CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ S KNIHOVNOU MANŽELŮ TOMANOVÝCH ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM Dana Súlovcová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
Advertisements

ROZVOJ INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ V KROMĚŘÍŽI Zřízení PIAP v centru města a místních částech Postoupky, Bílany a Těšnovice.
ST LUCIA ČESKO – NĚMECKÉ CENTRUM PROVOZNÍ ŘÁD. Zřizovatelem KC je společnost B O H E M I A S, s.r.o. Tento provozní řád vydává vedení společnosti za účelem.
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Evropský sociální fond v ČR
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Služby badatelům - uživatelům muzejních knihoven již 3. workshop pro seminář knihovníků muzeí a galerií.
Regionální knihovna Karviná Informační oddělení Kde nás najdete? Centrum 2299 Karviná – Mizerov.
Městská knihovna v Orlové. Současnost Období 60. až 90. let Období 20. až 50. let Obecná veřejná knihovna Čtenářský spolek Historie knihovny.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
MASARYKOVA VEŘEJNÁ KNIHOVNA JAKO INSTITUCE KOMUNITNÍCH AKTIVIT A CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VE VSETÍNĚ Informace o projektu Masarykovy veřejné knihovny Vsetín.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Filipova Huť – žádost o dotaci na dodělání úprav ubytovny.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů a knihovníků Zlín – PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše.
Město Nové Město na Moravě Projekt Regionální informační síť iNOVOMĚSTSKO
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Zámek Lukavec … … a jeho využití
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Komunitní a otevřená škola
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Přehled projektu Název projektu: Centrum celoživotního vzdělávání s knihovnou manželů Tomanových Investor: Město Rožmitál pod Třemšínem Společný regionální.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Fungující knihovna v obci přepych nebo výhoda ?. Knihovna poskytuje veřejné služby v oblasti : kultury celoživotního vzdělávání informací.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
9. Knihovna jako centrum komunitních aktivit a kreativity 14. Knihovna jako garant přístupu k internetu 15. Regionální funkce 16. Aktualizovat a zavést.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Attavena, o.p.s. Jana Kloudová Eva Kalmíková. Vzdělávání a rozvoj neziskových organizací v České republice a střední a východní Evropě; podpora a vzdělávání.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Technické zázemí Univerzitní knihovny ZČU V Plzni
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
Michal Šperling - EUREDIS
PORADA RF Holasovice
Transkript prezentace:

CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ S KNIHOVNOU MANŽELŮ TOMANOVÝCH ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM Dana Súlovcová

Historie knihovny  1921 – byla založena Husova knihovna  1972 – knihovna byla profesionalizována, začal se budovat VF  1975 – knihovna získala nové prostory v Brdském památníku  1980 – změna názvu na Městskou knihovnu manželů Tomanových  1992 – knihovna přešla pod Město Rožmitál pod Třemšínem  1995 – zakoupení PC s knihovnickým systémem LANius  1999 – rozvoj knihovny, zvýšení počtu zaměstnanců, rozšíření a zkvalitnění služeb  2000 – vybudování poč. sítě, zpřístupnění internetu pro veřejnost  2003 – knihovna byla automatizována  2006 – vybudování CCV s knihovnou manželů Tomanových, přechod na Clavius  2014 – získali jsme zvláštní ocenění za vynikající komunitní a vzdělávací služby v kategorii měst do obyvatel

Financováno Evropskou unií, Ministerstvem pro místní rozvoj ČR a Městem Rožmitál pod Třemšínem v rámci Společného regionálního operačního programu.  Název projektu: Centrum celoživotního vzdělávání s knihovnou manželů Tomanových  Investor: Město Rožmitál pod Třemšínem  Operační program: Společný regionální operační program (SROP)  Priorita: 3. – Rozvoj lidských zdrojů v regionech  Opatření: 3.1. – Infrastruktura pro rozvoj lidských zdrojů v regionech

Rozpočet projektu:  Celkem ,- Kč  Z toho dotace ze Strukturálních fondů EU ,- Kč  Dotace MMR ČR ,- Kč  Prostředky z vlastních zdrojů ,- Kč

Cíle projektu:  Rekvalifikace a celoživotní vzdělávání obyvatel  Posílení aktivní politiky zaměstnanosti  Rozvoj kapacit služeb podporující sociální integraci  Posílení regionálních a místních komunikačních sítí  Rozvoj knihovny a informační databáze  Zlepšení přístupu obyvatelstva k veřejným informacím

Náplň a program:  Programy pro děti a mládež zaměřené na prevenci kriminality a sociálně patologických jevů  Cyklus kulturně-vzdělávacích besed pro veřejnost  Programy informačně-vzdělávacího charakteru pro firmy a podnikatele  Kulturně-vzdělávací programy pro občany, se zaměřením na ženy s dětmi, seniory a menšiny  Programy zaměřené na zvýšení počítačové a jazykové gramotnosti  Zmírnění sociálního znevýhodnění na venkově  Zlepšení přístupu lidí ze znevýhodněných oblastí k sociálnímu a kulturnímu životu

Prostory:  Knihovna manželů Tomanových – oddělení pro dospělé a oddělení pro děti, výměnný fond.  Turistické informační centrum  Počítačová učebna vybavena 8 PC s veřejně přístupnými internetovými místy a scannerem.  Středisko sociální integrace (Velký školící sál) obsahuje 40 míst. Místnost je vybavena mobilním zařízením – projektorem, notebookem a interaktivní tabulí - určeno pro prezentace a školení.  Středisko politiky zaměstnanosti (Malý školící sál) obsahuje 15 míst.  Středisko vzdělávání (Školící sál pro mládež) obsahuje 30 míst. Místnost je vybavena televizorem, videem, domácím kinem, počítačem a dataprojektorem.

Informační centrum  informace o možnostech ubytování, stravování, kulturních a sportovních akcích, historických a přírodních zajímavostech  tipy na výlety  informace o vlakových a autobusových spojeních  databáze ( významné osobnosti regionu, přehled spolků, firem, institucí a služeb v regionu, významné společenské a kulturní akce)  kopírovací služby, faxové služby, skenování a laminování  Internet  prodej pohlednic, map, regionálních publikací, turistických známek  informace o činnosti správy a o EU

Knihovna manželů Tomanových  absenční a prezenční půjčování knih, časopisů, novin a jiných informačních pramenů  rezervování knih, časopisů a jiných informačních pramenů  meziknihovní výpůjční služby  bibliograficko-informační služby  on-line katalog  prezenční půjčování encyklopedií, slovníků, sbírek zákonů  půjčování regionální literatury  četba denního tisku  pořádání lekcí bibliograficko-informační přípravy pro školy  středisková funkce pro 15 obecních knihoven v regionu  zpracování statistických výkazů za knihovny v regionu  konzultační a poradenská činnost  metodické návštěvy

Vzdělávací centrum  pořádání kurzů  pořádání kulturních, společenských a vzdělávacích akcí  pronájem přednáškových sálů  Virtuální univerzita třetího věku od roku – garantem je Univerzita třetího věku při Provozovně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity v Praze.

Závěrem aneb co se povedlo  Navýšit nabídku knihovnických a informačních služeb v regionu  Zkvalitnit a rozšířit stávající služby knihovny  Vytvořit Virtuální Privátní Síť (VPN), pomocí které došlo k propojení obecních knihoven v mikroregionu Třemšín na centrální systém knihovny  V obcích mikroregionu Třemšín byla vytvořena lokální internetová pracoviště přístupná veřejnosti  Značná kapacita bezdrátové sítě byla nabídnuta obyvatelům a firmám  Vytvořit nové školící kapacity – školící místnosti a počítačová pracoviště  Vybudování Informačního centra pro město a mikroregion

Statistické údaje – za rok 2014 Počet obyvatel – KF – Knihovna Odd. pro dospělé Odd. pro děti Celkem Návštěvníci Reg. čtenáři Výpůjčky Internet v knihovně 780 Informační centrum Návštěvníků Služby (kopírování, faxování, laminování, skenování) Internet uživatelů Vzdělávací centrum Kurzy 812 VU3V 241 Ostatní vzdělávací a kulturní akce Celkem navštívilo Centrum celoživotního vzdělávání s knihovnou manželů Tomanových lidí.

Kontakt: Centrum celoživotního vzdělávání s knihovnou manželů Tomanových, Palackého 9, Rožmitál pod Třemšínem Tel ,