Obsah sdělení 1.Současná situace v MAS 2.DT 3 PROV MMR 3.Komunitární projekty 4.Strategické plánování obcí 5.Podpora MAS z rozpočtu obcí 6.Krátké info.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Spolupráce Středočeského kraje s mikroregiony Mgr. Kateřina Štětinová Odbor regionálního rozvoje
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Měkké projekty a obce, případová studie 01 MEPCO – Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha 6 Projekt je spolufinancován.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
MAP – Místní akční plán ORP RK
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Výzva k předkládání žádostí
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Transkript prezentace:

Obsah sdělení 1.Současná situace v MAS 2.DT 3 PROV MMR 3.Komunitární projekty 4.Strategické plánování obcí 5.Podpora MAS z rozpočtu obcí 6.Krátké info o projektu SMS v MAS KSvP 7.MAS jako nástroj spolupráce v rámci projektu SMS

Registrace spolku Certifikace MAS Tvorba strategie Dokončení projektů SK - CZ Strategie k připomínkování na webu KSvP Dotazník projektů na webu KSvP Projekt SMO – MOS Projekt SMS Školení pro NNO – v hod Současná situace v MAS

Dotační titul č. 3 – Podpora spolupráce obcí na obnově a rozvoji venkova Budou podporovány akce nadregionálního významu zaměřené na: prezentaci úspěšných projektů zaměřených na obnovu a rozvoj venkova, výměnu zkušeností při přípravě projektů zaměřených na obnovu a rozvoj venkova, podporu spolupráce a odborného vzdělávání zástupců obcí zaměřeného na obnovu a rozvoj venkova. Výše podpory max 70%– horní limit dotace 200tis. Kč. Termín podání žádosti DT 3 PROV MMR

Ministerstvo pro místní rozvoj v pondělí (26.1.) spustilo inovovanou verzi aplikace která podporuje strategické plánování obcí. Program je užitečným pomocníkem samospráv při tvorbě programu rozvoje a řízení obce. Odkaz MMR Odkaz obcePRO Strategické plánování obcí

Komunitární programy Základní informace Programy financované přímo z rozpočtu EU Spoluúčast EU - různá – % Aktivity ve všech možných oblastech (vzdělání, životní prostředí, doprava …) Cíle – lokální přesah (přednost celoevropské projekty)

Komunitární programy podle oblasti podpory

Program Evropa pro občany Základní charakteristika Projekty zaměřené na podporu aktivního evropského občanství Financování projektů partnerské spolupráce měst a obcí Cíle programu Rozvoj evropského občanství Zlepšení podmínek pro občanskou a demokratickou účast v EU Zvyšování povědomí občanů EU o společných dějinách, paměti a hodnotách Unie Podpora demokratické angažovanosti občanů při procesu tvorby politik EU, mezikulturního dialog a dobrovolnictví

Program Evropa pro občany Struktura programu 3 oblasti: Oblast 1: Evropská paměť Projekty reflektující historii totalitních režimů v moderních dějinách Evropy a připomínající jejich oběti Projekty podporující toleranci a usmíření zaměřené především na mladou generaci Projekty zaměřené na připomínání významných událostí v nedávných evropských dějinách

Program Evropa pro občany Struktura programu Oblast 2: Demokratická angažovanost a aktivní občanství Partnerství měst (Town Twinning): Jednorázová setkání občanů partnerských měst Sítě partnerských měst (Network of Towns): Dlouhodobé projekty sítí partnerských měst Projekty občanské společnosti (Civil society Projects): Podpora organizací působících v obecném evropském zájmu Debaty a studie týkající se určujících momentů evropských dějin

Program Evropa pro občany Struktura programu Horizontální akce: Valorizace výstupů Akce zahrnuje předchozí oblasti, cílem je podpořit udržitelnost a využitelnost výstupů projektů Podpora aktivit zaměřených na shromáždění a výměnu dobrých příkladů praxe, rozvíjení dovedností, školení

Program Evropa pro občany Roční priority pro rok 2015: Oblast 1: Evropská paměť 70. výročí 2. světové války a související téma intolerance, která vede až ke zločinům proti lidskosti důsledky 2. světové války pro poválečné uspořádání Evropy - rozdělení Evropy, Studená válka na jedné straně a integrační proces vedoucí ke vzniku EU na druhé straně Oblast 2: Demokratická angažovanost a aktivní občanství budoucnost Evropské unie, iniciování debat, v jaké Evopě chtějí občané žít

Program Evropa pro občany Kritéria výběru Finanční a provozní způsobilost Soulad s cíli programu a programové oblasti 30% Kvalita plánu činností projektu 35% Šíření 15% Zapojení a dopad na občany 20% Rozsah projektů a zeměpisná rovnováha

Program Evropa pro občany

Odkaz na Základní manuál Odkaz na Webové stránky

Podpora MAS z rozpočtu obcí výše podpory: 20,- Kč / obyvatel forma podpory: řeší se ve spolupráci s Ing. Žůrkem a FÚ průběh plateb: do

MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů Průběh projektu: Shromáždění dat, monitoring stávajícího stavu Formulace návodů a pilotních řešení, metodiky, kuchařky Příprava lokálních řešení a jejich příprava k uvedení do praxe Návrh a prezentace možných legislativních opor Harmonogram: Celkem 19 měsíců 7/2014 – 12/2015 Dopad projektu na MAS: Vypracování dodatku Strategie CLLD z vybraných témat Vybraná témata pro zpracování v rámci projektu SMS: téma č. 1 – Protipovodňová opatření jako součást krizového řízení téma č. 5 – Zaměstnanost (politika zaměstnanosti, boj s nezaměstnaností, související agenda) téma č. 2 – Regionální školství Zpracované úkoly: Komentáře ke zpracovávaným tématům projektu Analýza místní samosprávy na území MAS po komunálních volbách v roce 2014 Informační toky mezi MAS a zapojenými obcemi Problémové aspekty výkonu veřejné správy

Děkujeme za pozornost! Tým Kyjovského Slovácka  Tomáš Kolařík  Hana Horňáková  Anna Čarková Nová adresa: Masarykovo nám.13, Kyjov Tel.: ¨