Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) - 600 mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Advertisements

PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Avízo výzvy č.02_16_022 Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy,
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
 Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK)  Avízo výzvy – duben 2016  První výzva (vlna) – květen 2016  Právní akt o poskytnutí podpory.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Cíl a identifikace výzvy
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Individuální projekt OP VVV
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Animace škol (šablony)
Implementační projekt KAP
Plán vzdělávacích aktivit
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory na jeden projekt: 75 mil. Kč 1projekt: 30 – 50 zapojených škol Cílem výzvy je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků škol a školských zařízení pro využívání ICT ve výuce na středních a základních školách v krajích ČR, mimo hl. m. Prahy Vyhlášení výzvy: březen 2014 Datum ukončení výzvy : do konce dubna 2014 Projekt musí být dokončen: do Termíny předkládání žádosti: 3-4/2014 Podíl žadatele: 0 Kč Předkladatel žádosti: sdružení škol (žadatel + partneři projektu -- smlouva o partnerství)

Jeden subjekt = jedna žádost Minimální částka je 15 mil. Kč na projekt (max. částka je 75 mil. Kč) Doba trvání projektu: 12 měsíců Partneři projektu: nejméně 30 % ZŠ o velikosti <200 žáků, max. 25 % SŠ max. 40% dotace na vybavení tzv. „železo“ – tablet, NTB, netbook cena 1 ks zařízení = cca 20 tis. Kč max. 20 ks zařízení (učebních pomůcek) na 1 školu 1 pedagog zapojený do programu vzdělávání = 1 ks zařízení Příklad: do projektu se zapojí 15 pedagogů školy, škola obdrží 15 ks učebních pomůcek (tablet, NTB, PC, …), max. však 20 ks Základní podmínky poskytnutí dotace

Podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků škol a školských zařízení pro využívání ICT ve výuce. Podporovaná aktivita = 3 požadované podaktivity: Podaktivita A Školení PP k využití ICT techniky ve výuce Podaktivita B Koučink, mentoring, podpora pedagogů formou asistence při technických problémech Podaktivita C Evaluace

Podaktivita A školení PP k využití ICT techniky ve výuce: Popis: příjemce bude systematicky a opakovaně – 5 x 5 hodiny (1h = 45min.) v průběhu jednoho šk. roku (2014/15) vzdělávat pedagogické pracovníky ZŠ a SŠ. 1. ICT – „Co už máme“ 1 x 5h 2. ICT – „Co chceme“, 1 x 5h 3. Oborové didaktiky, 3 x 5h

Podaktivita B vzdělávání ředitelů, mentoring, podpora pedagogů – Podaktivita B1: Vzdělávání ředitelů – Podaktivita B2: Mentoring a podpora pedagogických pracovníků školy – Podaktivita B3: Metodik ICT ve škole (nepovinná aktivita) Jedná se o formu podpory pro všechny pedagogické pracovníky zapojené do projektu. Úkolem je od počátku poskytovat odbornou pomoc ve formě poradenství, konzultací, koučingu apod. jednotlivým pedagogickým pracovníkům ve škole. a) využití ICT ve výuce, pomoc při technických problémech b) využití ICT v oborových didaktikách Rozsah a způsob poskytování odborné pomoci je na každém žadateli dle jeho uvážení a požadavků konkrétních škol. Bude trvat min. 6 měsíců

Podaktivita C - evaluace Tato aktivita je zaměřena na evaluaci projektových aktivit realizovaných u jednotlivých partnerů (škol). V rámci evaluace dojde k vyhodnocení přínosu/dopadu/efektu vzdělávacích aktivit na reálné využití ICT techniky ve výuce v dané škole. každá škola provede analýzu počátečního stavu před zahájením vzdělávacích aktivit projektu po ukončení aktivit projektu dojde na každé škole k vyhodnocení přínosu/dopadu/efektu vzdělávacích aktivit v návaznosti na počáteční stav.

Příjemce dotace bude provádět tyto činnosti: řízení projektu, sestavení vzdělávacích modulů a přípravu materiálů, které mají v rámci realizace projektu vzniknout, lektorskou činnost, přípravu a řízení konferencí a seminářů, průběžné vyhodnocování projektových činností, provádět publicitu projektu, zpracování monitorovacích zpráv a předkládání žádostí o platby, schvalování a proplácení způsobilých výdajů partnera apod. k projektu Zajištění infastruktury (WiFi)

Partner projektu (naše ZŠ) bude provádět tyto činnosti: připomínkování a hodnocení výstupů z projektu, spolupráce při zajišťování cílové skupiny z oblasti lidských zdrojů, zprostředkování kontaktu s cílovou skupinou (zajištění přenosu informací mezi cílovou skupinou a Příjemcem), Výběrové řízení na dodávku tabletů/notebooků