MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Odborný seminář pro potenciální žadatele o dotaci na projekt Krajský úřad Jihomoravskéhjo kraje Brno, 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktuální informace o programu přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Cíle 3 období Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Advertisements

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR , Olomouc Program Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Úřad vlády ČR Odbor pro informování o evropských záležitostech Ing. Klára Nápravníková Grantové informační projekty OEZ 2006 Praha, 5. října 2006.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Česko – rakouská přeshraniční spolupráce z pohledu možnosti operačních programů po vstupu do EU Lenka Doležalová 3. ÚFŘP.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Čerpání prostředků z fondů EU na území Jihočeského kraje Ing. Petr Maroš vedoucí Odboru evropských záležitostí.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007 – 2013 (OP AT-CZ) SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Telč Mgr. Gabriela Grycová Odbor regionálního.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Postup získání dotace Společný technický sekretariát.
Východiska pro administraci ROP Střední Morava Semináře: Olomouc Zlín
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Strukturální fondy v gesci Ministerstva vnitra Ing. Pavel Kryštof Ředitel odboru strukturálních fondů MV ČR.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Jednání pracovní skupiny/regionálního kolegia pro cestovní ruch Možnosti čerpání prostředků na podporu rozvoje CR 12. září 2016.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Dotační příležitosti obcí AUTOR: Bc. Zdeněk Tarant.
FONDY EU Předvstupní podpora Agenda 1999 – 2006 a její plnění v ČR.
1 Operační programy 2007 – 2013 v rámci ČR Uplatnění principu partnerství Zdrojem informací je MSC2007 a informace ŘO Mgr.Ing. Jana Bražinová.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Národní program podpory cestovního ruchu
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Členská schůze MAS Nepomuk,
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Projektová dokumentace v projektech pro Strukturální fondy
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Evropská územní spolupráce
Nadnárodní/meziregionální spolupráce (TNC/IRC) vs
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
OP Meziregionální spolupráce
Základní informace o programu
19. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava
Fond mikroprojektů v Euroregionu Praděd v období
Výchova k občanství Státní správa a samospráva
Fond mikroprojektů v Euroregionu Praděd v období
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 2. května 2018 Tato akce je.
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Cyklus malého projektu
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Zlín,
Úvodní informace o Fondu malých projektů
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Odborný seminář pro potenciální žadatele o dotaci na projekt Krajský úřad Jihomoravskéhjo kraje Brno, 1 dubna 2008 Operační program přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika Cíle 3 v období Ing. Vladimír Šourek Odbor regionální přeshraniční spolupráce

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Porovnání v rozdělení finančních prostředků na jednotlivé OP přeshraniční spolupráce Cíle 3 období 2007 – 2013 s OP přeshraniční spolupráce Iniciativy Společenství INTERREG IIIA období 2004 – 2006 v České republice z ERDF Krajský úřad Pardubického kraje za účasti zástupců KÚ a euroregionů Kriterium pro rozdělení: ve stejném poměru jako v období 2004 – 2006, (tehdy délka hranice a počet obyvatel v regionu) OP v mil.€Alokace Alokace ČR Polsko 16, 50103, 68 ČR Slovensko 9, 00 56, 55 ČR Rakousko 11, 00 69, 12 ČR Bavorsko 8, 60 55, 04 ČR Sasko 9, 90 67, 20 celkem 55, 00351, 59

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Základní charakteristika OP pro období  Vazba na OP Iniciativy Společenství INTERREG IIIA  Společná příprava s partnerským státem  Reflexe priorit stanovených v NSRR - podpora podnikání a cestovního ruchu - dostupnost dopravy a CR - kvalita ŽP a rozvoj venkova - sociální a kulturní rozvoj  Větší množství finančních prostředků (cca 2, 5x více)  LEAD PARTNER PRINCIP společná příprava  Splnění min. 2 ze 4 zákl. kritérií : společná realizace  Fond mikroprojektůspolečný personál  Monitorovací výbor (dříve i Řídící výbor) společné financování  ERDF 85% (dříve 75%), SR 5%  Regionální výbor pro FMP  Vhodní příjemci: veřejnoprávní subjekty, nestátní neziskové organizace  oprávněné území  Přeshraniční spolupráce: všechny OP 351, 6 mil. € z ERDF (cca 85 % z celé Evropské územní spolupráce)

