Datum: Zpracoval(a): 17. 6. 2015 Možnost zapojení obce do financování jednotlivých projektů občanů (smluvní ošetření, způsob financování)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zásady v rozvojových obytných zónách Zásady si kladou několik nových cílů : Partnerství soukromého a veřejného sektoru - posiluje se role investora, který.
Advertisements

Cílem Programu je snížení znečištění ovzduší z malých spalovacích zdrojů do tepelného výkonu 50 kW, tzv. lokálních topenišť využívajících tuhá paliva.
EVROPSKÝ FOND REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Povodně a finanční pomoc Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Hypoteční úvěr Stavební spoření
Centrum pro regionální rozvoj ČR
Hospodaření příspěvkových organizací Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. dubna 2008 Ing. Jana Štancíková.
HYPOTEČNÍ ÚVĚR. STAVEBNÍ SPOŘENÍ.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
§ 1 Předmět úpravy a působnost zákona – zákon upravuje:
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
FINANČNÍ ZAJIŠTĚNÍ PROJEKTU DM TO JESENÍKY II
KI ISVS MSK pilot spolupráce
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – , Olomouc Seminář.
Kotlíkové dotace. Základní podmínky Dle platné legislativy (zákona č. 201/2012 Sb.) nebude možné po roce 2022 provozovat neekologické kotle 1. a 2. emisní.
Deregulace nájemného v bytech RPG Deregulace nájemného v bytech RPG.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Dan Vrána.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Tisková konference - stavby ROP Mgr. Daniel.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji Bc. Pavel Šoltys, DiS
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
ROLE SPÚ Pozemkové úpravy v okrese Opava
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Seminář pro starosty obcí Libereckého kraje
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Program na podporu lesních ekosystémů
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
3. výzva „kotlíkových dotací“
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Datum: Zpracoval(a): Možnost zapojení obce do financování jednotlivých projektů občanů (smluvní ošetření, způsob financování)

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Možnost zapojení obce nefinančnífinanční publicita a informační kampaň konzultační činnost pro občany – žadatele o dotaci atd. dobrovolný příspěvek na výměnu kotle v rodinném domě na území obce

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Možnost financování dobrovolného příspěvku obcí finanční příspěvek obce na výměnu kotle v rodinném domě na území obce Vyplácení příspěvku (v různých formách - dotace, dar, půjčka) obcí přímo obcemi Předfinancování příspěvků obcí krajem Na základě uzavřené smlouvy mezi fyzickou osobou a krajem Na základě předem uzavřené dohody o spolupráci s následným vyúčtováním mezi krajem a obcí

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Možnost financování dobrovolného příspěvku obcí Zájem obce poskytnout příspěvek Dohoda o spolupráci Smlouva o poskytnutí dotace

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Uzavření dohody o spolupráci s obcí Základní principy: Deklarace kraje a obce se na výměně kotlů podílet určitou výší podpory Spolufinancování obce – stanovení výše procentuálního příspěvku případně pevné částky pro 1 fyzickou osobu Cílem je snížení emisí z lokálního vytápění domácností, proto vazba na nemovitost v daném katastrálním území, nikoliv na bydliště fyzické osoby - žadatele. Vlastník domu na území obceObčan s trvalým pobytem v obci

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Uzavření dohody o spolupráci s obcí Základní principy: Kraj – předfinancuje obecní příspěvek – vyúčtuje vyplacené příspěvky vůči obci 2x ročně k a k Obec – závazek uhradit krajem vyplacené příspěvky do 2 měsíců od předložení vyúčtování (v případě předloženého vyúčtování v termínu do ) a do (v případě předloženého vyúčtování v termínu do )

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Uzavření dohody o spolupráci s obcí Jednotné podmínky dohody Podobný přístup obcí k žadatelům Připomínkování dohody ze strany obcí Apel na vyjádření zájmu ze strany obce do konce listopadu, aby mohla být dohoda schválena na prosincovém zasedání ZK Uzavírání dohod – zřejmě do data zahájení příjmu žádostí Jedna dohoda na celé grantové schéma (obě výzvy), lze dodatkovat

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Uzavření smlouvy o poskytnutí dotace s obcí 2. fáze Kraj – vyúčtování kraje bude formou žádosti o poskytnutí dotace se seznamem poskytnutých kotlíkových dotací předloženo obci Obec – Uzavře s krajem smlouvu o poskytnutí dotace (2 měsíce od vyúčtování), na základě které kraji vyplatí předfinancované příspěvky Obec – Se zavazuje vyplatit dotaci kraji ve stanovených termínech (2 měsíce od vyúčtování), nejpozději do

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Obce se zájmem poskytnout příspěvek Baška Bělá Bratříkovice Čermná ve Slezsku Dívčí Hrad Dobrá Frenštát pod Radhoštěm Havířov Horní Bludovice Chvalíkovice Janovice Kopřivnice Kravaře Návsí Nižní Lhoty Nový Jičín Opava Ostrava Pražmo Příbor Šenov Třinec

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Smluvní zakotvení spolufinancování Spolufinancování bude realizováno na základě uzavření 2 smluv: 1.smlouva o spolupráci -zakotvení základního principu spolufinancování = kraj předfinancuje, obec poskytne finanční prostředky kraji následně formou dotace -zakotvení základních postupů při poskytnutí dotace, zejm.: o žádost o poskytnutí dotace 2 x ročně (do a do ) o uzavření smlouvy o poskytnutí dotace její poskytnutí do 2 měsíců od doručení žádosti o poskytnutí dotace -závazek uzavřít smlouvu o poskytnutí dotace (smlouva o smlouvě budoucí) 2.smlouva(y) o poskytnutí dotace