Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu. Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/21.1886 Šablona: 32 Sada: F6/13 Předmět: Fyzika Ročník: 6. Jméno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Advertisements

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Hranoly Jaký je objem stanu? Kolik materiálu se spotřebuje na sloup?
Hustota látky Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkŠestý - prima Stručný.
F YZIKÁLNÍ VELIČINA - HUSTOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Vlastnosti látek − hustota Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu
HUSTOTA Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_14_29.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět 6.ROČNÍK.
Výpočet hustoty látky Hustotu látky můžeme vypočítat, známe-li hmotnost a objem tělesa, které je z dané látky zhotoveno. Vzorec pro výpočet hustoty je:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu. Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: 32 Sada: F6/15 Předmět: Fyzika Ročník: 6. Jméno.
VY_32_INOVACE_95.  Materiál je vytvořen pro žáky 3. ročníku oboru OPERÁTOR DŘEVAŘSKÉ A NÁBYTKÁŘSKÉ VÝROBY a pro žáky 2. ročníku NÁSTAVBOVÉHO STUDIA 
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Geometrická tělesa Matematika a její aplikace (matematika pro 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Kolmé hranoly, jejich objem a povrch
zpracovaný v rámci projektu
Objem a povrch kvádru a krychle
Kolmé hranoly, jejich objem a povrch
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Leden 2012
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_17_MERENI_OBJEMU_TELES Název materiálu:
VY_32_INOVACE_F.6.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Tereza Hrabkovská Název materiálu: VY_32_INOVACE_F.6.A.07_MĚŘENÍ OBJEMU Název:
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Početní operace v oboru přirozených čísel
zpracovaný v rámci projektu
Obvod a obsah mnohoúhelníků
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_44_F6
Vlastnosti látek − hustota
Matematika Komolý rotační kužel
Úvod do fyziky opakování
zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čtyřúhelník – obvod čtverce
Písemné dělení jednociferným dělitelem
Výpočet neznámé veličiny z vybraných fyzikálních vzorců
Soustavy dvou lineárních rovnic o dvou neznámých Metoda sčítací
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Technická mechanika – Těžiště
Tělesa –čtyřboký hranol
zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření objemu pevných látek
zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Geometrická tělesa VY_32_Inovace_010KJ-1
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
OBJEM Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Pythagorova věta – příklady
Výpočet hmotnosti tělesa
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
VY_32_INOVACE_06_ Násobení a dělení čísly 10 a 100
Tělesa –Pravidelný šestiboký hranol
Geometrie pro 9. ročník Autor: Mgr. Hana Vítková Datum:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_19 Fyzika,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čtyřúhelník - obdélník
Vlastnosti látek − hustota
MATEMATIKA Objem a povrch hranolu 4.
AUTOR: Mgr. Lenka Štěrbová
Kilogram Matematika a její aplikace (matematika pro 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Transkript prezentace:

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu

Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: 32 Sada: F6/13 Předmět: Fyzika Ročník: 6. Jméno autora: Ing. Puršová Jaroslava Škola: ZŠ Ústí nad Labem, Hluboká 150

Název vzdělávacího materiálu: MĚŘENÍ FYZIKÁLNÍCH VELIČIN Téma hodiny: Výpočet hmotnosti látky Klíčová slova: Hmotnost, jednotky hmotnosti, výpočet hmotnosti. Anotace: Prezentace v PowerPointu digitálně zpracovává téma „Výpočet hmotnosti látky“. Materiál seznámí žáky s postupem při výpočtu hmotnosti látky. Prezentace obsahuje příklady k procvičení.

je-li těleso ze stejnorodé látky (z jedné látky, bez dutin) pak můžeme určit jeho hmotnost bez použití vah pro výpočet hmotnosti musíme znát objem tělesa a hustotu látky, ze které je těleso vyrobeno

hmotnost stejnorodého tělesa určíme tak, že vynásobíme hustotu látky tělesa a objem tělesa Vzorec pro výpočet hmotnosti: m = ρ. V vzorec můžeme odvodit pomocí „trojúhelníku“

V = 1,6 m 3 ρ = kg/m 3 m = ? [ kg ] m = ρ. V m = ,6 = m = kg Betonový panel má objem 1,6 m 3. Hustota betonu je 2100 kg/m 3. Jaká je hmotnost betonového panelu? Hmotnost betonového panelu je kg.

Výpočet hmotnosti látky ‒musíme znát objem stejnorodého tělesa a hustotu látky, ze které je těleso vyrobeno vzorec: hustota látky tělesa ρ vynásobená objemem tělesa V m = ρ. V

úloha: Betonový panel má objem 1,6 m3. Hustota betonu je 2100 kg/m 3. Jaká je hmotnost betonového panelu? V = 1,6 m 3 ρ = kg/m 3 m = ? [ kg ] m = ρ. V m = ,6 = m = kg Hmotnost betonového panelu je kg.

Příklady k procvičení: 1.Žulový kvádr má objem 2m 3 a hustotu 2600kg/m 3. Vypočítej hmotnost žulového kvádru. 2.Jakou hmotnost musí unést valník, na který dřevorubci naložili dvě borovice. Kmen jedné z nich měl objem 0,6m 3, druhé 0,4m 3. Hustota borového dřeva je 500kg/m 3. 3.Unesl(a) bys krychli vyrobenou z korku, jejíž objem je 0,2m 3 a hustota 200kg/m 3 ? 5200 kg 500 kg 40 kg

Microsoft Office – PowerPoint