Představení Czech Smart City Clusteru Radovan Polanský, výkonný ředitel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Generální sekretáři Rada pro fondy SSR Úvodní slovo generálního sekretáře PhDr. M. Kopicové Jednání Rady pro inovace Ostrava
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Projekt Kreativní města Future City Game Snímek 2 „Rozvoj města stojí na pomezí řádu a chaosu. Nemá žádný počátek ani konec. Rozvoj města je.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Mgr. Ing. Jana Bražinová
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
MU Brno Od Memoranda k Helsinskému komuniké Moravská zemská knihovna Mgr. Jana Nejezchlebová.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Výzvy PO1 Téma výzvySpecifický cíl Žadatel Alokace na výzvu Předpokládaný termín vyhlášení Strategické řízení VaVaI na národní úrovni specifický cíl 4.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Smart City/Region v souvislostech
Chytrý Jihomoravský kraj ?
RASC Financování Smart City
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Koncepce CSCC 2018.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
PODPORA CHYTRÉHO VENKOVA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
Transkript prezentace:

Představení Czech Smart City Clusteru Radovan Polanský, výkonný ředitel

Stávající členové CSCC

Czech Smart City Cluster (CSCC) vytváří jedinečné partnerství mezi firmami, státní správou, samosprávou, znalostními institucemi a obyvateli měst. Jsme průkopníky myšlenky Smart City v České republice.

Smartfield development Cílem je vytvořit prostor, který bude podněcovat ke vzniku a realizaci projektů zaměřených na rozvoj Smart City technologií. Poskytnout srozumitelné metodiky jak postupovat, transfer zkušeností z úspěšných projektů a podporu inovativním myšlenkám. Zapojit tradiční regionální partnery a obyvatele s důrazem na projekty zlepšující kvalitu jejich života ve městech.

Chytrá řešení podporující inovaci Cílem je zapojení akademických partnerů do procesu plánování budoucího rozvoje. Využití výstupů výzkumu a vývoje a podpoření transferu zkušeností ze zahraničních projektů. Poskytnout kvalitní analýzu prostředí, kvalifikovaný pohled na budoucí rozvoj a nezávislou kontrolu a soulad s vytyčenou strategií a naplnění stanovaných cílů.

Moderní technologie a ekonomická stabilita Cílem je široké zapojení technologických partnerů do návrhu takových technologických konceptů, které přináší optimalizaci, zvyšují efektivitu a udržitelnost života ve městech a řeší konkrétní potřeby daných měst. Integrace nových a sofistikovanějších technologií, například v oblastech energetiky, inteligentních budov, dopravy a informačních a komunikačních technologií. Propojování tradičně izolovaných infrastruktur a jejich transformace na vysoce integrované systémy, zasahující do všech úrovní, počínaje budovami a technologickými celky, přes obce až na úroveň kraje a následně státu.

Co nabízíme? Expertízu v oblasti SmartCity, technologickou i metodickou podporu SC projektů, účinnou spolupráci s akademickou sférou, ověřování a standardizaci smart technologií, podporu při replikaci ověřených řešení, alternativní ekonomické modely a podporu financování, účinnou spolupráci s mezinárodními partnery.

Co podporujeme? Transfer know-how a metodickou podporu, aplikaci výzkumu a vývoje v SC řešeních, standardizaci smart technologií, komunikaci s občanem a aktivaci veřejnosti, zapojení lokálních trhů a SMB, aktivní roli municipalit, otevřené technologie a Open Data rozšiřování členské základny, zapojení start-up firem, vývojových a univerzitních komunit, Otevřené Smart City technologie pro život.

Jihočeský kraj Smart Region Etapa 1 Jihočeský kraj Smart Region Etapa 1 Radovan Polanský, výkonný ředitel CSCC

Jihočeský kraj Smart Region Jižní Čechy Cílem projektu Smart Region Jižní Čechy je rozvoj konceptu Smart City v Jihočeském Kraji. Snaží se o vytvoření strategického konsorcia klíčových partnerů, analýzu klíčových oblastí regionu pro rozvoj SmartCity a vytvoření koncepčního a technologického, prostředí podporujícího vznik a realizaci pilotních projektů, formovaných na základě společné strategie a v synergii všech zapojených členů clusteru a partnerů. Smart City Cluster 2016

Role pracovní skupiny Vytvořit prostor ke vzniku a realizaci projektů zaměřených na rozvoj Smart City technologií v Jihočeském kraji (Smartfield). Poskytnout metodickou a technologickou podporu, kvalifikovanou analýzu akademických partnerů a data. Podílet se metodicky na realizaci strategických projektů a kontrolovat soulad s vytyčenou strategií, aby došlo k naplnění stanovaných cílů a požadovanému rozvoji. Rozvíjet komunikaci s partnery ve státní správě, akademickém i komerčním sektoru a se zahraničními partnery. Podporovat financování pilotních projektů. Přispívat k popularizaci konceptu a podílet se na komunikaci s občany. Smart City Cluster 2016

Smartfie ld Smart City Cluster 2016

Doprava Energetika Zdravotnictví Sociální služby Školství Regionální strategie IT integrace Tématické okruhy pro Smart Region Smart City Cluster 2016

Fáze 1: Projektový tým, analýza, komunikace Dokončení organizace projektového týmu, analýza prostředí JK a zpracování dat pro projektovou skupinu, rozvoj spolupráce projektového týmu a technických týmů, rozvoj vztahů s partnery ve státní správě, nastavení individuální podpory konkrétních krajských záměrů (MMR, MŽP, MPO), vytvoření identity a popularizace projektu, aktivace občanské společnosti a komunit, rozvoj vztahů s partnery v EU, transfer know-how a zapojení do evropských iniciativ Smart City, Vytvoření základních strategických dokumentů Smart City Cluster 2016

Fáze 2: Vytvoření zásobníku projektů příprava zásobníku pilotních projektů na úrovni kraje a vybraných měst, analýza dostupných technologií, aplikace vývoje a výzkumu aktivace technologických partnerů, výběr strategických projektů, analýza zdrojů financování a volba finančních modelů, návrh finančních modelů, příprava business cases, analýza národních a evropských zdrojů a příprava projektů do výzev, zapojení do vybraných evropských iniciativ, Vytvoření projektového zásobníku Smart City Cluster 2016

Fáze 3: Podpora realizace, rozvoj a replikace Proaktivní podpora pilotáží a budování referenčních implementací, popularizace a marketingová podpora realizovaných projektů, transfer zkušeností do dalších měst regionu, replikace, komunikace s městy v regionu, návrhy spolupráce a s využití casestudies. podpora regionálního trhu a replikace ověřených konceptů, kontrola a vyhodnocování výstupů z pilotních projektů. Podpora projektů, návrh konceptu Smart RE2 Smart City Cluster 2016

Financování projektu Podpora ze strany zapojených partnerských organizací Národní dotační programy Evropské dotační programy Zdroje Jihočeského kraje a zapojených měst Smart City Cluster 2016

Czech Smart City Cluster, z.s. Vladislavova 250, Písek Office: Hot-line: Radovan Polanský Executive Director GSM: Eva Charvátová Smart City Cluster manager GSM: