Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, 695 03 Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/34.0412 Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.08 Ročník2. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Advertisements

Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E18.15 Ročníktřetí.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.17 Ročník2. ročník.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.17 RočníkDruhý.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.15 Ročník2. ročník.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
Ing. Veronika Dostálková MBA POTŘEBY – ZÁKLAD CELÉ EKONOMIKY Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.09 RočníkDruhý.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Trh, ekonomika. ekonomická činnost výroba spotřeba obchod, směna.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Finanční stránka podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO28 Název.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 AnotaceFormou.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.02 Ročník2. ročník.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.03 Ročník3. ročník.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
EKONOMIKA 3. ROČNÍK Plán učiva Ekonomika 1.TC Podnik; majetek podniku a hospodaření podniku Podnik Struktura majetku a zdrojů financování Dlouhodobý majetek.
Průmyslová revoluce 11 Důsledky a změny. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiáluvy_32_INOVACE_dej1_dkc13 Označení materiáludkc13_prum_rev_dusledky_zmeny.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO32 Název.
1. Podnikání 1.část členění organizací podnikání (definice podnikání, kdo může podnikat) obchodní firma živnostenský rejstřík živnosti (podmínky, druhy,
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.01 Ročník3. ročník.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E19.11 Ročník1. ročník.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO38 Název školy: Střední průmyslová.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Služby I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Provozovny společného stravování
Střední odborné učiliště Horní Slavkov, příspěvková organizace
Obchod a význam obchodu
Digitální učební materiál
Hotel Co to je?.
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Výrobní faktory v organizaci
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Průmyslová revoluce 1 Podmínky a rozvoj.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Ekonomika– národní hospodářství
Kategorie odbytových středisek
Druhy podniků v ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Moderní personalistika
Digitální učební materiál
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Odměňování zaměstnanců
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Tajemnice Kancelář úřadu Odbor ekonomický Odbor majetku a
Ekonomika– národní hospodářství
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Obecná ekonomie STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Digitální učební materiál
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Organizace práce na prodejně
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Transkript prezentace:

Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.08 Ročník2. ročník učebního oboru kuchař-číšník Tematická oblast a předmět Činnosti a majetek podniku veřejného stravování Ekonomika Název učebního materiáluPodnik veřejného stravování AutorIng. Hana Chládková Datum vytvoření Anotace Učební materiál je určen pro žáky učebního oboru kuchař- číšník. Prezentace slouží k výkladu učiva o podniku veřej- ného stravování, jeho činnostech a organizačním uspořá- dání. Zároveň obsahuje řešené úlohy k prověření získa- ných znalostí. Prezentace obsahuje 14 snímků.

OBSAH: 1.Systémové pojetí podniku 2.Pojem a znaky veřejného stravování 3.Funkce podniku veřejného stravování 4.Procesy podniku veřejného stravování 5.Činnosti podniku veřejného stravování 6.Organizační struktura podniku 7.Řešené úlohy 8.Zdroje Podnik veřejného stravování

1. Systémové pojetí podniku VSTUPY VÝSTUPY Zaměstnanci podniku (práce). Zaměstnanci podniku (práce). Majetek podniku (kapitál, přírodní zdroje). Majetek podniku (kapitál, přírodní zdroje). Vědomosti a zkušenosti (know-how). Vědomosti a zkušenosti (know-how). Výrobky. Služby hmotné. Služby nehmotné.

2. Pojem a znaky veřejného stravování Velký sortiment jídel a nápojů. Sezónnost a kolísavost poptávky. Nemožnost vyrábět na sklad. Krátkodobost výrobního cyklu. Přetržitost výroby. Návyky spotřebitelů. Preference spotřebitelů. Hustota a rozmístění podniků společného stravování. VNITŘNÍ VNĚJŠÍ Hromadná výroba, prodej a spotřeba jídel a nápojů pro širokou skupinu spotřebitelů.

3. Funkce podniku veřejného stravování Stravovací Společensko-zábavná Ubytovací Poskytování širokého sortimentu jídel a nápojů pro velký okruh spotřebitelů. Poskytování tisku, hudby, společenských her, taneční zábavy. Poskytování ubytování za účelem odpočinku, rekreace nebo léčby.

4. Procesy podniku veřejného stravování Výkonné procesy Správní procesy Řídící procesy Výroba Doprava Obchod Úklid Údržba Opravy Plánování a organizování Plánování a organizování Vedení Kontrola

Hodnocení a odměňování pracovníků 5. Činnosti podniku veřejného stravování Řídící, organizátorská a kontrolní činnost. Zásobovací a skladovací činnost. Příprava jídel a nápojů. Prodej jídel a nápojů. Ubytovací a společensko-zábavná činnost.

6. Organizační struktura podniku Členění a seskupování prvků podniku Podnik Závody Provozovny Dílny Pracoviště Členění Seskupování

Charakteristické znaky společného stravování. Funkce společného stravování. Množství a rozsah poskytovaných služeb. Právní forma podniku. Organizační struktura podniku veřejného stravování

Dvoustupňová organizační struktura Ředitel hotelu Ekonom a účtárna Kuchyně Provozní Sekretariát a právník Ubytovací středisko Odbytová střediska Sklad a technické zabezpečení Sklad a technické zabezpečení

Třístupňová organizační struktura Ředitel podniku Obchodně provozní oddělení Ekonomické oddělení Právní oddělení Personální oddělení Oddělení marketingu Vedoucí restaurace provozovna 2 Vedoucí restaurace provozovna 2 Vedoucí kavárny provozovna 3 Vedoucí kavárny provozovna 3 Vedoucí hotelu provozovna 1 Vedoucí hotelu provozovna 1 Ekonomický úsek Provozní úsek Technický úsek Odbytové středisko Středisko tech. zabezpečení Výrobní středisko Skladovací středisko

Hodnocení a odměňování pracovníků 1.Vstupy podniku veřejného stravování. 2.Výstupy podniku veřejného stravování. 3.Znaky podniku veřejného stravování. 4.Procesy podniku veřejného stravování. 7. Řešené úlohy Zaměstnanci, majetek podniku, vědomosti. Výrobky, hmotné služby, nehmotné služby. Vnitřní a vnější. Výkonné, správní a řídící.

5.Funkce podniku veřejného stravování. 6.Pojem veřejného stravování. 7.Organizační struktura podniku. 8.Druhy organizačních struktur podniku veřejného stravování. Stravovací, společenskozábavná, ubytovací. Hromadná výroba, prodej a spotřeba jídel a nápojů pro širokou skupinu spotřebitelů. Členění a seskupování prvků podniku. Dvoustupňová, třístupňová.

Hodnocení a odměňování pracovníků 8. Zdroje Texty jsou tvorbou autora. MACH, Josef. Ekonomika pro střední odborná učiliště obor kuchař-číšník II. díl. 1. vyd. Praha: Fortuna, ISBN