KIVS - Komunikační infrastruktura veřejné správy a Centrální místo služeb (CMS) Dynamický nákupní systém s názvem: „Poskytování služeb KIVS - 2013-2017“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Advertisements

Zákon o veřejných zakázkách: problémové okruhy
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Business novýma očima Elektronické tržiště veřejné správy CenTrade Ing. Michal Rosenbaum konference ISSS
Systém kontrolní činnosti SEI
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Elektronizace veřejného zadávání Mgr. Veronika Krajíčková Kontakt:
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek – změny v oblasti elektronizace veřejných zakázek a uveřejňování informací Praha,
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
KIVS - Komunikační infrastruktura veřejné správy a Centrální místo služeb (CMS) Dynamický nákupní systém s názvem: „Poskytování služeb KIVS “
Elektronické prodejní aukce Elektronizace veřejných zakázek Praha, Ing. Jakub Caska, Ph.D. Vojenské lesy a statky ČR, s.p.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Změny v průběhu kontrol (kontrolní řád) kpt. Mgr. Blanka Kliková Oddělení stavební prevence, kontrolních činností a ZPP HZS Karlovarského kraje kpt. Mgr.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
Poskytování služeb KIVS prostřednictvím dynamického nákupního systému – stav projektu CMS FORUM
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
KIVS - Komunikační infrastruktura veřejné správy a Centrální místo služeb (CMS) Dynamický nákupní systém s názvem: „Poskytování služeb KIVS “
KIVS CMS Fórum Další postup realizace KIVS.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Elektronické nástroje a uveřejňování informací při zadávání veřejných zakázek po RNDr. Eva Vízdalová Konference.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Aplikace Monitorovací systém
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Dynamický nákupní systém pro praxi
Registr smluv v kontextu zákona o zadávání veřejných zakázek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek – změny v oblasti elektronizace veřejných zakázek a uveřejňování informací
Novelizace přezkumných směrnic
Transkript prezentace:

KIVS - Komunikační infrastruktura veřejné správy a Centrální místo služeb (CMS) Dynamický nákupní systém s názvem: „Poskytování služeb KIVS “ CMS FORUM KIVS - Komunikační infrastruktura veřejné správy a Centrální místo služeb (CMS)

Agenda Úvodní slovo Rekapitulace stávajícího stavu projektu – Souhrn událostí s dopadem na návrh harmonogramu prezentovaném dne – Aktuální harmonogram projektu k – Rekapitulace přehledu dílčích VZ – 1. kolo Požadavky na součinnost od Pověřujících zadavatelů (2. kolo) Nový elektronický nástroj DNS E-ZAK Opční právo (proces, pravidla, praxe) Otázky a odpovědi Slovo závěrem KIVS - Komunikační infrastruktura veřejné správy a Centrální místo služeb (CMS)

Souhrn událostí s dopadem na návrh harmonogramu prezentovaném dne Dne podání předběžné nabídky 13 uchazečem. Zadávání požadavků Pověřujícími zadavateli do portálu KIVS, vč. kontroly dat do – Celkem služeb ve stavu „Postoupeno“ – Celkem vygenerováno Poptávkových listů 367 DI č. 22 k zadávacím podmínkám – Dne pověření České pošty, s.p., Odštěpného závodu ICT služby, jako osoby zastupující Centrálního zadavatele dle § 151 ZVZ. – Dne Oznámení o změně elektronického nástroje E-ZAK ( – Data evidovaná v elektronickém systému ELISN pro dynamický nákupní systém s názvem Poskytování služeb KIVS byla ke dni změny převedena do nového elektronického systému. Rekapitulace stávajícího stavu projektu Základní milníkyTermín zahájeníTermín dokončení Předání návrhů Poptávkových listů, připomínkování Pověřujícími zadavateli, vč. zapracování připomínek I. kolo - Zveřejnění výzev, Poptávkových listů v rámci DNS (lhůta pro místní šetření a podání nabídek) I. kolo - Zahájení e-aukcí, hodnocení nabídek, rozhodnutí Centrálního zadavatele o výběru nejvhodnější nabídky, lhůta pro podání námitek, podpisy smluv mezi zadavateli a vybraným uchazečem II. kolo - Zveřejnění výzev, Poptávkových listů v rámci DNS (lhůta pro místní šetření a podání nabídek) II. kolo - Zahájení e-aukcí, hodnocení nabídek, rozhodnutí Centrálního zadavatele o výběru nejvhodnější nabídky, lhůta pro podání námitek, podpisy smluv mezi zadavateli a vybraným uchazečem KIVS - Komunikační infrastruktura veřejné správy a Centrální místo služeb (CMS)

