Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLA Základní škola Malá Morávka, okres Bruntál, příspěvková organizace AUTOR Mgr. Zuzana Zechová PŘEDMĚT Prvouka NÁZEV Rok ROČNÍK 3.
Advertisements

VY_32_INOVACE_ 04_ Lidé a čas Kalendář (SADA ČÍSLO 2)
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Vítek Urban prosinec 2004 prima
Strom po celý rok Jaro Léto Podzim Zima Adam Škoda Kalendář.
TRVÁNÍ DNE A NOCI.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Podzimní a zimní měsíce
Základní škola a Mateřská škola Chlebičov DUM 57. Březen 2012 Jarní a letní měsíce.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
JARO.
Strom po celý rok podzim
Jaro Jaro (zastarale Vesna) je jedno ze čtyř ročních období. V mírném pásu se vyznačuje začátkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením aktivity živočichů.
Strom po celý rok Autor: Weissová Klára.
Roční období Název školy:
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Strom po celý rok Autor: Matěj Vyskočil JARO LÉTO zima PODZIM.
Stromy po celý rok Veronika Prouzová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Prvouka ROČNÍ OBDOBÍ 1. ročník
Výukový prográmek pro děti 2.třídy ZŠ Roční období
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Zdravé potraviny OVOCE ZELENINA Ovoce dozrávající v létě na keřích Maliny Ostružiny Rybíz Borůvky Angrešt.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Léto Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_80_PRV1 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Roční období NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
ROČNÍ OBDOBÍ VY_32_INOVACE_1C_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
Roční doby létopodzimzima. Jaro Podle kalendáře začíná jaro 21.března. Rozkvétají první jarní květiny.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola
JARO? LÉTO? ZIMA? PODZIM? ROČNÍ OBDOBÍ
URČETE JEDNOTLIVÁ ROČNÍ OBDOBÍ
DUM I. / 10. měsíce Bc. Zdeněk Klíma.
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Autor: Mgr. Radana Marelová
VY_52_INOVACE_07_Léto kolem nás
ROČNÍ OBDOBÍ Tereza Skálová.
Autorka: Vendula Szappanosová
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov
KALENDÁŘ.
LOTO – ROČNÍ OBDOBÍ Hra je určena pro čtyři hráče. Před započetím hry vystřihněte kartičky označené k vystřižení. Kartičky doporučujeme zalaminovat.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_12_PODZIM TÉMA: PODZIM
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_29_PRVOUKA
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
DUM I. / 15. roční období Bc. Zdeněk Klíma.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
Strom po celý rok Jaro (zastarale Vesna) je jedno ze čtyř ročních období. V mírném pásu se vyznačuje začátkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením aktivity.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
ROČNÍ OBDOBÍ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_04_JARO TÉMA: JARO
1.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.
Transkript prezentace:

Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271, Křižany Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ AutorMgr. Jiřina Jonášová ČísloVY_52_INOVACE_67 NázevMĚSÍCE V ROCE PředmětPRVOUKA Ročník/y/3. ročník Anotace Obrazový materiál. Žáci se učí o měsících v roce. Součástí prezentace jsou tabulky. Souvislost s ročním obdobím. Typické události pro jednotlivé měsíce. Druh učebního materiálu Prezentace Časová dotace min Datum vytvoření Datum odučení

Měsíce v roce POŘADÍMĚSÍCPOČET DNŮROČNÍ DOBA 1.leden31ZIMA 2.únor28( jednou za 4 roky 29)ZIMA 3.březen31ZIMA, JARO 4.duben30JARO 5.květen31JARO 6.červen30JARO, LÉTO 7.červenec31LÉTO 8.srpen31LÉTO 9.září30LÉTO, PODZIM 10.říjen31PODZIM 11.listopad30PODZIM 12.prosinec31PODZIM, ZIMA

1. měsíc je LEDEN má 31 dní podle kalendáře je zima je první den nového kalendářního roku. Je státní svátek. Nejdeme do školy.

2. měsíc je ÚNOR má 28(29)dní podle kalendáře je zima. Únor je nejkratší měsíc v roce. Má 28 dní, jedou za 4 roky 29dní. (Je to proto, že Země oběhne kolen slunce 365a čtvrt krát za rok. Čtyři čtvrtiny dají za 4 roky 1 den.)

3. měsíc je BŘEZEN má 31dní podle kalendáře je zima od jaro začíná podle kalendáře jaro.

4. měsíc je DUBEN má 30.dní podle kalendáře je jaro. V dubnu bývají Velikonoce.

5. měsíc je KVĚTEN (máj) má 31 dní podle kalendáře je jaro je svátek práce. Přicházejí na svět mláďata.

6. měsíc je ČERVEN má 30 dní podle kalendáře je jaro od léto. V červnu končí škola. Dostáváme závěrečné vysvědčení.

7. měsíc je ČERVENEC má 31 dní podle kalendáře je léto. Začínají dvouměsíční prázdniny.

8. měsíc je SRPEN má 31 dní podle kalendáře je léto. Jsou dvouměsíční prázdniny, koupeme se….

9. měsíc je ZÁŘÍ má 30 dní podle kalendáře je léto od podzim. Začíná nový školní rok.

1O. měsíc je ŘÍJEN má 31. dní podle kalendáře je podzim. Jeleni troubí, jsou v říji. Bojují mezi sebou.

11. měsíc je LISTOPAD má 30 dní podle kalendáře je podzim. Padá listí stromů ….

12. měsíc je PROSINEC má 31 dní podle kalendáře je podzim začíná zima. 24. prosince slavíme Vánoce. 31.prosince je Silvestr, loučíme se se starým rokem a vítáme rok nový.

Měsíce v roce 1.leden 31dnů 2.únor dnů 3.březen 31dnů 4.duben 30 dnů 5.květen 31dnů 6.červen 30 dnů 7.červenec 31dnů 8.srpen 31dnů 9.září 30 dnů 10.říjen 31dnů 11.listopad 30 dnů 12.prosinec 31dnů

Zdroje Prvouka : Didaktický soubor pro 1. – 3. ročník 1. vydání. Olomouc: Media DIDA s.r. o.,2010. ISBN (zimní krajina, stavění sněhuláka, koupání v moři a v rybníku,vánoční stromeček. Prvouka : Didaktický soubor pro 1. – 3. ročník 1. vydání. Olomouc: Media DIDA s.r. o.,2010. ISBN Foto autorky: sběr borůvek v lese, první školní den ATRIPLEXMEDIA. Wikipedie otevřená encyklopedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: jaro – březen) KAMENÍČEK, Jan. Wikipedie otevřená encyklopedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: vajíčka) XTH-FLOOR. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: (kachna s káčaty) DEZIDOR. Wikipedie otevřená encyklopedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: _Pod%C4%9Bbrad,_volby_2010.jpg(poslední školní den v červnu) _Pod%C4%9Bbrad,_volby_2010.jpg(poslední PALICA. Wikipédia -slobodná encyklopédia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: (Velikonoce- symboly) WEWEL, Meinolf. Wikipedie otevřená encyklopedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: (podzimní listí) SEEHAGEL, Heinz. Wikipedie otevřená encyklopedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: (jeleni v říji) AIDA. Wikipedie otevřená encyklopedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: (ohňostroj)