Komunitní plánování péče a podpora zaměstnanosti na Vsetínsku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Obec správným směrem Komunitní plánování Prezentace pro projekt: Pelhřimovsko za vzděláním " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu.
Veřejná správa – úvod.
Ing. Stanislava Správková
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Spolupráce Středočeského kraje s mikroregiony Mgr. Kateřina Štětinová Odbor regionálního rozvoje
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Marketingové prostředí obce
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Je záležitostí nás všech. 1. Z dokumentů EU : Amsterodamská smlouva, Smlouva v Nice Z dokumentů ČR : Usnesení vlády ČR č. 824 z 1/9/2004, Zákon.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Informace ze sociální oblasti
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Kvalita v sociálních službách jako proces
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Správa sociálního zabezpečení
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Moje práce na Broumovsku
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Aktuální dotační příležitosti IROP
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Informační systém sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Sociální fond regionu MAS Brdy-Vltava.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
V. Setkání se starosty obcí
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Komunitní plánování v okrese hodonín
Transkript prezentace:

Komunitní plánování péče a podpora zaměstnanosti na Vsetínsku

Vytvoření sociálního fondu jako nového regionálního finančního nástroje pro podporu místní sítě sociálních služeb Finanční stabilita a trvalá udržitelnost sítě sociálních služeb v regionu Sociálně odpovědný region posílený o nový finanční pilíř předcházející výpadku EU dotací Efektivnější a jednodušší způsob financování sociálních služeb v regionu oproti stávajícímu způsobu

Sdružování a distribuce finančních prostředků veřejných i soukromých Financování sociálních služeb v regionu a jejich součástí, které vůbec nejsou podporovány stávajícím systémem financování Podpora sociálního začleňování osob

STÁT/EU DOTACE PODNIKATELÉVEŘEJNOST SOCIÁLNÍ SLUŽBY OBCE

Každý poskytovatel soc. sl. žádá o finanční příspěvky jednotlivé obce, podnikatele, veřejnost. Každá obec musí vyřizovat potřebný počet žádostí od jednotlivých poskytovatelů sociálních služeb. Některé obce neplní svou roli v oblasti soc. služeb dle Zákona o obcích. V regionu je min. 14 poskytovatelů sociálních služeb. Počet smluv mezi obcemi a poskytovateli 434.

SOCIÁLNÍ SLUŽBY SF VEŘEJNOSTPODNIKATELÉ OBCE STÁT/EU DOTACE

Bude existovat 1 smlouva mezi obcí a fondem a 1 smlouva mezi fondem a poskytovatelem. Nově 45 smluv. Výhodné pro malé obce, které nemají vlastní aparát k řešení. Vhodné zavádět na území funkčního mikroregionu s vybudovanými vztahy a vazbami. Řešení zejména pro venkovské prostředí.

SOCIÁLNÍ FOND = PODPORA POLITICKO- PRÁVNÍ TECHNICKO- ADMINISTRATIVNÍ FINANČNÍ ODBORNĚ - PERSONÁLNÍ

Podpora odborně -personální Zajistí všem obcím kvalifikovaný personál na řešení otázek spojených s poskytovateli SSL Podpora politicko-právní Naplňuje ustanovení zákona o SSL a péči o občany Snižuje míru závislosti poskytovatelů na zdrojích od Středočeského kraje a zvyšuje možnost obcí rozhodovat o systému SSL v území. Pružnější řešení. Zajišťuje zachování demokratického systému ovlivňování dění v uvedené oblasti

Podpora technicko-administrativní Zjednoduší finanční toky Zavede jednotnou administraci žádostí Zajistí kontrolu SSL Podpora finanční Uspoří obcím finanční prostředky za administrátora financování SSL v jednotlivých obcích Zajistí hromadné zpracování agendy žádostí o příspěvky na poskytování SSL

Děkujeme za pozornost MAS

Markéta Dvořáková Tel: Ředitelka MAS Brdy-Vltava Petra Svojtková Projektová manažerka Tel: Jana Vlnasová PR manažerka Romana Čandová Vedoucí pracovní skupiny zadavatelé – zástupci obcí