Dne a odeslány Zjednodušená oznámení o zakázce v rámci dynamického nákupního systému. Celkem Centrální zadavatel zveřejnil 182 oznámení. K uveřejnění ve Věstníku došlo – Lhůta (15 kalendářních dnů) pro podání předběžných nabídek nebo oznámení stávajících uchazečů o změně kvalifikačních údajů. Lhůtu pro podání oznámení o změně kvalifikačních údajů využili dva uchazeči ( a ). Uzavření se uskutečnilo dne Dne Rozhodnutí o změně ZD (Č. j. MV /SIK5-2013). Odeslání 182 výzev kvalifikovaným uchazečům dne – Podání nabídek uchazeči do 13. – Aktuální harmonogram projektu k Rekapitulace stávajícího stavu projektu KIVS - Komunikační infrastruktura veřejné správy a Centrální místo služeb (CMS) Dílčí zadavatelské činnostiI. vlnaII. vlnaIII. vlna Požadavky, kontrola dat v potále KIVS Finální vygenerování PL Zveřejnění Zjednodušených oznámení (F9)25.9. – – – Podání předběžných nabídek – – – Odeslání výzev – – – Podání nabídek13. – – – Zahájení elektronických aukcí ( ) Migrace (Max. doba zavedení služby)duben 2014červen 2014srpen 2014

Rekapitulace stávajícího stavu projektu KIVS - Komunikační infrastruktura veřejné správy a Centrální místo služeb (CMS)

Do Portál KIVS – Kontrola požadavků / služeb v portále KIVS pro II. vlnu EA (stav „Postoupeno“) Dne generování Poptávkových listů (ČP OZ) Dne odeslání Pověřujícím zadavatelům k odsouhlasení Do potvrzení / zaslání připomínek od Pověřujících zadavatelů Do zapracování připomínek, komunikace s Pověřujícími zadavateli, finalizace Do generování finálních Poptávkových listů (cca +, PL) Do zaslání kontaktních osob pro místní šetření – Kontaktní osobou pro realizaci prohlídek míst plnění uvedenou v dílčích výzvách je Ing. Václav Vávra. – Nezbytné předat DNS zprávou na uchazeče, a to po zveřejnění dílčích výzev – Upozornění pro Uchazeče: „V rámci ohlášení pro umožnění realizace místního šetření je nezbytné volat minimálně 24 hodin před vlastní návštěvou zájmových objektů. Zajištění vstupů do objektů státní správy si vyžaduje vysoké nároky na fyzickou i objektovou bezpečnost.“ Požadavky na součinnost od Pověřujících zadavatelů (2. vlna) KIVS - Komunikační infrastruktura veřejné správy a Centrální místo služeb (CMS)

Změna elektronického nástroje je přímým důsledkem změny administrátora dynamického nákupního systému s názvem Poskytování služeb KIVS , neboť došlo k uplynutí doby platnosti smlouvy na administrátorské činnosti. Původní administrátor byl zároveň poskytovatelem původního elektronického nástroje. Ode dne Centrální zadavatel a dodavatelé využívají pro zadávání dílčích veřejných zakázek v rámci dynamického nákupního systému s názvem Poskytování služeb KIVS výlučně elektronický nástroj s názvem E-ZAK, který je pro dodavatele přístupný na adrese Veškeré data evidovaná v elektronickém systému ELISN pro dynamický nákupní systém s názvem Poskytování služeb KIVS byla ke dni změny převedena do Nového elektronického systému. Připravujeme: – Testovací scénáře v demoverzi pro zařazené uchazeče do DNS Nový elektronický nástroj DNS E-ZAK KIVS - Komunikační infrastruktura veřejné správy a Centrální místo služeb (CMS)

