Přednáška FIGU-Studiengruppe ČR 9. srpna 2014. Pojem „mimozemšťan“ Co si vybavíme, když se řekne „mimozemšťan“? Co cítíme při vyslovení tohoto slova?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

Bezpečnost, bezpečnostní hrozby a rizika
MENŠINY V ČR Okomentuj obrázky: O jaké skupiny lidí se jedná?
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Audovizuální a auditivní média v dějepisném vyučování AR 2013/2014.
Předtím než vám ukážu svou prezentaci o životu ve Vesmíru si uvědomte si, že nejsou vědecky potvrzené žádné informace ! ! ! ! !
Pro úspěch práce manažera a jím vedeného kolektivu je důležité i to, v jakém prostředí společně pracují, co je spojuje, jaké hodnoty a cíle sdílejí, jaká.
Rozbor uměleckého textu
VLIV ZMĚN SVĚTA PRÁCE NA KVALITU ŽIVOTA 2005 – 2008 Moderní společnost a její proměny Seminář k výzkumu na úseku BOZP
Jaké to je? Je to jako číst knihu, ale v každém jednom okamžiku mít možnost rozhodnout o čemkoliv, co některá z postav v knize dělá. Je to nejen o vyprávění.
EVVO - magické slovo. Co to je EVVO ? E NVIRONMENTÁLNÍ V ZDĚLÁVANÍ V ÝCHOVA a O SVĚTA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA je výchova týkající se životního prostředí.
AKTIVNÍ STÁRNUTÍ A MEZIGENERAČNÍ SOLIDARITA, ČILI JAK VŠTE VEDE STUDENTY K RESPEKTU A CHÁPÁNÍ STARŠÍCH OBČANŮ Mgr. Lenka Hrušková, Ph.D. VŠTE v Českých.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Potřeby lidí bez domova v procesu participace Eliška.
Vesmírní lidé Filozofie 2009 Jiří Zima. Filozofie 2009 Jiří Zima 1 Základní filozofie Existence mimozemské civilizace obývající vyšší dimenzi Andělé světla.
Sociální konstruktivismus
Use mouse or space bar to advance slides Možná se k Vám také dostala po internetu prezentace, jejímž obsahem je sdělení, že 27. srpna krátce po půlnoci.
Žijeme ve společném světě Stav, vývoj, rizika a možnosti v soudobé „multikulturní“ společnosti a globálním světě.
Přemýšleli jste někdy o tom, jaké to bude v roce 3000? Jak asi bude vypadat starý New York? Kolik přibude a ubude životních forem? Pokud ano, je pro vás.
Emoce (city).
Analytická psychologie
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Člověk v obtížných životních situacích Úvodní přednáška o krizích a jejích souvislostech.
KRÁSA KOLEM NÁS Jako kýč jsou v umění označována díla, která jsou příliš okázalá, rušivá. Jedná se také o laciné napodobeniny a nekvalitní ztvárnění určitých.
Riskuj ANOTACE: Žák si formou hry zopakuje rasy, národy, jazyky a náboženství AUTOR: Mgr. Rita Sobková JAZYK: ČEŠTINA OČEKÁVANÝ VÝSTUP: upevnění základních.
Společenské a hospodářské prostředí
MAGIE MASEK Diplomová práce.
12. října  z řeckého filein – milovat / sofia – moudrost  touhu po vědění, které by obsáhlo celou skutečnost a vyjevilo člověku smysl jeho života,
Úvod do dějepisu. Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Skupinové interview (Focus group)
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Občanská nauka Ročník:
SOCIÁLNÍ DETERMINACE PSYCHIKY
Pro začátek si představte: Představte si, že bychom byli všichni naprosto stejní. Líbilo by se vám to? Asi ne. A přece máme strach z lidí, které neznáme.
MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ KATEDRA PSYCHOLOGIE
Lidské rasy, národy, jazyky
IDEOLOGIE A STÁT I. IDEOLOGIEANTISEMITISMUSNACIONALISMUS.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Prof. Ing. Jaroslav Jakš, DrSc.
Poznáváme antickou kulturu „ „Vzdělanost má trpké kořínky, ale sladké plody“ Aristoteles.
Alexis de Tocqueville / / Karl Marx /1818 – 1883/
2. vlna ženského hnutí. Periodizace ženského hnutí 1. vlna: do získání hlasovacího práva 2. vlna: od 60. do cca 80. let 20. století (případně dosud) 3.
Základy sociální psychologie
Webové stránky AVL Webové stránky AVL www. avlcr.ic.cz www. avlcr.ic.cz.
Moc a síla internetu Mediální výchova 8. ročník LIDICE.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Geografie Věda, která zkoumá krajinnou sféru (od 6 – 70 km pod zemským povrchem – až po 30 km nad zemským povrchem) Jaký je svět kolem nás? Proč je plný.
Vždy jsem pohrdal línými bílými lidmi. Teď už můžu mluvit i o líných černých lidech. Jste chudí, protože jste nedodělali školu, berete drogy, máte tři.
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
úvod souhvězdí barva a teplota hvězd vznik a zánik hvězd červení obři supernova, bílý trpaslík kontrolní otázky.
Právo jako filosofický pojem. Co je to právo? – I.  „Tážeš-li se mě, co je to právo, pak to nevím a netážeš-li se mě, pak to vím.“  Právo je společenský.
Vedení dialogu a diskuse Dobrá dohoda je dcerou nespoutaného myšlení a vzájemného respektu Jiří Plamínek.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Lidské rasy.
Sociologie pro SPP/SPR/VPL
Tolerance k národnostním menšinám
Mediální manipulace rozjizdeji-kampan-proti-propagande-a- bludum/r~c1f97c0ea36f11e6a16a fea04/
Feminismus a ženské hnutí v bývalé NDR
Jak pracovat s učebnicí
Rodičovské vzdělávání jako součást celoživotního učení Klára Šeďová
Vývoj člověka Ontogeneze.
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
Studium dějin měst v Evropě, pojmosloví
Pedagogika a psychologie
5. Kultura jako řešení problémů přežití
KULTURA Společenská kultura Kultura ; VY_32_INOVACE_D3_01
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Přednáška FIGU-Studiengruppe ČR 9. srpna 2014

