připraveni.

Děkuji za pozornost.