Vzhledem k dynamickým nárokům na zajišťování Služeb, jež není s ohledem na standardní průběh zadávacího řízení možné smluvně zajistit bezodkladně, a s ohledem na povahu Služeb, je možné využít opční právo během účinnosti Smlouvy písemně uplatnit u Poskytovatele změnové požadavky ohledně Služeb specifikovaných v Poptávkovém listu. Centrální zadavatel připravuje Metodický pokyn (proces) pro uplatnění a řízení změnových požadavků. – Předpokládaný termín finalizace a předání Pověřujícím zadavatelům – 11/2013. Smlouva na poskytování služeb KIVS - CMS Změna služeb ve Smlouvě – OPCE – Právo Koncových uživatelů uplatňovat změnové požadavky – počty přípojek, rychlost nebo jiné parametry Služeb. – Uplatnění opčního práva je Koncový uživatel oprávněn učinit v souladu a v rozsahu upraveném ZVZ a Smlouvou. Centrální registr opcí KIVS – Všechny Opce musí být uplatněny prostřednictvím Ministerstva, a to zasláním písemného požadavku Koncového uživatele Ministerstvu. – Ministerstvo zaznamená požadavek do své evidence Centrální registr opcí KIVS a po jeho vyhodnocení uplatní vůči Poskytovateli. – Centrální registr opcí KIVS administruje Ministerstvo a shromažďuje v něm všechny změnové požadavky Koncových uživatelů uplatněné dle Smlouvy. Opční právo (proces, pravidla, praxe) KIVS - Komunikační infrastruktura veřejné správy a Centrální místo služeb (CMS)

Maximální rozsah Opce – Na základě Opcí může být celková cena Služeb dle Poptávkového listu specifikovaných ve vztahu k určitému Koncovému uživateli navýšena či snížena nejvýše o 30 % výchozí hodnoty. Postoupení opcí – Každý Koncový uživatel je oprávněn uplatňovat Opce v povoleném rozsahu pouze ve vztahu ke Službám, které odebírá, ledaže jiný Koncový uživatel postoupí své právo na uplatnění změnového požadavku dle Smlouvy v rozsahu, v jakém k okamžiku postoupení práva disponuje; – postoupení je oprávněno zprostředkovat Ministerstvo. – O čerpání Opcí jednotlivými Koncovými uživateli a rozsahu postoupení práva na uplatnění Opcí vede Ministerstvo. Organizační opce – Koncový uživatel je oprávněn opakovaně uplatňovat Opce, které jsou vyvolány organizačními změnami ve struktuře Koncového uživatele, tzv. Organizační opce, včetně snížení množství Služeb, změny kvality Služeb, změny místa poskytování Služeb, převedení práv na poskytování Služeb (či jen některých z nich) na jiného Koncového uživatele apod. – Uplatnění Organizační opce musí být doloženo řádným odůvodněním Koncového uživatele. Předpokládá-li realizace Organizační opce změnu poštovní adresy poskytování Služby, povede Poskytovatel s příslušným Koncovým uživatelem technické šetření. – Cena za Služby poskytované po uplatnění Organizační opce bude stanovena způsobem dle Smlouvy. Opční právo (proces, pravidla, praxe) KIVS - Komunikační infrastruktura veřejné správy a Centrální místo služeb (CMS)

Schválení výjimky z postupu stanoveného v bodě I/2b usnesení vlády ze dne 22. února 2010 č. 158, o opatřeních při zadávání veřejných zakázek, ve znění usnesení vlády ze dne 14. června 2010 č Na období po 27. březnu 2013 zabezpečit nákup odpovídajících datových a hlasových služeb KIVS v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, kdy lze uplatnit ustanovení § 23 odst. 4 písm. b) zákona o veřejných zakázkách jako krajně naléhavý případ, a to na dobu nezbytně nutnou, přičemž takto uzavřené smlouvy budou obsahovat ustanovení o možnosti výpovědi objednatele bez uvedení důvodu s tříměsíční výpovědní dobou. Informovat ministra vnitra do 30. října 2013 o výsledných cenách dosažených v zadávacím řízení podle bodu IV/1a tohoto usnesení, Povinností Centrálního zadavatele je do 31. prosince 2013 podat vládě souhrnnou informaci o průběhu zadávacího řízení a o dosažených výsledných cenách v rámci jednotlivých resortů/úřadů v období po 27. březnu 2013 na základě informací získaných podle bodu IV/1b tohoto usnesení. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 27. února 2013 č. 138 KIVS - Komunikační infrastruktura veřejné správy a Centrální místo služeb (CMS)

? Otázky a odpovědi... KIVS - Komunikační infrastruktura veřejné správy a Centrální místo služeb (CMS)

Děkujeme Vám za pozornost KIVS - Komunikační infrastruktura veřejné správy a Centrální místo služeb (CMS)