Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov 4. 6. 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Princip financování Jednotkové náklady - náklady na realizaci nebo pořízení jednotky definované obvykle.
Advertisements

Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Modifikované platby ROP Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: Ostrava Ing. Radim Mrázek.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
11 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 19. května 2008, Rožnov pod Radhoštěm.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Východiska pro administraci ROP Střední Morava Semináře: Olomouc Zlín
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Financování projektů ROP Jihovýchod Aktuální problematika Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Kompenzace nákladů na aktualizaci projektové žádosti ve vazbě na novou výzvu pro podoblast podpory Fyzická revitalizace území ROP Střední Morava.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
Dotační programy Ústeckého kraje
Ing. Eva Fialová, Ing. Ilona Kunešová, Ing. Filip Novosád
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Vyhodnocení realizace IPRM v IOP
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Seminář pro příjemce OPVK
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Finanční část Praha, 25. července 2017.
JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D. Ministerstvo průmyslu a obchodu
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Benefit7.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
19. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
ministr práce a sociálních věcí
Program na podporu lesních ekosystémů
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Cyklus malého projektu
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov

Proplácení dotací ve vazbě na základní východiska k eliminaci rizik ve vztahu ke konci plánovacího období Vzhledem ke skutečnosti, že: finanční alokace ROP Střední Morava jsou stanoveny a vyúčtovávány v EUR, kde Regionální rada nedokáže predikovat vývoj kurzu CZK/EUR po období realizace projektu, dle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů a na ně navazujících prováděcích právních předpisů, nesmí Regionální rada uzavřít Smlouvy o poskytnutí dotace, které nejsou kryty schváleným rozpočtem, Regionální rada regionu soudržnosti nemá žádné další příjmy, které by bylo možné využít na krytí „přezávazkování programu“, jsou uplatněny speciální podmínky pro financování projektů nezakládajících veřejnou podporu, a to od Výzvy č. 31/2012.

Postup pro proplácení žádostí o platbu, závěrečné žádosti o platbu Procentní výše dotace Žadatel uvedl do webové žádosti BENEFIT7 maximálně možný podíl dotace ve výši 85 % ze způsobilých výdajů. Ve stejné výši jsou propláceny i jednotlivé ŽoP, tzn. že podíl dotace z rozpočtu Regionální rady (tj. z ERDF) na jednotlivých ŽoP je 85 % ze způsobilých výdajů dané ŽoP, Ve webové aplikaci Finanční a ekonomická analýza projektu žadatel pracoval s předpokládanou výší dotace ve výši 70 % způsobilých výdajů a současně doložil výši vlastních zdrojů v hodnotě zbývajících min. 30 % způsobilých výdajů projektu, Minimální zaručený podíl dotace na skutečně vynaložených způsobilých výdajích projektu činí 50 %.

Postup pro proplácení žádostí o platbu, závěrečné žádosti o platbu Výše a způsob provádění plateb celkový finanční rozsah průběžných plateb je poskytován ve výši max. 90 % z objemu celkových způsobilých výdajů uvedených ve Smlouvě o poskytnutí dotace. (do zbývající částky ve výši min. 10 % způsobilých výdajů se nezapočítává případně vytvořená rezerva na tzv. vícepráce), Zbývajících 10 % z objemu způsobilých výdajů uvedených ve Smlouvě o poskytnutí dotace může být příjemci vyplaceno až na základě provedené analýzy čerpání prostředků z Evropské unie k /resp. k

Základní pravidla pro opatření k eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání finanční alokace Nové podmínky administrace ve vztahu k opatření k eliminaci rizik byly poprvé uplatněny pro projekty předložené do Výzvy č. 31/2012, od tohoto data bylo vyhlášeno dalších téměř 30 výzev. Maximální termín ukončení fyzické realizace projektu (projekty nezakládající veřejnou podporu) –Výzvy č. 31/2012 – č. 50/2014 – datum –Výzvy č. 51/2014 – č. 59/2015 – datum Maximální výše dotace (projekty nezakládající veřejnou podporu) –Výzvy č. 31/2012 – č. 59/2014 – max. 85% celkových ZV –Výzvy č. 56/2014 a č. 58/2015 (podoblast podpory Silnice II. a III. třídy – max. 95% celkových ZV

