Studijní cesta HPH Kichlengern Ivo Pleva Datum narození: 12.05.1993 Vzdělání: 2009-2013 Střední škola technická – obor: Mechanik seřizovač mechatronik.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Advertisements

Průmyslová střední škola Letohrad
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Střední škola obchodu a služeb Jihlava
TECHNICKÁ DOKUMENTACE
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Masná 18, Praha 1 z pohledu studentů školy
Isolit–Bravo spol. s r.o. Jablonné nad Orlicí. Co děláme? Vývoj a výroba vysoce náročných nástrojů a forem Lisování sofistikovaných termoplastů a termosetů.
 zaměření: Silniční vozidla  Tento obor je zařazen mezi technické obory  Je určen pro chlapce i dívky, kteří se zajímají o automobily, jejich konstrukci,
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
Vzdělávání a výcvik pro automobilový průmysl 2. ročník odborné konference Kroměříž, 10. března 2005.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
„Vybudování centra vzdělávání pro nové i stávající technické obory“ MIEZB.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
Inovace roku Výukový systém Merkur robotika kolem nás.
Digitální učební materiál
Projekt UNIV 2 Kraje Proměna škol v centra celoživotního učení Program dalšího vzdělávání Obsluha a programování CNC obráběcích strojů Autoři projektu:
Střední odborná škola technická, Střední odborné učiliště a Učiliště, Lidická 31, České Budějovice Představuje:
Programátor CNC strojů
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Nástroje daňových úlev
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Ročník: 1. a 2. a .3 Vzdělávací obor: Strojírenská technologie, DIC
Byly jsme jako škola zařazeni do IPRM Děčína. V rámci projektu Modernizace sportovišť ZŠ Kamenická, ZŠ Vrchlického a ZŠ Komenského náměstí, Modernizace.
Cars.  Vybrali jsem si toto zaměření, protože nás baví vyrábět a opravovat auta.  K založení firmy budeme potřebovat peníze, pracovníky, stroje, budovu,
VOŠ, SPŠ automobilní a technická České Budějovice © 2011.
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
Němečtí studenti na praxi v HČR 2012 Lars Bergmann Henning Meyer zu Kniendorf.
Jazykové vzdělávání na SŠŽTS Šumperk 2015/2016. Které cizí jazyky se žáci učí? Anglický jazyk Německý jazyk.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky 3.3 Ovládací a signalizační.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU.
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
18. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.1
„Okna technickým oborům dokořán“
Institut Celoživotního Vzdělávání
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
20. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.3
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Institut zdravotnických studií Ústav ošetřovatelství
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
Ústav zdravotnických věd
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
5. Seznámení s ovládáním CNC stroje – HURCO (soustruh)
Polytechnické vzdělávání v praxi
Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov
Odborná příprava žáků Siemens s.r.o., o.z. Elektromotory Mohelnice
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Setkání kariérových poradců
Podpora pedagogické praxe u předmětů odborné praxe studentů FZS TUL
Transkript prezentace:

Studijní cesta HPH Kichlengern

Ivo Pleva Datum narození: Vzdělání: Střední škola technická – obor: Mechanik seřizovač mechatronik Praxe: Od druhého ročníku probíhalo praktické vyučování střídavě ve firmě HettichČR a v dílnách Střední školy technické – se zaměřením na Obrábění a Mechatroniku

Výuka v HPH Moje výuka probíhala v novém výukovém centru pro německé studenty na těchto pracovištích: Mechatronika ( 3 týdny) Ruční pracoviště, vrtačky ( 1 týden)

Výuka v HPH V prvních dnech jsem absolvoval metodiku zapojení Elektropneumatických schémat a byl jsem seznámen s rozdíli mezi běžným Elektropneu. zapojením a zapojením pomocí PLC programovatelných automatů Pouze elektro-pneumatické zapojeníPLC zapojení

Výuka v HPH V dalších dnech mi byly vysvětleny základy programovatelných PLC automatů, programování a později řešení cvičebních projektů pomocí PLC

Projekty: 1) Vjezd a výjezd parkoviště s použitím bezpečnostních prvků (např. ukazatel volných míst, semafor, zablokování vjezdu)

Projekty: 2) Otevírání brány parkoviště s bezpečnostními prvky (výstraha zavírání dveří, bezpečnostní čidla, uzamknutí brány na vjezdu po projetí 5-ti automobilů)

Projekty: 3) Výtah Úkolem bylo navrhnout PLC program, pomocí kterého bude ovládán pohyb výtahu, otevírání jeho dveří a jeho bezpečnostní opatření by umožnovali bezproblémový přesun lidí

Ruční výrobky: Ruční pracoviště:

Rozdíl vzdělávání: HPH výborná vybavenost pracovišť modernější stroje samostatná výuková budova neustálé rozšiřování výukových prostor velký počet studentů praxe studentů probíhá pouze ve firmě větší zájem studentů o práci ve firmách Výhody HPH:

Rozdíl vzdělávání: HČR Výhody HČR: Vzdělávání probíhá přímo v provozu nástrojárny firmy a studenti mají možnost konzultovat svoji práci přímo s jednotlivými pracovníky Možnost podílet se na výrobě přípravků určených pro montážní linky a pro skutečný provoz Menší počet studentů na učitele odborného výcviku

Závěr: Závěrem bych chtěl poděkovat vedení firmy Hettich ČR za umožnění studijního pobytu v HPH Kirchlengern a za možnost rozvíjení mých znalostí a dovedností.