Aktuální výzvy OP pro obce. OPŽP 5.1.20101.1 Snížení znečištění vod 5.1.2010 1.3.1. Zlepšení systému povodňové služby a preventivní protipovodňové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
MAP – Místní akční plán ORP RK
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Závěrečná konference projektu
oddělení absorpční kapacity Odboru strategického rozvoje kraje
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Pracovní setkání středních škol
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

Aktuální výzvy OP pro obce

OPŽP Snížení znečištění vod Zlepšení systému povodňové služby a preventivní protipovodňové ochrany Eliminace povodňových průtoků systémem přírodě blízkých protipovodňových opatření. Aktuální výzvy OP pro obce

OPŽP Eliminace povodňových průtoků systémem přírodě blízkých protipovodňových opatření Omezování průmyslového znečištění a snižování environmentálních rizik Rozvoj infrastruktury pro realizaci env. vzdělávacích programů, poskytování env. poradenství a env. informací

Aktuální výzvy OP pro obce OPPI Infrastruktura pro podnikání – PROSPERITA Infrastruktura pro podnikání – NEMOVITOSTI

Aktuální výzvy OP pro obce OP LZZ Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Posilování institucionální kapacity a efektivnosti veřejné správy Mezinárodní spolupráce

IOP Služby v oblasti sociální integrace není stanoveno5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Modernizace a rozvoj systémů tvorby územních politik Aktuální výzvy OP pro obce

ROP JV Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch - velké projekty se strategickým významem

OP Přeshraniční spolupráce Slovensko – ČR Aktuální výzvy –Podpora sociokulturního a hospodářského rozvoje přeshr. regionu a spolupráce I.2 Spolupráce a zasíťování I.3 Vzdělávání, trh práce a zaměstnanost I.4 Rozvoj podnikatelského a inovačního prostředí –Rozvoj dostupnosti přeshraničního území a životního prostředí II.1 Rozvoj dopravní infrastruktury a dostupnosti pohraničí II.2 Zachování životního prostředí a rozvoj krajiny II.3 Zlepšení informační a komunikační dostupnosti příhraničí –Příjem žádostí do ,

OP Přeshraniční spolupráce Rakousko – ČR Priorita 1 „Socio-ekonomický rozvoj, cest. ruch a transfer know-how“ Oblasti podpory: –1 Infrastruktura a služby spojené s podnikáním –2 Cestovní ruch, kultura a ekonomika volného času –3 Rozvoj lidských zdrojů, trh práce,vzdělání a kvalifikace –4 Sociální integrace, prevence zdravotních a sociálních rizik Priorita 2 „Regionální dostupnost a udržitelný rozvoj“ Oblasti podpory: –5 Doprava a regionální dostupnost –6 Životní prostředí a prevence rizik –7 Udržitelné sítě a struktury institucionální spolupráce

Termín odevzdávání pro nejbližší monitorovací výbor: – do » Granty a dotace » » Granty a dotace EU OP Přeshraniční spolupráce Rakousko – ČR Podrobnější informace o aktuálních výzvách OP

Program rozvoje Jihomoravského kraje

Program rozvoje Jihomoravského kraje na období 2010–2013 Základní střednědobý koncepční dokument kraje. Zpracovatel: VUT Brno, Masarykova univerzita, GaREP, spol. s r. o. –Zpracování duben 2009 až prosinec 2009 Tři základní části programu: –Analytická: profil, územní disparity, zhodnocení PRJMK 2006–2009, SWOT analýza (zpracováno) –Návrhová: priority, opatření, aktivity, finanční plán (zpracováno) –Monitorovací a řídící: kontrola, naplňování a řízení (finalizace) Do tvorby programu byly zapojeni mj. vybraní zástupci obcí, zástupci svazků obcí, neziskových organizací a podnikatelů z Jihomoravského kraje V současnosti byl zahájen proces posouzení vlivu koncepce na životní prostředí Další informace na