Základní pravidla pro opatření k eliminaci rizik u projektů nezakládajících veřejnou podporu –ÚRR zveřejní postup pro výpočet konečné výše dotace na svých webových stránkách nejpozději do –ÚRR provede analýzu čerpání prostředků z EU ke dni / –ÚRR má právo na základě výsledků analýzy čerpání prostředků z EU provést úpravu výše ZV, a to v případě, že zůstatková alokace nepokryje všechny závazky vůči příjemcům –ÚRR seznámí příjemce s výsledky analýzy čerpání prostředků z EU a s výpočtem výše dotace v rámci závěrečné ŽoP do 5ti pracovních dnů, tj. do , resp Poznámka: Mezi první analýzou ( ) a finální analýzou ( ) může být vypočítána odlišná maximální výše dotace (vyšší/nižší)

Faktory mající vliv na závěrečné vyúčtování alokace ROP Střední Morava Na výsledky první a finální analýzy čerpání prostředků z EU, tj. na výsledné maximální procento dotace, mají vliv tyto faktory: –Pohyb kurzu CZK/EUR –Odstupování jednotlivých projektů od realizace –Nevyužití plánovaných rezerv v rozpočtech na oprávněné vícepráce –Nezpůsobilé výdaje, o jejichž výši jsou průběžně kráceny jednotlivé ŽoP –Úspory při realizaci veřejných zakázek a zakázek –Korekce, které nejsou ze strany příjemců uhrazeny V období mezi oběma analýzami mohou působit některé faktory nebo všechny současně v různých intenzitách, proto mohou být výsledky těchto dvou analýz odlišné, a tím i odlišné výsledné maximální % dotace.

Postupy a zásady závěrečného vyúčtování alokace ROP Střední Morava 1.V případě, že hodnota čistého zůstatku alokace bude nižší než celková výše všech závazků, bude proveden výpočet maximálního procenta 2.Po výpočtu maximálního % dotace budou ŽoP postupně schvalovány a propláceny podle data, kdy byla závěrečná ŽoP předložena 3.Závěrečné ŽoP u projektů předložených v rámci výzev č. 31/2012 – 50/2014 budou propláceny na základě výsledků první analýzy 4.Závěrečné ŽoP u projektů předložených v rámci výzev č. 31/2012 – 50/2014, u nichž byl rozhodnutím VRR prodloužen termín pro ukončení fyzické realizace za datum , budou propláceny na základě výsledků první analýzy k datu Pokud je maximální procento dotace dle výpočtu nižší, než je požadované % dotace dle webové žádosti BENEFIT7, budou celkové ZV závěrečné žádosti o platbu sníženy

Postupy a zásady závěrečného vyúčtování alokace ROP Střední Morava K datu bude provedena finální analýza čistého zůstatku alokace a proveden výpočet maximálního % dotace u projektů předložených v rámci výzev č. 51/2014 – 59/2015 Do tohoto výpočtu nebudou zahrnuty neproplacené ŽoP u projektů předložených do výzvy č. 31/2012 – 50/2014, protože jejich závazek byl již přepočten podle výsledků analýzy ze dne Po rozhodnutí VRR o maximální výši dotace na projekt bude příjemcům odeslán dopis s oznámením konečné výše dotace, a to nejpozději  do příjemcům projektů předloženým do výzev č. 31/2012 – 50/2014  do příjemcům projektů předložených do výzev č. 51/2014 – 59/2015

Výzva č. 58/2015 podoblast podpory Fyzická revitalizace území Základní milníky administrace:  max. termín pro: předložení ukončeného VŘ na dodavatele ke kontrole ÚRR doložení vyřešení majetkoprávních vztahů ke kontrole ÚRR  – – postupné uzavírání Smluv o poskytnutí dotace s příjemci  – max. termín pro předložení JEDNÉ průběžné ŽoP  – max. termín pro ukončení fyzické realizace projektu  – max. termín pro uhrazení způsobilých výdajů příjemcem  – max. termín pro předložené závěrečné ŽoP

DĚKUJI ZA POZORNOST