GEOGRAFICKÉ PROJEKTY SE ZAMĚŘENÍM „GEOGRAFIE PRO PRAKTICKÝ ŽIVOT I JINÉ ŠKOLNÍ PŘEDMĚTY“ MARIE NOVOTNÁ ZČU V Plzni

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Projekt EU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 02 ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK.
C O NOVÉHO V ECDL. RVP – vzdělávací oblast IKT Je zmíněn koncept ECDL jako vzor pro konstrukci obsahu vzdělávací oblasti.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Celoživotní vzdělávání a projektová metoda vyuČování
GEOGRAFIE KRAJINNÁ SFÉRA
EKOTOXA s.r.o. Otická 761/37, Opava GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU CÍL A PROGRAM ŠKOLENÍ SPOLUFINANCOVÁNO EVROPSKOU UNIÍ EVROPSKÝM.
Geoinformační technologie v egyptologické praxi EGY022014a/ Spec.přednáška I LS 2012 – 2014, 1. přednáška 2014 Organizační záležitosti: Výuka bude probíhat.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Poradkyně pro přírodní metody léčení
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Jak se stát dobrým právníkem?
Anotace: ČR – Plzeňský kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
1 ENVIRONMENTÁLNÍ ŘÍZENÍ MĚST se zaměřením na energetický management PORSENNA o.p.s.
Integrované terénní vyučování Geografie
Moderní vzdělávací portál Tomáš Tuček a Ondřej Martinek
Jak se stát dobrým právníkem?
Regionální zeměpis Funkce a cíle Zdeněk Bergman Funkce geografie poznávací aplikační všeobecně vzdělávací.
Základní škola Lenešice
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Geoinformační technologie Geografické informační systémy (GIS) Výukový materiál pro gymnázia a ostatní střední školy © Gymnázium, Praha 6, Nad Alejí 1952.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_583_VyOv7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
Webová propagační část RTIS - inspirativní průvodce.
Vzdělávací technologie aplikace Jaromír Reger (L07155)
Informační systém o území v Plzeňském kraji a v Bavorsku Studie – analytická a návrhová část Informationssystem über das Gebiet in der Region Pilsen und.
"N OVÁ " MATURITA A I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE New school-leaving exam and ICT Vladimír Očenášek 1.
Cíl: seznámení se stavbou, druhy a funkcí
VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek, Lesnická 55 Aktivity (zkušenosti) v oblasti EVVO.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Sídla Zeměpis 9. ročník Autor: Eva Trávníčková
GIS - úvod Rozcestník internetových stránek s GIS problematikou
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Informace k dalšímu postupu v projektech e-Governmentu Informace k dalšímu postupu v projektech e-Governmentu Zpracoval: Ivan Ivanov, Alois Slovák Datum:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, interaktivní.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Vizualizační 3D projekt rozhleden na území Moravskoslezského kraje řešitel : vedoucí projektu : konzultant : zadavatel : Michal Osovský Mgr. Ivana Češková.
DIDAKTICKÁ SIMULAČNÍ HRA: OSTROV Autorka: Petra Vaňková.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
GIS HZS ČR odkud jdeme a kam směřujeme J. Lepeška, J. Forman, HZS Plzeňského kraje ISSS/LORIS 2010 Hradec Králové,
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
ÚVOD DO STUDIA GEOGRAFIE. GEOGRAFIE JAKO VĚDA GEOGRAFIE – slovo řeckého původu - v překladu do češtiny znamená POPIS ZEMĚ neboli ZEMĚPIS ( γεός geos pozemský,
GIS HZS ČR odkud jdeme a kam směřujeme
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření duben 2013 Ročník 6.
Mgr. Jindřich Láska, s využitím publikace internetových stránek
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Didaktická příručka z chemie pro střední školu
Západočeská univerzita v Plzni
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Geografie Krajinná sféra
PRÁCE S WMS SERVERY - Praktická ukázka.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Geografické informační systémy
Transkript prezentace:

GEOGRAFICKÉ PROJEKTY SE ZAMĚŘENÍM „GEOGRAFIE PRO PRAKTICKÝ ŽIVOT I JINÉ ŠKOLNÍ PŘEDMĚTY“ MARIE NOVOTNÁ ZČU V Plzni

PROJEKT ENVIROGIS TŘI VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO UČITELE: Environmentální změny – seznámení se změnami přírodního prostředí, jak tyto změny vypadaly v minulosti a co můžeme očekávat do budoucnosti Práce s geoinformačními technologiemi – naučit se využívat GIS Projekty - praktické zvládnutí projektů s environmentální problematikou Kurzy připraveny 2010 – 2012)

PROJEKT ENVIROGIS

PROJEKT DIDAP Didaktická aplikace regionálních dějin Projekt se týká výuky regionálních dějin v Plzeňském kraji V rámci projektu byla vytvořena interaktivní mapa památek s názvem ZA HUMNY JE HRAD Mapa je zpracována v ArcGIS_online a na ní navazuje databáze památek a ukázky didaktického využívání ArcGIS_online Projekt je umístěn na stránkách: