AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vědomostí z oblasti eviromentální výchovy o správném třídění odpadů. Je určeno pro práci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
Advertisements

VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Registrační číslo projektu:
Jak třídit odpad - prezentace
Nebuďte líní: Třiďte odpad!!!
Odpady.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Jak je to s odpady ?.
Jak třídit odpad.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Životní prostředí a domácnost
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
Název Recyklace PET Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 8
DEN ZEMĚ TEST.
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
Čtení s porozuměním Interaktivní prezentace
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Barbora Látalová, Tomáš Pavlík,
AnotacePrezentace k finanční gramotnosti. RPSN – roční procentuální sazba nákladů - základní informace. AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstupZnát.
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Anotace Finanční gramotnost –Kvíz Hospodaření s penězi na svačinu AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup Hospodaření s kapesným na svačinu.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie III. Alternativní zdroje 2/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení se s bezhotovostním platebním stykem AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
PŘÍRODOPIS HOUBY - TEST Anotace: Prezentace je doplňkovým výukovým materiálem k učivu o houbách. Slouží k procvičení poznávání základních zástupců hub,
AnotacePrezentace k finanční gramotnosti. Exekuce – základní informace AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstupSeznámit se s pojmem exekuce. Získat.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou měny EURO AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů k finanční.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
 Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011  Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_17.
TŘÍDÍME ODPADY VY_32_INOVACE_19_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie II. Alternativní zdroje 1/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_05- 12
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou českých mincí Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Přírodní vědy DUM 21 Základní podmínky života PŮDA I.
VOLBY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Třídění odpadů,recyklace
  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mona Drábková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
EKOŠKOLA.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vědomostí z oblasti eviromentální výchovy o správném třídění odpadů. Je určeno pro práci na interaktivní tabuli ve formátu PDF. AutorMgr. Zdeňka Sládková Musilová Jazykčeština Očekávaný výstupČtení s porozuměním, zopakování a obohacení vědomostí o správném třídění odpadů Speciální vzdělávací potřebyžádné Klíčová slovaTřídění dopadů, recyklace, ochrana životního prostředí Druh učebního materiáluprezentace Druh interaktivityaktivita Cílová skupinažák Stupeň a typ vzdělávánízákladní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina12-15 let Celková velikost857 KB

JAK TŘÍDIT ODPADY Prezentace pro 2. stupeň Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Zkuste společně najít hlavní důvody. Je mezi vámi někdo, kdo si myslí, že třídění není důležité? obr. 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Každý z nás vyhodí za rok asi 200 kg odpadů. Pokud nesnížíme produkci odpadů a nebudeme důsledně recyklovat, může se brzy stát toto: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). Obr.4 Obr.3

RECYKLACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

CO DALŠÍHO VEDLE TŘÍDĚNÍ MŮŽEME PRO NAŠI PLANETU DĚLAT? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

SPRÁVNÉ TŘÍDĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). Poznáš, co se do kterého kontejneru vyhazuje? Jeden kontejner v řadě chybí, víš, na jaký odpad se používá?

Patří do žlutých kontejnerů. Tvoří největší část vyhozeného odpadu průměrné české domácnosti. Z recyklovaných plastů se vyrábí mnoho dále užitečných věcí: izolační tvárnice, lehčený beton a další izolační a stavební materiály (ploty, protihlukové zábrany, zahradní kompostéry…) Z vytříděných PET lahví se vyrábějí koberce nebo oděvy případně nové láhve. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

fólie, balící fólie od spotřebního zboží sáčky plastové tašky sešlápnuté PET láhve obaly od pracích, čistících a kosmetických přípravků kelímky od jogurtů apod. obaly od CD disků plastové hračky a další výrobky z plastů. pěnový polystyren (nalámaný na menší kusy) fólie, balící fólie od spotřebního zboží sáčky plastové tašky sešlápnuté PET láhve obaly od pracích, čistících a kosmetických přípravků kelímky od jogurtů apod. obaly od CD disků plastové hračky a další výrobky z plastů. pěnový polystyren (nalámaný na menší kusy) PATŘÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). obaly od žíravin, barev a jiných nebezpečných látek podlahové krytiny (lino) novodurové trubky. obaly od žíravin, barev a jiných nebezpečných látek podlahové krytiny (lino) novodurové trubky. NEPATŘÍ

Zapamatovali jste si, jak se třídí plasty? Ověřte si to na tomto odkazu: trideni Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

