INFORMACE O VÝSLEDCÍCH TESTOVÁNÍ ŽÁKŮ Trenčín, 15. 4. 2010 Michal Uhlař EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ SPOLEČNĚ BEZ HRANIC 1 Metodické.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
K-base – Středočeská alternativa Freebase
Počítačové kurzy v rámci projektu TyfloEmployAbility Mgr. Radek Pavlíček, TyfloCentrum Brno, o. p. s.
Testy pro testování žáků 5. a 9. tříd 2012
AKREDITOVANÉ ŠKOLICÍ STŘEDISKO ČLEN ASOCIACE VDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH TRADICE OD ROKU 1991 Zdeněk Mašín Microsoft Gold Certified Partner Akreditované.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Computer Incident Response Capability
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Dne 9. prosince si učitelé I. a II. stupně i při vánočním shonu a přípravách na Vánoční jarmark udělali čas a zúčastnili se kurzu Alternativní formy.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/ Profil Škola 21.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Obor informační technologie
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR Milan Hanuš PŘEHLED UČIVA Výuka anglického, německého jazyka a matematiky.
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Každá (základní) škola má mít přehled o svých vzdělávacích výsledcích.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Motivační dopis zadání
AUTOEVALUACE ZŠ Olomouc, Mozartova 48
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
VYUŽITÍ VÝSLEDKŮ TESTOVÁNÍ 1. ROČNÍKŮ
Ostrava 30. září 2002 ECDL pro učitele Libor Koníček Přírodovědecká fakulta Ostravská univerzita.
PREZENTUJÍCÍ Hodnocením ke zvyšování kvality vzdělávacích služeb středních škol v kraji Vysočina Mgr. Miroslav Pech.
Evropské jazykové portfolio v praxi
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Centrum informačních technologií Ostravské Univerzity v Ostravě Čestmír Kantor, říjen 2006.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
T ESTOVÁNÍ ŽÁKŮ Horní Bečva, Michal Uhlař EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ SPOLEČNĚ BEZ HRANIC 1 Metodické a evaluační centrum,
Setkání KVC, Telč Michal Uhlař. Představení Ostravská univerzita v Ostravě – Pedagogická fakulta – Centrum dalšího vzdělávání – Metodické a evaluační.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
M-HELP PROJEKT NA PODPORU MATEMATIKY V JMK. Cíl: Zvýšení úrovně matematických dovedností žáků JMK Metody: - Zvýšení kompetencí učitelů matematiky - Transfer.
 Název projektu: Poklady kolem nás a v nás  Zkrácený název: Kolumbus  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.13/  Žadatel projektu: Blažek & Blažek,
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Obnova infrastruktury SIS II - 2. etapa (záložní centrum) projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Ostravská univerzita (1991 → )
Testování žáků (státní) – dosavadní zkušenosti
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Assessment centrum.
KVALITA rozvojový program kraje
Vazba na Operační programy
Využití digitálních technologií při výuce
E-learningový kurz e-learningu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Komplexní systém hodnocení
Informační zdroje české veřejné správy
Obnova HW (serverová část) v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Web Application Scanning
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Odborník ve školní praxi
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Základní škola a mateřská škola ANGEL V Praze 12
Transkript prezentace:

INFORMACE O VÝSLEDCÍCH TESTOVÁNÍ ŽÁKŮ Trenčín, Michal Uhlař EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ SPOLEČNĚ BEZ HRANIC 1 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

O BSAH PŘÍSPĚVKU Metodické a evaluační centrum Testování přes internet Statistické informace 2 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

MEC, O. P. S. Nezisková organizace Ostravské univerzity v Ostravě Založena v roce 2006 Evaluace Interní – autoevalauce Externí – zřizovatel školy Nástroje evaluace: Testování žáků testy Relativního přírůstku znalostí Testy zjišťování klimatu ve školách Testy moderních českých (československých) dějin po roce 1945 Testy „Technický talent“ Development centrum Manažerská školení pro vedoucí pracovníky škol Rozvoj manažerských dovedností 3 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

NAŠE ZKUŠENOSTI S ELEKTRONICKÝM TESTOVÁNÍM MEC, o.p.s. testuje od roku 2006 Program KVALITA 2007 – 2010 Ročně testujeme 8000 – žáků Celkem MEC otestoval více než žáků v ČR a SR 4 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

E LEKTRONICKÉ TESTOVÁNÍ Testování s využitím moderních komunikačních technologií (rozvoj dovednosti ovládání PC pro žáky od 3. třídy) Získávání informací z testování okamžitě po ukončení testování – výsledky z testování, zprávy z testování Možnost okamžitého porovnání (žák x žák, žák x třída, žák x škola, třída x třída, třída x škola, škola x škola apod.) Dynamika získaných výsledků v čase – porovnání v čase 5 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

T ESTOVÁNÍ PŘES INTERNET Výhody Okamžitá dostupnost výstupů Diagnostická informace Pro žáka Pro učitele žáka Pro rodiče žáka Logistika testování Omezení papírování Technické zajištění (vše na Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

T ECHNICKÉ ZAJIŠTĚNÍ Technické zajištění: Rychlost internetu (1GB download / 1 GB upload) Stabilita sítě (zajištěno interními pracovníky OU) Servery – testování probíhá na 4 serverech Efektivita 2 – Portál (administrace testování, přihlášení žáka apod. MEC – databáze portálu Kocour – zadání testů a výsledky testování Minda – generování zpráv 7 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

U ŽIVATELSKÉ PROSTŘEDÍ 8 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

T ESTOVÁNÍ ŽÁKŮ 9 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

U KÁZKA TESTU 10 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

Z ÁKLADNÍ STATISTIKA TESTOVÁNÍ ČR Celkový počet otestovaných škol: 41 Celkový počet otestovaných tříd: 214 Celkový počet otestovaných žáků: 4111 SR Celkový počet otestovaných škol: 35 Celkový počet otestovaných tříd: 152 Celkový počet otestovaných žáků: Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

Č ESKO X S LOVENSKO Matematika 12 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

Č ESKO X S LOVENSKO Anglický jazyk 13 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

Č ESKO X S LOVENSKO Německý jazyk 14 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

Č ESKO X S LOVENSKO Přírodovědný základ (Bi, Che, Fy) 15 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.

Z PRÁVY Z TESTOVÁNÍ Zpráva pro žáka Zpráva za otestovanou třídu Zpráva za otestovanou školu Zprávy byly předány pouze školám, nikdo jiný nemá ke zprávám přístup 16 Metodické a evaluační centrum, o.p.s.