Pojem „mimozemšťan“ Co si vybavíme, když se řekne „mimozemšťan“? Co cítíme při vyslovení tohoto slova? Jaká je příčina našich představ a pocitů?

Původ ras na Zemi Všechny současně žijící rasy na Zemi mají nepozemský původ. Místa původu: - oblasti Lyry a Vegy (jiná časoprostorová struktura) - oblasti Siria (jiná časoprostorová struktura) - Mars a Malona (exploze Malony před cca lety) - Njsan v souhvězdí Lyry (jiná časoprostorová struktura) – emigrace na Zemi před cca lety = žlutá rasa; nejmladší původně mimozemská rasa na Zemi - Na Zemi se v běhu věků vytratilo vědění o původu pozemských ras …

Původ pozemšťanů je na jiných planetách Minulost pozemských ras: role muže a ženy; každodenní život, práce a vývoj; mír a války; běh milionů let; pohled Platóna do historie (viz výklad) …

Imigrace na Zemi Předci Plejaren, staří Lyřané a Vegané, ovládali cestování kosmem již před cca 22 milióny lety – již tehdy přišli na Zemi Vysazování trestanců na Zemi – před cca 8,5 – 4,5 miliony lety Velké imigrace: - před cca lety (Henok) - před cca lety (odštěpená skupina JHWH Asaela) - před cca lety (odštěpená skupina JHWH Pelegona) - před cca lety (prapředci bílé rasy) - před cca lety (Henoch, výuka Učení Nokodemiona a Henoka v oblasti Indie a Barmy)

Dílčí události Semjase + Elsi Schröder – 1975, Teherán Horst + Kohun a Athar – 1976, Bolívie Expediční lodě ze souhvězdí Cassiopeia – odlety v letech 1962 a 1969 Examinační kontakt inteligencí ze Zeta Reticuly (Betty a Barney Hillovi, 1961) Tunguzská událost – mongoloidní nepozemšťané se mísí s pozemšťany Phobol Cheng + Asket (ašrám ašóka) Vzdálení potomoci Hyperborejců – Aljaška, Aleuty, Mount Shasta Velikonoční ostrovy (obří nepozemští návštěvníci ovlivňující primitivní kulturu)...

Současné vývojové stadium Země Vývoj vědomí, myšlenek, pocitů, názorů lidstva a společnosti (historická perspektiva) Součastné stadium uvědomění: - šíření skutečné osvěty je potlačováno (nereálné spolky, nereálná ufologie, esoterika, náboženství, sektářství …) - intriky vládních představitelů, úřadů a armád (desinformační kampaň a její vliv na vědomí lidí) - současné názorové zmatky prozrazují nevědění a nezralost lidí po stránce kontaktů s nepozemskými lidmi - lidstvo ztratilo vědění o své skutečné historii a nyní je ve stadiu prvotní konfrontace s možnostmi a fakty nepozemského života

Pozemská propaganda a její vliv na vědomí lidí Propaganda určitých kruhů, zájmových skupin a organizací probíhá prostřednictvím knih, filmů, seriálů, internetových prezentací, televizních pořadů, rozhlasových her, přednášek apod. (to je důvod, proč při vyslovení slova „mimozemšťan“ cítíme strach, nejistotu, paniku, odpor, nenávist atp., ačkoliv to jinak nemá žádný racionální důvod) Realita vypadá jinak, než jak prezentují tyto „zdroje“, pro něž je charakeristické nevědění a vědomá desinformace Analyzujme společně jeden takový televizní pořad z reálného pohledu:

Aktuální přítomnost nepozemšťanů 4 uskupení nepozemšťanů v současnosti na Zemi, fakta: - častý výskyt ve všech vzdušných prostorech, aktivity v mnoha ohledech - souvislost alespoň jedné z těchto skupin s výskyty UFO v posledních 5000 letech - technika oproti Plejaren dosud zaostalá - chování těchto „cizinců“ dosud přinejmenším v některých aspektech nevyzrálé - častá pozorování po celé zemi

Otázky a diskuse ?