PRIORITA I. – KVALITA ŽIVOTA OBYVATEL PRIORITA II. – ZNALOSTNÍ POTENCIÁL A KONKURENCESCHOPNOST – VĚDA, VÝZKUM, INOVACE PRIORITA III. – DOSTUPNOST A OBSLUŽNOST PRIORITA IV. – ATRAKTIVNOST DESTINACE PRIORITA V. – KVALITA PROSTŘEDÍ A KRAJINY Atraktivní a inovativní Jihomoravský kraj – v čele středoevropského regionu Motto a priority Programu rozvoje JMK

Připravované a realizované aktivity v rámci Programu rozvoje sítě cyklistických komunikací s minimálním kontaktem s motorovou dopravou v Jihomoravském kraji Připravované a realizované aktivity v rámci Programu rozvoje sítě cyklistických komunikací s minimálním kontaktem s motorovou dopravou v Jihomoravském kraji ORR KrÚ JMK 4/2009

Financování ORR KrÚ JMK 4/2009 Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI). Novinkou pro rok 2010 je zvýšení příspěvku SFDI z 65 % na 75 % skutečně vynaložených nákladů stavební části projektu. Zájemci o příspěvek mohou využít také nové nabídky odborné konzultace, kde jim koordinační tým SFDI poradí s přípravou projektu. Nová pravidla Operační program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2007–2013 Ministrestvo výstavby a regionálního rozvoje SR, zveřejněna průběžná výzva na předkládání projektů, více informací na v sekcii „ aktuálne výzvy“, Ing. arch. Paulíková Šárka – tel.: Operační program přeshraniční spolupráce Rakousko – Česká republika 2007–2013 více informací na tel.: www.at-cz.eu Možnost financování realizace cyklostezek Jihomoravský kraj Připravovaný rozpočet pro rok 2010 – podpora rozvoje cyklistiky

ORR KrÚ JMK 10/2009 Mezináordní koridory, EV 4, EV9,

Prezentace cykloturistiky JMK Logo cykloturistiky JMK ORR KrÚ JMK 4/2009 Možnost publikování aktuálních informací z oblasti cykloturistiky na webu, zahájení sezóny, otvírání cyklostezek Po přidělení hesla přímo pracovníky jednotlivých obcí

Program rozvoje venkova Program rozvoje venkova

Probíhá příprava nových zásad Programu rozvoje venkova JMK pro rok 2010 Předpokládané zdroje pro příští rok činí 80 mil. Kč Schválení Zásad 2010 v prosinci 2009 Podávání žádostí od do prostřednictvím webového formuláře, na který bude uveřejněn odkaz na stránkách jihomoravsky.czwww.kr- jihomoravsky.cz Příprava PRV JMK pro rok 2010

Informace o Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Základní informace o nové oblasti podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách v rámci Prioritní osy 1 Počáteční vzdělávání - nová oblast podpory 1.4 byla schválena dne 6. listopadu 2009 na mimořádném zasedání Monitorovacího výboru -smyslem je podpořit rozvoj oblastí, které se dlouhodobě ukazují jako problematické v rámci vzdělávání na základních školách („ZŠ“) -celková alokace na výzvu je 4,5 miliardy Kč, přičemž rozpočet každé ZŠ je stanoven na minimálně 300 tisíc Kč plus Kč na každého žáka školy (k fixnímu datu 30. září 2009)

Další informace: - po schválení novely zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech.. Parlamentem ČR by v případě rychlé varianty mohla být výzva vyhlášena v lednu plánované ukončení výzvy je do konce roku cílové skupiny jsou omezeny výhradně na mimopražské základní školy (tzn. na žáky a pedagogické pracovníky ZŠ) -typ podporovaných projektů je specifikován odlišně za účelem zjednodušení prostřednictvím metody jednotkových nákladů (unit costs) -nebude uplatněno křížové financování

