Ing. Stanislav Jäger, Tima Liberec, s. r. o. 3. 5. 2012, Praha, MŠMT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Číslo operačního programu: CZ.1017 Název OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: AutoNet, nová kvalita výuky v autooborech na středních.
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Cesta k modernímu vzdělávání
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Projekty rozvoje ICT ve škole Blanka Kozáková MŠMT odbor 55 SIPVZ
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PROJEKT HUMAN STEP Výroční konference NTS F,
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Inovace dopravních a strojírenských vzdělávacích programů na VOŠ, SPŠ automobilní a technické v Českých Budějovicích Dr. Jiří Ludačka.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Šablony OP VVV a podpora nadání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Aktuální informace o stavu
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Mgr. Zuzana Šalamounová, Ph.D.
Hlavní manažér SP Kvalita I
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Ing. Stanislav Jäger, Tima Liberec, s. r. o , Praha, MŠMT

 Příjemce:  Tima Liberec, s. r. o.  Partneři:  Soukromá podnikatelská střední škola Česká Lípa, v. o. s.  Základní škola a Střední škola waldorfská, Semily, p. o.  Střední umělecká škola v Liberci, s. r. o.  Střední škola uměleckořemeslná a oděvní Liberec, s. r. o.  Střední průmyslová škola elektrotechniky a informačních technologií, Dobruška, p. o.  Střední průmyslová škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Nové Město nad Metují, p. o.

zpracovat a ve dvou krajích ověřit a v celé ČR šířit  a) krátkodobé a dlouhodobé výukové projekty  b) výukové videoklipy obojí s tématikou tolerance, lidských práv, odstraňování xenofobie, rasismu, extremizmu apod.

1) žáci středních škol a středních odborných škol, které jsou partnery projektu  Cílem práce studentů je především:  vymyslet  připravit  a natočit videoklipy 2) pedagogičtí pracovníci partnerských škol (vytvářejí výukové projekty a napomáhají studentům při přípravě výukových videoklipů)

A1 Příprava pedagogů a příprava výukových projektů 1. školení pro pedagogy ve 3 tématech a) pro zpracování výukových projektů b) pro tématiku xenofobie atd. c) pro realizaci videoklipů a využití ICT ve výuce 2. iniciační práce studentů: studenti všech partnerských škol byli vyzváni, aby pro projekt navrhli vhodné logo – vítězem je logo z WŠ Semily

A2 Tvorba a pilotní ověřování výukových projektů 1. vývoj, realizace a ověření dlouhodobých výukových projektů, 2. vývoj, realizaci krátkodobých výukových projektů, 3. návrh a ověření metod skupinové výuky.

Dosud vytvořeno 8 VP, které se nyní ověřují na dalších středních školách kdo vytvořil název VP 1. SPoSŠ ČL DVPZnám tě – žijeme v jednom městě! 2. WŠ Se DVPHolokaust a xenofobie 3. SUŠ Lb KVPSkrytá kamera 4. SŠUO Lb DVPPrávo na volný pohyb 5. SPŠE Do KVP DVP Hodnota lidského života I Hodnota lidského života II 6. SPŠ NM KVP My sme ty frajeři Ti z tržnice KVP = krátkodobý výukový projekt, DVP = dlouhodobý výukový projekt

 Skrytá kamera – osnova výukového projektu (s návazností na VV)  Hodnota lidského života I.

A3 Tvorba a uplatnění videoklipů ve výuce dané problematiky a) tvorba VV  tematická diskuse žáků k problémům ve škole, komunitě a společnosti  co z toho by se mělo řešit, co ovlivňovat a jaké jsou možnosti řešení  volba námětů pro videoklipy  sestavení realizačního týmu pro videoklip  proškolení realizačních týmů  volba námětů a příprava scénářů,  natočení klipu v přirozených podmínkách nebo připravených kulisách,  zpracování (střih, ozvučení, titulky, vizuální efekty apod.)

A3 Tvorba a uplatnění videoklipů ve výuce dané problematiky b) začlenění klipu do další výuky  použití VV ve výuce společenských věd, ale zejména v průřezových tématech a mezipředmětových vztazích,  efektivní prostředek aktivní účasti žáků ve vzdělávacím procesu

- ukázky z dosud vytvořených 63 výuk. videoklipů název klipuškola TestSUŠ Liberec Papírová hyenaWŠ Semily PastelkaSPoSŠ Č. Lípa Azyl 1SUŠ Liberec Šaty (ne)dělají člověkaWŠ Semily

A4 Finalizace výstupů projektu a jejich šíření mimo autorskou školu 1. Finální řízené využití videoklipů a výukových projektů ve výuce: a) Prezentace videoklipů a spojená s další výukou pomocí VP proběhne na projektových dnech MovieDays (dosud uskutečněny 2 ročníky). b) Tvorba a distribuce dvou DVD s vybranými videoklipy a výukovými projekty (dosud vydáno 1 DVD)

A4 Finalizace výstupů projektu a jejich šíření mimo autorskou školu 2. Další šíření videoklipů: a) – odborný webwww.antixeno.cz Facebook YouTube apod. (klíčové slovo AntiXeno) b) distribuce DVD do všech SŠ v ČR (k projevilo zájem 269 škol) c) v budoucnu nabídka do České televize, regionální TV apod. d) další šíření (např. minifestival v Dobrušce, PPP…)

A4 Finalizace výstupů projektu a jejich šíření mimo autorskou školu 3. Finalizace a šíření výukových projektů: a) metodiky VP (krátkodobé i dlouhodobé) b) tři inovované metodiky skupinové práce zpracované pro zveřejnění na odborných serverech ( aj.) a určených k využití na dalších školách v ČRwww.projektovevyucovani.cz

Žáci  silně je zajímá tvorba VV  získávají cenné zkušenosti při hodnocení VV na MovieDays (připomínky odborné poroty)  tématiku berou velmi vážně – zpracovali několik klipů na téma neonacismus, šikana, drogy apod. Pedagogové  zajímavý projekt – s obdobným se ještě nesetkali  VP i VV využívají v praxi (zapojení do ŠVP)

 inovativní projekt – zaujal nejen pedagogy, kteří se s ním setkali  VV a VP jsou využitelné i po skončení projektu  VP si mohou pedagogové přizpůsobit podle svých potřeb  se studenty SŠ se dá výborně pracovat, když jim uděláte prostor pro jejich realizaci a přitom se s nimi dohodnete na pravidlech

 někdy komplikovaná spolupráce – komunikace se šesti partnery – ale hlavně:  příliš velká administrace související s projektem  zájem o projekt ze strany ŘO je o formální náležitosti, nikoliv o věcné výsledky – a děkujeme za dnešní výjimku!  dlouhé lhůty na schválení MZ, podstatných změn a plateb

Tima Liberec, s. r. o. tel.: