Sociální služby podřipské nemocnice Jsme členy Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR. Naše motto: TRADICE, KVALITA, SPOLEHLIVOST, DŮVĚRA. Poskytujeme.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Přístupy k péči o staré občany v zahraničí a u nás.
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Odborné sociální poradenství Poradna KLÍČ. Historie Pilotní projekt „Klíč“, odborná práce s 21 rodinami (problémový rozvod, výchovné problémy dětí,
PŮJČOVNA KOL A KOLOBĚŽEK Informační centrum města Kyjova Ing. Dita Hojačová Tel.:
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Shrnutí analýzy pro pracovní skupinu
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Cestovní náklady podnikatele a zaměstnance. Paušální cestovní výdaje  Podnikatel si může do nákladů započítat paušální odpočet 5000 Kč/měs. na jedno.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Sociální práce na obcích v rámci ORP - Zákon o sociálních službách.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
MUDr. Milan Kubek Prezident ČLK. Smysl a cíl Hledání pokud možno spravedlivého kompromisu mezi „neomezenými“ možnostmi lékařské vědy a omezenými finančními.
2 Marketingové koncepce
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
PhDr. Kateřina Kubalčíková, Ph.D.
MANUÁL VÝPOČTU JEDNOTKY SOCIÁLNÍ SLUŽBY pomocný materiál pro vyplnění
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
Spolupráce průvodce cestovního ruchu s cestovní kanceláří
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
31 Základní typy zdravotnických systémů
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
Podání žádosti o dotaci na rok 2018
Název projektu: Moderní škola
Město Valašské Meziříčí pro občany Chcete snížit náklady na domácnost
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
Katedra veřejné ekonomie
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
Obec Pstruží pro občany
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Setkání kariérových poradců
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
PŘIPOJIŠTĚNÍ DLOUHODOBÉ PÉČE
IRP 2017 (Internacionalizace) Výměnná laboratorní praktika FM TUL/HSZG
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce.
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Podání žádosti o dotaci na rok 2019
Místní poplatek z ubytovací kapacity
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
Život bez střeva , Praha.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Podpora samostatného bydlení
PEČOVATELSKÁ SLUŽBA PLASY
Transkript prezentace:

Sociální služby podřipské nemocnice Jsme členy Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR. Naše motto: TRADICE, KVALITA, SPOLEHLIVOST, DŮVĚRA. Poskytujeme služby občanům města Roudnice nad Labem a jejich spádových obcí, v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb. o sociálních službách.

Pečovatelská služba Pečovatelskou službu poskytujeme 24 HODIN DENNĚ, 7 DNÍ V TÝDNU, O VÍKENDECH, O SVÁTCÍCH Pečovatelskou službu poskytujeme občanům ROUDNICE N. L. a OKOLNÍCH OBCÍ Pro VAŠI BEZPEČNOST, JISTOTU A KLID nosíme výrazné, JEDNOTNÉ OBLEČENÍ s potiskem „Podřipská nemocnice s poliklinikou Roudnice n.L., Pečovatelská služba“ VZDĚLÁVÁME SE v oblasti poskytování sociálních služeb (pečovatelská služba, denní stacionář) Pro Vaši spokojenost nabízíme ZAJÍMAVÉ FAKULTATIVNÍ SLUŽBY Nabízíme poskytování aktivity „TRÉNOVÁNÍ PAMĚTI“ PŘÍMO U VÁS DOMA (v rámci poskytování úkonu „Pomoc a podpora při aktivizaci uživatele“ – fakultativní služby), spolupracujeme také s logopedem Aktivita „Trénování paměti“ je součástí programu v denním stacionáři - jste vítáni! OBĚDY dovážíme a donášíme AŽ DO BYTU – výhoda? – zaručený kontakt s pečovatelkou!!! Nabízíme Vám MOŽNOST volby DIETNÍ STRAVY dle Vašeho zdravotního stavu K dispozici máte 2 KS JÍDLONOSIČŮ (termonádob), které nepoužívá nikdo jiný Operativně REAGUJEME na Vaše požadavky, potřeby a přání SPOLUPRACUJEME s Vašimi rodinami ZDARMA Vám pomůžeme vyřídit Příspěvek na péči a Příspěvek na bydlení VYÚČTOVÁNÍ SLUŽEB vyřizujeme přímo U VÁS DOMA, odpadá chození se složenkou na poštu či do banky, tato služba je ZDARMA

Náklady cekem: Kč Osobní náklady: Kč - mzdové náklady: Kč - sociální pojištění : Kč - zdravotní pojištění: Kč Provozní náklady: Kč Materiál (potraviny, poh.hmoty, čistící a desinfekční prostředky, kancelářské potřeby, pracovní oděvy a ochranné pomůcky, drobný hmotný majetek: Kč Spotřeba energie Kč Opravy a údržba Kč Cestovné Kč Ostatní služby (odpady, vzdělání, revize, nájmy, telefony, internet, apod.) Kč Ostatní provozní náklady Kč Odpisy movitého majetku Kč Pečovatelská služba

Výnosy celkem: Kč MPSV: Kč Město Roudnice n.L Kč Platby klientů za základní úkony Kč Platby klientů za fakultativní služby Kč PNsP : Kč Pečovatelská služba Pečovatelskou službu poskytujeme občanům města Roudnice nad Labem a jejich spádových obcí, v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb. o sociálních službách. Naším cílem je spokojený, soběstačný, co možná nejvíce samostatný a nezávislý uživatel, žijící ve svém domácím prostředí. Uživatelům využívající naši pečovatelskou službu, nabízíme kvalitní, odbornou a bezpečnou službu. Bc. Bohdana Kutilová, DiS. vedoucí služeb sociální péče

Počty pracovníků rok 2014 Pracovní pozicePočet pracovníkůCelkový úvazek Pracovník v soc. službách Sociální pracovník Vedoucí SSP Administrativa Údržba ,8 0,25 0,05 Celkem 7,4 Pracovník v soc.službách na dohodu o PP 2 Počty pracovníků rok 2015 (k ) Pracovní pozicePočet pracovníkůCelkový úvazek Pracovník v soc. službách Sociální pracovník Vedoucí SSP Administrativa Údržba ,65 0,4 0,25 0,05 celkem 4.75 Pracovník v soc.službách na dohodu o PP 4

Spolupráce mezi nemocnicí a pečovatelskou službou Před propuštěním z nemocnice je možné vybavit pacienta zapůjčenými kompenzačními pomůckami, jako je toaletní křeslo (tzv. gramofon), polohovací postel, chodítko, nástavec na WC, invalidní vozík. Pacienti jsou zároveň informováni o možnosti získání těchto pomůcek přes jejich zdravotní pojišťovny. Během loňského roku jsme provedly 400 sociálních šetření, a to na odděleních interny, chirurgie a LDN. Rodinní příslušníci našich pacientů a zájemci o pečovatelskou službu a denní stacionář mohou navštívit sociální pracovnice.

Počet uživatelů za rok 2014: 202 -jedná se o počet uživatelů, kteří v roce 2014 alespoň jednou využili pečovatelskou službu PNsP - z toho 176 uživatelů z Roudnice n.L., 14 z Vědomic, 3 z Libkovic p.Ř, a po jednom uživateli z obcí Nížebohy, Vetlá, Hrobce, Lounky, Dobříň, Straškov, Chodouny, Rohatce, Židovice Počet uživatelů s příspěvkem na péči (k ) Jedná se o počet uživatelů, kteří údaje o příspěvku na péči sdělili. Vzhledem k tomu, že se jedná o nepovinný údaj, ho zhruba polovina uživatelů neuvádí. Stupeň I 42 uživatelů Stupeň II 21 uživatelů Stupeň III 11 uživatelů Stupeň IV 5 uživatelů Změny v roce 2015 oproti roku 2014 : Vyřazení ze základní sítě poskytovatelů a znovu zařazení do této sítě Dosud nebyla přiznána dotace KÚ Snížení počtu pracovníků, v období duben, květen odmítání nových uživatelů

Denní stacionář Službu Denní stacionář poskytujeme občanům ROUDNICE N. L. a OKOLNÍCH OBCÍ Provozní doba PONDĚLÍ až PÁTEK, od hodin Každý UŽIVATEL SI SÁM STANOVÍ dny pobytu a čas strávený v denním stacionáři Denní stacionář má BEZBARIÉROVÝ PŘÍSTUP Denní stacionář navštěvují SENIOŘI S CHODÍTKY ČI INVALIDNÍMI VOZÍKY (podmínkou je schopnost uživatele nasednout do našeho automobilu) Naše uživatele SVÁŽÍME do denního stacionáře AUTOMOBILEM FORD TRANSIT, odpoledne opět zajišťujeme ROZVOZ DO JEJICH DOMOVŮ Pro VAŠI BEZPEČNOST, JISTOTU A KLID nosíme výrazné, JEDNOTNÉ OBLEČENÍ s potiskem Jezdíme na VÝLETY (na koně do Slatiny, do Zoocentra Srdov, různé výstavy v Roudnici n.L. a okolních městech Podřipska atd.) Nabízíme poskytování aktivity „TRÉNOVÁNÍ PAMĚTI“, v případě potřeby SPOLUPRACUJEME také S LOGOPEDEM Nabízíme Vám MOŽNOST volby DIETNÍ STRAVY dle Vašeho zdravotního stavu Operativně REAGUJEME na Vaše požadavky, potřeby a přání SPOLUPRACUJEME s Vašimi rodinami

Denní stacionář Náklady cekem: Osobní náklady: Kč - mzdové náklady: Kč - sociální pojištění : Kč - zdravotní pojištění: Kč Provozní náklady: Kč Materiál (potraviny, poh.hmoty, čistící a desinfekční prostředky, kancelářské potřeby, pracovní oděvy a ochranné pomůcky, drobný hmotný majetek: Kč Spotřeba energie Kč Opravy a údržba 150 Kč Cestovné 307 Kč Ostatní služby (odpady,vzdělání, revize, nájmy, telefony, internet, apod.) Kč Ostatní provozní náklady Kč Výnosy celkem: Kč MPSV: Kč Město Roudnice n.L Kč Platby klientů za základní úkony Kč Platby klientů za fakultativní služby Kč PNsP: Kč

Denní stacionář Počty pracovníků rok 2014 Pracovní pozicePočet pracovníkůCelkový úvazek Pracovník v soc. službách Sociální pracovník Vedoucí SSP Administrativa Údržba ,2 0,1 0,05 Celkem 2,55 Počty pracovníků rok 2015 (k ) Pracovní pozicePočet pracovníkůCelkový úvazek Pracovník v soc. službách Sociální pracovník Vedoucí SSP Administrativa Údržba ,1 0,05 celkem 2.35

Denní stacionář Počet uživatelů za rok 2014: 24 -jedná se o počet uživatelů, kteří v roce 2014 alespoň jednou využili denní stacionář PNsP - z toho 11 uživatelů z Roudnice n.L., 3 z Budyně n.O., 2 z Břízy a po jednom uživateli z obcí Chvalín, Martiněves, Krabčice, Kostomlaty p.Ř, Kostelec n.O., Rohatce, Přestavlky. V současné době 15 uživatelů (okamžitá kapacita je 10 uživatelů, někteří dojíždí každý den, někteří pouze některé dny v týdnu, kapacita tudíž nikdy není překročena) – z toho 8 uživatelů z Roudnice n.L., 3 z Libkovic pod Řípem a po jednom uživateli z Budyně n.O., Kostomlat p.Ř., Kostelce n.O. a Rohatce. Počet uživatelů s příspěvkem na péči (k ) Jedná se o počet uživatelů, kteří údaje o příspěvku na péči sdělili. Vzhledem k tomu, že se jedná o nepovinný údaj, nesdělují ho všichni uživatelé. Stupeň I 2 uživatelé Stupeň II 4 uživatelé Stupeň III 1 uživatel Stupeň IV 0 uživatelů