Vývoj maloobchodního trhu s pohonnými hmotami Jan Mikulec výkonný ředitel ČAPPO Petrol Summit 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Razantní opatření proti daňovým únikům na trhu s pohonnými hmotami
Advertisements

G7, a.s. Litvínov Váš spolehlivý dodavatel pohonných hmot!
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Následky nehod u osobních automobilů ve vazbě na jejich věk a roční proběh km (počty nehod a usmrcených osob při nehodách osobních automobilů) (vývoj za.
Daňové aktuality Daňové aktuality 14. října 2014 IFA Praha. náměstek ministra financí I. náměstek ministra financí.
O společnosti Založena v roce 1995, ISO 9001 Stabilní pozice v severních a středních Čechách Garance kvality a původu PHM Pobočky – Litvínov, Praha Obrat.
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Teplárenství a liberalizovaný trh s energiemi. České teplárenství Vývoj, současnost, perspektiva.
1 Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie Seminář AEM, , Praha Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Jak dál ve zpoplatnění silnic? 0 O 2 TRUCK BUSINESS DAY LEDNICE, 12. KV Ě TEN 2011.
Aktuální vývoj v oblasti DPH Blanka Mattauschová
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Možnosti rozvoje alternativních paliv v dopravě v České republice Praha
Valná hromada Svazu dopravy - Ekologická daňová reforma v ČR Ekologická daňová reforma (EDR) v ČR JUDr. Jan Dusík, MSc. I. náměstek ministra ředitel.
Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
Mgr. Romana Derková Ostrava,
Použití CNG v dopravě Svaz dopravy 5. března 2009 Ing. Jan Zaplatílek.
Technické řešení ČEPRO, a. s
Vývoj prodejů pohonných hmot v ČR a aktuální stav Evidence čerpacích stanic
Účinná kontrola kvality pohonných hmot © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Podpora dopravních společností provozující CNG autobusy Svaz dopravy – sekce silniční dopravy, SOR Libchavy Lubomír Kolman, Project Manager RWE.
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
Směrnice EP a Rady 2006/32/ES o energetické účinnosti u konečného uživatele a energetických službách a o zrušení směrnice 93/76/EHS Ing. František Plecháč.
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Úspory energie a regenerace
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Novela zákona o DPH pro rok 2013 Blanka Mattauschová
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
D AŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY Změny od dle právního stavu k Ing. Jan Molín, Ph.D. daňový poradce katedra finančního účetnictví a auditingu.
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Pohled MŽP na novely energetických zákonů Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel..:
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
8. září 2004AEM Praha1 Regulace v EU a vliv vstupu ČR na činnost ERÚ Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce licencí a regulace.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Česká pošta a využití CNG
EVROPSKÁ UNIE.
Úvod do problematiky, definice základních pojmů
Název přednášky Společnost Funkce, mail, případně další vhodné informace Zemní plyn - CNG a LNG - v nákladní dopravě E.ON Energie, a.s. – Jiří Šimek, Michal.
Informace o spalovacích pecích k likvidaci kadáverů MVDr. Marek Žižlavský, Ph.D. SEVARON.
Nesplněné legislativní závazky Ministerstva zdravotnictví s ohledem na členství České republiky v Evropské unii.
Praha – Žofín, 29. Září 2009 Vliv evropské legislativy na energetiku v ČR Tomáš HÜNER náměstek ministra průmyslu a obchodu Praha 29. září 2009.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Výkon státního odborného dozoru v roce 2015 Ministerstvo dopravy.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E18.14 Ročníktřetí.
Ne/Možnosti splnit cíle udržitelnosti v České republice ČAPPO - trh PHL v České republice.
G7, a.s. Litvínov Váš spolehlivý dodavatel pohonných hmot!
Novela zákona o pomoci v hmotné nouzi – veřejná služba Alena Zieglerová Praha, Úřad vlády, Setkání ASZ s NNO působících v oblasti sociálního.
Následky nehod osobních automobilů ve vazbě na jejich věk a roční proběh km (počty nehod a usmrcených osob při nehodách osobních automobilů) (vývoj za.
Energetická politika Mgr. Oldřich Hájek. Specifika energetické politiky Hybridní povaha politiky Hybridní povaha politiky Ve smlouvě o EU i o EHS není.
Perspektiva vysokoprocentních biopaliv v ČR Ing. Martin Kubů, 10_2015.
Anotace Materiál je určen pro 1. a 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu EKONOMIKA DOPRAVY, inovuje výuku použitím multimediálních.
Ing. Eduard Muřický Národní akční plán čisté mobility NAP ČM Ing. Eduard Muřický 18. října 2016 “CNG jako dostupná ekologická alternativa”,
12. přednáška Daně ze spotřeby. Daně ze spotřeby - Osnova 1. Úvod, základní pojmy, výnosy 2. DPH 3. Daně spotřební 4. Harmonizace v EU.
Vývoj maloobchodního trhu s pohonnými hmotami Jan Mikulec výkonný ředitel ČAPPO Petrol Summit 2016.
Vodohospodářské aktuality
KAMEROVÉ SYSTÉMY NA ČERPACÍCH STANICÍCH
STANDARDY ČAPPO SEMINÁŘ BEZPEČNOST DISTRIBUCE POHONNÝCH HMOT
Čerpání evropských dotací
Nový zákon o ochraně ovzduší
Petrol Summit 2017 Trh pohonných hmot včera, dnes a zítra Jan Mikulec výkonný ředitel ČAPPO.
25 let jsme tu pro vás a budeme i dalších 25 let
Legislativa (právní aspekty) chemických látek a přípravků II
Představení aktivit Skupiny MOL v České republice
Finanční podpora pro provozovatele LDS v rámci V. Výzvy Smart grids
Transkript prezentace:

Vývoj maloobchodního trhu s pohonnými hmotami Jan Mikulec výkonný ředitel ČAPPO Petrol Summit 2015

Vývoj počtu čerpacích stanic

Čerpací stanice – podíl staveb

Čerpací stanice v ČR a sousedících zemích Zajímavosti nejvíce ČS v Evropě – Itálie: , prodej na ČS 1,7 mil.lt/rok nejvyšší prodej na ČS – Lucembursko: 11,1 mil.lt/rok, následuje Velká Britanie (6,6 mil.lt/rok) nejnižší prodej na ČS – Řecko: 0,9 mil.lt/rok (6 500 ČS) podíl bezobslužných ČS nad 50%: Dánsko (72%), Švédsko (63%), Finsko (57%), Švýcarsko (56%). V Rakousku 23% (594 ČS).

Údaje o dodávkách BA a NM na trh v ČR

Prodejní ceny PHM v ČR

Cena PHM v ČR a sousedících zemích

Vývoj cen PHM v ČR a sousedících zemích

Složení vozového parku v ČR k

Registrace vozidel v ČR

Registrace nových vozidel dle paliva (01-09/2015)

Os. automobily – počet, proběh, emise

Legislativa aktuální novela zákona o SPD a zákona o PHM (kauce) – účinná od (zákon 157/2015 Sb.) –reakce na nález Ústavního soudu, zavádí možnost snížené kauce 10 mil. Kč po splnění řady podmínek –od zavedena oznamovací povinnost pro distributory PHM –dále legislativně technické úpravy zákona o SPD a zavedení daně ze surového tabáku novela zákona o SPD (tabák) – schválena Sněmovnou (tisk 512), předpokládaná účinnost –uvolnění zajištěného zboží (přeprava s vadnými doklady) –legislativní základ pro „alternativní doklady“ –možnost v dokladech k dopravě uvádět pouze sazbu SPD a množstí produktu –úprava rušení povolení z moci úřední –sazby daně z tabákových výrobků

Legislativa aktuální II novela zákona o SPD (EU) a zákona o ochraně ovzduší – projednávána Sněmovnou (tisk 418), předpokládaná účinnost –vyšší zdanění vysokoncentrovaných biopaliv (notifikace EU) –nezapočítávání vysokoncentrovaných biopaliv do objemové povinnosti –kvartální plnění objemové povinnosti alespoň na ~ 70% –upřesnění podmínek pro započítávání biosložek do objemové povinnosti zákon o elektronické evidenci tržeb - projednáván Sněmovnou (tisk 513 a 514), předpokládaná účinnost 1.pol novela trestn í ho z á kona a trestního řádu - projednávána Sněmovnou (tisk 458), předpokládaná účinnost druhý kalendářní měsíc po vyhlášení –mimo jiné znovu zavádí trestnost krácení daně již ve stadiu přípravy

Legislativa připravovaná či očekávaná novela zákona o pohonných hmotách –nutnost transpozice směrnice EU o podpoře infrastuktury pro alternativní paliva (termín říjen 2016) –obšírný návrh ČAPPO (definice čerpacích stanic, prodej PHM jen z čerpacích stanic jež jsou stavbou, fleetové karty, sortiment PHM, plnění a plombování cisteren…) novela zákona o ochraně ovzduší –vyvolána nutností transpozice směrnic EU 2015/1513 a 2015/562 ČSN Čerpací stanice pohonných hmot aktualizace Národního akčního programu ČR pro energii z obnovitelných zdrojů Národní akční plán čisté mobility

ČAPPO členy jsou Agrofert, Benzina, Čepro, MERO, OMV, Shell, Slovnaft a Total členství ukočily Česká rafinérská, ENI, Unipetrol RPA a Tesco rozvíjí se činnost odborných sekcí: vedle tradiční sekce Maziva nově sekce Alternativní paliva, LPG, Provozování ČS a Přeprava pohonných hmot příprava odborných standardů ČAPPO –Doporučený postup stáčení PHM na čerpací stanici – již na webu –dále metodika pro krizové situace na čerpacích stanicích zaměřená na oblast loupežných přepadení, minimální standardy kamerových systémů na čerpacích stanicích, minimální technické standardy na autocisterny přepravující pohonné hmoty, standardy služeb údržby čerpacích stanic, prevence před újezdy bez zaplacení a standardy pro alternativní paliva.