-každá ZŠ si může v rámci výzvy zažádat o jeden projekt, který bude realizován v průběhu 30 měsíců, z čehož je 5 měsíců vyhrazeno na přípravu a ukončení realizace projektu -monitorování projektu bude probíhat na základě stanovených monitorovacích indikátorů -hodnocení projektu je oproti standardnímu procesu hodnocení v ostatních výzvách zjednodušeno -časový interval mezi podáním žádosti a vydáním rozhodnutí o poskytnutí dotace by neměl překročit dva měsíce

Bylo vybráno těchto 7 prioritních témat: čtenářská a informační gramotnost cizí jazyky využívání ICT matematika přírodní vědy finanční gramotnost inkluzivní vzdělávání

Šablony v rámci projektových žádostí: Každou klíčovou aktivitu podrobně popisuje tzv., šablona, která je jednotná pro všechny základní školy. Šablony klíčových aktivit definovalo MŠMT tak, aby popsané činnosti, minimální počty zapojených žáků a učitelů či výsledky klíčových aktivit byly dostatečně jasné, ale přitom aby poskytovaly prostor pro vlastní realizaci na škole, tedy aby byly přijatelné pro všechny základní školy. Celkem je připraveno 22 šablon, z nich je 5 šablon zaměřeno na individualizaci (např. půlení vyučovacích hodin), 6 na zvyšování kvality ve výuce (např. učební materiály), 8 na vzdělávání pedagogů a 3 na prevenci a inkluzi (tzn. pro žáky se speciálními potřebami)

Pro oblast podpory 1.4 je určena speciální velmi jednoduchá elektronická žádost v systému Benefit7 ( Více informací naleznete na: -seminářích pořádaných MŠMT ve spolupráci s kraji (leden 2010) -nově zřízené informační telefonické lince pro ZŠ, kde budou dotazy zodpovídat zaměstnanci MŠMT -na stránkách – „EU peníze školám“ -na stránkách – „Granty a dotace“

Shrnutí 1. výzvy - prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Oblasti podpory: 1.1Zvyšování kvality ve vzdělávání 1.2Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami 1.3Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení -realizováno 65 projektů -u všech projektů provedena metodická dohlídka (cíl = metodická podpora projektů ze strany ZS) -v současnosti probíhá předkládání a administrativní kontrola druhých monitorovacích zpráv -problém = řešení nesrovnalostí

Shrnutí 2. výzvy - prioritní osa 1 – oblasti podpory 1.1, 1.2 a 1.3: -výzva ukončena předloženo celkem 287 žádostí (179; 40; 68) -k dispozici je 395 mil. Kč x je požadováno mil. Kč -do fáze věcného hodnocení postoupilo 204 projektů -končí hodnocení věcné individuálními hodnotiteli, bude následovat výběrová komise -věcné hodnocení bylo časově náročnou záležitostí

1. výzva pro oblast podpory 3.2 – Další vzdělávání -cílové skupiny (lektoři, pracovníci vzdělávacích institucí, účastníci dalšího vzdělávání) -oprávnění žadatelé (vzdělávací instituce, vysoké školy, nestátní neziskové organizace, hospodářská komora, města, obce a svazky obcí) -projekty zakládají veřejnou podporu -100% způsobilých výdajů projektu -min. a max. limity tis. až 15 mil. Kč/projekt -částka alokovaná na 1. výzvu – 70 mil. Kč -nepřímé náklady

1. výzva pro oblast podpory 3.2 – Další vzdělávání -datum vyhlášení výzvy – datum ukončení výzvy – v současnosti tedy byl ukončen příjem žádostí Konzultace poskytuje: Ing. Erika Dittrichová, projektová manažerka – Ing. Jiří Michna, finanční manažer –

Více informací: pracovníci oddělení evropských dotací

Děkuji za pozornost Ing. Ivo Minařík vedoucí odboru regionálního rozvoje