PAPÍR Patří do modrých kontejnerů. Ročně vytřídíme každý kolem 30kg papíru. Papír lze dobře recyklovat na nový papír (sešity, toaletní papír, krabice…) Patří do modrých kontejnerů. Ročně vytřídíme každý kolem 30kg papíru. Papír lze dobře recyklovat na nový papír (sešity, toaletní papír, krabice…) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

DO KONEJNERŮ NA PAPÍR mastné nebo jinak znečištěné papíry voskový nebo uhlový papír kombinované obaly s plasty krabice od mléka, džusů či krabice Tetra-Pack mastné nebo jinak znečištěné papíry voskový nebo uhlový papír kombinované obaly s plasty krabice od mléka, džusů či krabice Tetra-Pack Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). noviny časopisy letáky a prospekty nepotřebné/poškozené knihy sešity obalový papír vlnitou lepenku či krabice (na kusy) noviny časopisy letáky a prospekty nepotřebné/poškozené knihy sešity obalový papír vlnitou lepenku či krabice (na kusy) PATŘÍNEPATŘÍ

Zapamatovali jste si, jak se třídí papír? Ověřte si to na tomto odkazu: trideni Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

SKLO Na sklo slouží zelené nebo bílé kontejnery. Do bílých třídíme pouze sklo čiré. Do zelených pak sklo barevné. Pokud je v obci k dispozici pouze zelený kontejner, vhazujeme do něj všechno sklo. Sklo je skvělý materiál, který díky jeho vlastnostem můžeme recyklovat do nekonečna. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

DO KONEJNERŮ NA SKLO PATŘÍ skleněné nevratné lahve nepotřebné zavařovací sklenice různé skleněné nádoby např. vázy, skleničky okenní sklo lahvičky od kosmetiky (bez kovových uzávěrů). PATŘÍ skleněné nevratné lahve nepotřebné zavařovací sklenice různé skleněné nádoby např. vázy, skleničky okenní sklo lahvičky od kosmetiky (bez kovových uzávěrů). NEPATŘÍ keramika porcelán nádoby z pálené hlíny sklo s drátěnou výztuží vrstvené sklo netříštivé sklo žárovkové sklo, zářivky NEPATŘÍ keramika porcelán nádoby z pálené hlíny sklo s drátěnou výztuží vrstvené sklo netříštivé sklo žárovkové sklo, zářivky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Zapamatovali jste si, jak se třídí sklo? Ověřte si to na tomto odkazu: trideni Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

NÁPOJOVÉ KARTONY Patří do oranžových kontejnerů. Jsou to krabice od džusů, vína, mléka a dalších mléčných výrobků. Jedná se o kombinované obaly obsahující kvalitní papír, který se dá dále využívat. Někdy se jim říká Tetra-packy. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Zapamatovali jste si, jak se třídí nápojové kartony? Ověřte si to na tomto odkazu: trideni Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

KOVY Kovy jsou ceněnou surovinou pro další výrobu, proto jejich sběr probíhá prostřednictvím výkupen druhotných surovin, kde za ně dostanete peníze. Některé obce vyhlašují svozy objemného kovového odpadu = „železná neděle„. Velké nebo kombinované kovové odpady patří do sběrných dvorů. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

DO KONTEJNERŮ NA KOVY PATŘÍ plechovky od různých potravin (masové konzervy, kompoty, hliníkové plechovky od nápojů) menší celokovové předměty PATŘÍ plechovky od různých potravin (masové konzervy, kompoty, hliníkové plechovky od nápojů) menší celokovové předměty NEPATŘÍ plechovky od barev a jiných nebezpečných látek domácí spotřebiče a jiná vysloužilá zařízení složená z více materiálů NEPATŘÍ plechovky od barev a jiných nebezpečných látek domácí spotřebiče a jiná vysloužilá zařízení složená z více materiálů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Nyní prozkoumejte na stránkách rubriky Zajímavosti a Rady a tipy. Potom se zkuste podívat i na jiné doporučené odkazy s tematikou třídění odpadu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Veškerý obrazový materiál [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na www: Obr.1: odber-elektrozarizeni.aspx Obr.2: 0archiv.zip/04odp.jpg Obr.3: Obr.4: Obr.5: Obr.6: Při psaní doprovodného textu bylo čerpáno z těchto zdrojů informací: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Sládková Musilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).