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Rozdělení finančních prostředků do prioritních os u OP Slovensko-ČR pro obě části programu/ pro českou část z ERDF 1.Podpora sociokulturního a hospodářského rozvoje regionu a spolupráce: 50,079 mil. /30,538 mil.€ ( v rámci toho i Fond mikroprojektů, který je dotován max. 10% z celkové alokace na program) 2.Rozvoj dostupnosti přeshraničního území a životního prostředí : 37,096 mil./22,621 mil.€ 3.Technická pomoc : 5,564 mil. / 3,393 mil. € celkem na program : mil. / 56,552 mil. € z Evropského fondu regionálního rozvoje

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Rozdělení finančních prostředků do prioritních os u OP Slovensko-ČR pro českou část z ERDF/státní rozpočet/celkem v mil. € 1.Podpora sociokulturního a hospodářského rozvoje regionu a spolupráce: 30,538 /5,389/35,927 ( v rámci toho i Fond mikroprojektů, který je dotován max. 10% z celkové alokace na program) 2.Rozvoj dostupnosti přeshraničního území a životního prostředí : 22,621/3,991/26,613 3.Technická pomoc : 3,393 /0,598/3,991 celkem na program : 56,552 /9,979/66, 532 ERDF /státní rozpočet/celkem

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Fond mikroprojektů Finanční rámec Fondu mikroprojektů Projekt – časový úsek Správce - LeadpartnerRegion Bílé KarpatyTrenčianský sam. kraj Správce – partner projektu Trenčianský sam. KrajRegion Bílé Karpaty Alokov. prostředky v €Podíl CZ: ,00Podíl SK: ,40 Podíl SK: ,00Podíl CZ: ,60 Celkem: ,00Celkem : ,00Celkem: ,00 Pravidlo N +N+3N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Současný stav OP Slovensko - ČR  Základní programový dokument schválen v EK  Ustavující zasedání Monitorovacího výboru (MV) v Bratislavě (schválení Statutu a jednacího řádu a hodnotících kritérií)  Finalizace doprovodné programové dokumentace (PM, Příručka pro uživatele, projektová žádost, partnerská smlouva atd.)  Vyhlášení programu 14.dubna 2008 doprovázené veřejným seminářem v Trenčíně  Odborné semináře pro potenciální žadatele pořádané kraji  Do 31. května 2008 předkládání projektových žádostí na JTS v Bratislavě a na Infobodu v Brně  19. září 2008 : 2. zasedání MV (výběr projektů předložených do 31. května 2008)

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Podání, hodnocení a výběr projektových žádostí na příkladu OP SR-ČR LPP Projektová žádost JTS/Infobod Kontrola oprávněnosti Za koordinace JTS Věcné a obsahové hodnocení JTS Přeshr.spolupráce Přeshr. dopad VÚC v SR RK Kraje v ČR RK ITMS IISMV Formální kontrola

9 Příklad finančních toků při realizaci OP SR – ČR Certifikační orgán (Ministerstvo financí SR) EK Platební jednotka Převod podílu národního spolufinancování Řídící orgán Kontrolor první úrovně (PP) Kontrola plateb za část projektu PP Kontrolor první úrovně (LP) Kontrola plateb za část projektu LP Lead partner Projektový partner Žádost o platbu Souhrnná žádost o platbu Žádost o platbu za projekt Zaslání osvědčení z kontroly první úrovně LP a PP CRR + MVRR MMRR + MVRR CRR + MVRR Výstup kontroly (kontrolní zpráva) Doklady o platbách z část projektu PP Distribuce prostředků EU za část projektu PP Výstup kontroly (kontrolní zpráva) Doklady o platbách z část projektu LP

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY OP Slovensko - ČR : (Vladimír OP Rakousko – ČR : (David OP ČR – Polsko : (Jaroslava OP Bavorsko – ČR : (Tomáš OP Sasko – ČR: (Josef Děkuji za pozornost Ing. Vladimír Šourek odbor regionální přeshraniční spolupráce Ministerstvo pro místní rozvoj Na Příkopě 3-5, Praha 1( pracoviště) Staroměstské nám. 6, Praha 1(Pošt. adresa)